Whisky Peach Cobbler er én af de nemmeste desserter, der findes at lave, og den er vildt lækker. Jeg laver den dog med lidt af et twist, så det er ikke helt en “Whisky Peach Cobbler”, men det er tæt på. Du kan erstatte fersken med både æbler, pærer og endda blommer efter årstiden – håber du synes om opskriften.
En “Whisky Peach Cobbler” består af frugt, som ristes på en pande i smør, flamberes i whisky, hvorefter der tilsættes en form for mørdej. Herefter bages den i kort tid. Jeg har her lavet en opskrift på “Whisky Peach Crumble”, som er noget nemmere at lave.
Hvis du gerne vil have mere inspiration til retter med whisky, så er der omkring 50 forskellige opskrifter med whisky og mad på bloggen. Hvis du vil have en ret, som passer godt, før du serverer denne “Whisky Peach Crumble”, så foreslår jeg “Umami-burger med whisky, bløde løg, blåskimmelost og champignon” eller en ret vild opskrift på chili con carne over bål, som også indeholder whisky.
Opskrift på Skotsk whiskydessert “Whisky Peach Cobbler”
Dette er en "Whisky Peach Cobbler", hvor der er brugt crumble i stedet for dej. Den tager 20 min. at lave med whiskyflamberet fersken på grill.
Ingredienser
- 100 gram havregryn
- 100 gram mandler
- 50 gram smør
- 25 gram smør til stegning
- 50 gram brun farin
- 5 stk. ferskner
- 4 cl. Highland Park 12 års
- Et par gode store klatter god vaniljeis
- Spiselige blomster kan undlades
Sådan gør du
-
Du kan enten bruge grillen eller komfur.
-
Hvis du bruger grillen, så tænder du den nu. Du skal bruge indirekte varme og være ca. 225 grader varm.
-
Hvis du bruger ovnen, så tænder du den nu på grill og 225 grader.
-
Lad smørret få stuetemperatur.
-
Hak mandlerne groft eller kør dem i en blender i 30 sekunder. De skal have struktur.
-
Bland smør og brun farin i mandlerne og rør det sammen til en ensartet masse.
-
Læg et lille snit i fersknerne.
-
Hæld skoldende vand over dem.
-
Lad dem trække ca. 1 min.
-
Pil nu skallen af dem.
-
Skær dem ud i ca. 1 cm tykke skiver.
-
Varm panden op til middelhøj varme – har du sideblus på grillen, så bruger du det.
-
Smelt smørret og lad det bruse af og tilsæt fersken.
-
Vend det rundt i 30 sekunder.
-
Tilsæt whisky – sæt ild til det – pas på dig selv.
-
Hæld/læg nu smør-farin-mandelmassen over fersknerne.
-
Sæt det i ovnen eller på grillen på indirekte varme i ca. 5-6 minutter eller til du kan se, smørret smelter.
-
Server i dybe tallerkener med vaniljeis og evt. spiselige blomster.
Håber du synes om opskriften, hvis du gerne vil have flere desserter, så er der masser at finde på bloggen, fx opskrift på Bourbon Pecan Pie eller måske en opskrift på tiramisu med whisky – god fornøjelse.
1 Comment
Super lækkert dessert. Især fordi der er whisky indblandet!
Retten er super nem at lave og smager super dejligt.