Jeg elsker en god burger, faktisk er det min livret – næst efter “mad”. Jeg har spist og lavet et udtal af dem, som du kan finde her på bloggen fx “Bacon-Cheeseburger“, “Bearnaise Burger“, “Fiskeburger” og “Cheeseburger deluxe med wagyu-kød og løgrelish” – denne her er dog med whiskysimrede løg, som giver en ekstra dimension til burgere, du skal se det som en ekstra smagsgiver – håber du synes om den.
Denne artikel indeholder reklamelinks
Der er helt perfekt vejr lige nu til at lave mad på grill, over bål eller bare at spise udendørs. Denne ret har jeg lavet på grillen og brugt min Weber Smokefire EX4, som giver en god røgsmag til kødet. Dog skal det siges, at du sagtens kan bruge både gas, el eller kulgrill for at få lignende resultat, men hvis du er grillfanatiker, vil jeg anbefale, at du bruger en Smokefire eller kul. Der medfølger selvfølgelig et glas Highland Park 12.
Læs også: Whiskymarineret Tomahawk-steak på bål med whiskysennep
Den røde sauce du ser er en “salsa roja”, som er brugt i Hotdogs med whiskysimrede løg og hjemmelavet ketchup. Den minder lidt om en krydret ketchup, som har et lille kick og passe også rigtig godt til denne burger.
“Umami-burger” med whisky, bløde løg, blåskimmelost og champignon
"Umami-burger" med champignon, blue-cheese, whisky med røg og en saftig grillet hakkebøf – intet mindre end den perfekte burger.
Ingredienser
Whiskysimrede løg
- 4 store løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. sukker
- Salt
- 8 spsk. Highland Park 12 års whisky
Bøffen
- 400 gram øko hakket oksekød
- 4 spsk. Highland Park 12 års whisky
- 4 skiver blåskimmelost
- Salt og friskkværnet peber
Burger
- 2 stk. briocheboller efter eget valg
- 2 stk. salatblade
- 2 spsk. Hellmans mayo
- 150 gram stegte champignon
Sådan gør du
Whiskysimrede løg
-
Kør alle løgene på et mandolinjern, så de bliver helt tynde.
-
Varm en pande op med olien og steg løgene ved middelsvag varme til de er faldet lidt sammen.
-
Når de begynder at tage farve, så skruer du op og tilsætter 4 spsk. whisky.
-
Flyt panden væk fra emhætten og sæt ild til løgene, pas på dig selv, se hvordan jeg gør på videoen.
-
Sæt panden tilbage på varmen, skru ned til middelsvag varme, så de blot steger/simrer let.
-
Tilsæt resten af whiskyen, eddike og sukker.
-
Nu skal de simre i ca. 45 min, til de er mørke.
Bøffen
-
Hvis du vælger at grillen, så starter du grillen nu.
-
Tilsæt whisky, salt og peber til kødet.
-
Rør det godt sammen, form to bøffer og lad dem trække på køl, indtil de skal steges.
-
Når grillen er klar, så griller du bøfferne på direkte varme i ca. 2 min på hver side, de skal give lidt efter og endelig ikke bliver hårde, så er de gennemstegte.
-
Når du vender bøfferne, så lægger du osten på så den smelter.
Samling af burger
-
Rist bollerne eller lun dem i ovnen.
-
Start med mayonnaise på den nederste del, så salat, bøf, løg og champignon.
-
Server med et glas Highland Park 12 års whisky til.
Hvis du vil have mere inspiration til mad på grillen eller mad med whisky, så er der opskrift på hotdogs med ramsløgsmayo, remoulade og whiskysennep og opskrift på luksus-snobrød med whisky-Nutella – god fornøjelse.