Gå til opskrift

Pølsebrød er vel bare et brød ikke? Det henter man i den lokale Rema 1000? Nuvel, det kan du sagtens, men du kan også lave det selv. Hjemmelavet pølsebrød er slet ikke så vanskeligt og du som mig glad for en enkelt og skudsikker opskrift, så er det faktisk bare at planlægge lidt forud, så kan du stå med duften af nybagte pølsebrød og sikre, at din hotdog bliver endnu bedre – god fornøjelse.

Denne opskrift har fungerer også til “luksus-snobrød” og hveder og vil du gerne have hveder med et twist, så har jeg lavet en opskrift med hveder og whisky-smør.

Opskrift på hjemmelavede pølsebrød

Opskrift på hjemmelavede pølsebrød

Ret: Bagværk
Køkken: dansk
Keyword: Hjemmelavet hotdogbrød, Hjemmelavet pølsebrød, Hotdogbrød, Pølsebrød
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Familiefaren
Udskriv

Ingredienser

 • 2,5 dl sødmælk
 • 25 gram økologisk gær
 • 2 stk. æg
 • 1 tsk. salt
 • 2 tsk. kardemomme
 • 1 spsk. sukker
 • 450-500 gram hvedemel af typen Skærtoft Mølle
 • 100 gram koldt smør

Sådan gør du

 1. Kom sødmælk i en skål og opløs gær og sukker heri.
 2. Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
 3. Tilsæt et æg, kardemomme og hvedemel.
 4. Ælt dejen sammen i ca. 5 min.
 5. Riv smørret i og ælt dejen yderligere 5 min.
 6. Lad dejen hæve i 1 time overdækket med et viskestykke et lunt sted.
 7. Del dejen i ca. 12 stykker og rul dem til pølsebrød, gør det så godt du kan.
 8. Læg dem på en bradepande og lad dem have til dobbelt størrelse.
 9. Efter de er hævet pisket du ægget sammen og pensler dem.
 10. Bag hotdogbrødene i 15 minutter ved 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.

Læs også: Opskrift på bløde og lækre pølsehorn

Opskrift på hjemmelavede pølsebrød
Klar til efter hævning…
Opskrift på hjemmelavede pølsebrød
Verdens bedste pølsebrød…
Opskrift på hjemmelavede pølsebrød
Okay – de bliver lidt store…

De bliver så luftige og lækre, men okay – lidt store, de hæver nemlig ret meget. Så jeg vil anbefale, at du bruger nogle store pølser eller godt med fylde – ligemeget hvad, så tænker jeg det er win-win!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift