Pølsebrød er vel bare et brød ikke? Det henter man i den lokale Rema 1000? Nuvel, det kan du sagtens, men du kan også lave det selv. Hjemmelavet pølsebrød er slet ikke så vanskeligt og du som mig glad for en enkelt og skudsikker opskrift, så er det faktisk bare at planlægge lidt forud, så kan du stå med duften af nybagte pølsebrød og sikre, at din hotdog bliver endnu bedre – god fornøjelse.
Denne opskrift har fungerer også til “luksus-snobrød” og hveder og vil du gerne have hveder med et twist, så har jeg lavet en opskrift med hveder og whisky-smør.
Ingredienser
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram økologisk gær
- 2 stk. æg
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. kardemomme
- 1 spsk. sukker
- 450-500 gram hvedemel af typen Skærtoft Mølle
- 100 gram koldt smør
Sådan gør du
-
Kom sødmælk i en skål og opløs gær og sukker heri.
-
Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
-
Tilsæt et æg, kardemomme og hvedemel.
-
Ælt dejen sammen i ca. 5 min.
-
Riv smørret i og ælt dejen yderligere 5 min.
-
Lad dejen hæve i 1 time overdækket med et viskestykke et lunt sted.
-
Del dejen i ca. 12 stykker og rul dem til pølsebrød, gør det så godt du kan.
-
Læg dem på en bradepande og lad dem have til dobbelt størrelse.
-
Efter de er hævet pisket du ægget sammen og pensler dem.
-
Bag hotdogbrødene i 15 minutter ved 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.
Læs også: Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
De bliver så luftige og lækre, men okay – lidt store, de hæver nemlig ret meget. Så jeg vil anbefale, at du bruger nogle store pølser eller godt med fylde – ligemeget hvad, så tænker jeg det er win-win!