Du kender uden tvivl rødvin fra Rhône, som er et af verdens ældste vin områder? Men kender du til hvidvin fra Rhône? I mit univers er det både overset og undervurderet. Men det vil jeg gerne lave om på. Jeg har nemlig sammen med Martin fra degustation kigget på fire gode bud fra to forskellige producenter, som med garanti vil åbne en ny verden for dig når det kommer til hvidvin…

Vi er lige trådt ind i 2021, hvor nytåret blev fejret med menér som altid. Det betød god mad og naturligvis lækker vin. Jeg smagte den næstsidste i testen Domaine Chante-Perdrix Chateauneuf-Du-Pape Blanc 2018, som er en utrolig velsmagende hvidvin. Letfedme, mineralsk og i flot balance. Inden du når til den, er der dog et par stykker mere, som jeg varmt kan anbefale dig. Disse har jeg smagt for nogle uger side, men brugte “Coravin”, så de lige kunne få et genbesøg inden artiklen her. Håber det giver lidt inspiration – inden vi får set os om, så er det jo forhåbentlig forår. Hvis du gerne vil have bud på rødvin fra Rhône så kan jeg anbefale at læse denne: 6 stærke bud fra Degustation

Læs også: 10 ting du med garanti ikke vidste om fransk vin…

Domaine Des Escaravailles La Ponce Blanc 2019

Vi starter med producenten Des Escaravailles, som jeg også har anmeldt rødvin fra. Den er lavet på 40% Roussane, 40% Marsanne, 20 Grenache Blanc hvilket giver en perfekt balance mellem sødme og syre. Jeg smagte den til en omgang laks, hvor jeg havde brugt rigeligt med citrus, hvilket jeg elsker. Der stod den knivskarpt! I næsen har den melon, pære, lime og florale noter. Det er en utrolig behagelig hvidvin og et godt bud til en “starter”, hvis du vil smage noget lækkert hvidvin fra Rhône.

Har du smagt hvidvin fra Rhône?

Pris pr. stk. 109 kr.

Domaine Des Escaravailles La Galopine 2019

Domaine Des Escaravailles Côtes du Rhône La Galopine 2019, er en form for store bror til La Ponce Blanc. Man kan godt fornemme, at denne hvidvin har fået mere fad, da den har mere fedme og mere intensitet. Det betyder, at vinen fx egner sig perfekt til risotto eller en pastaret med frisk trøffel, hvis du tilfældigvis ligger inde med sådan en. I næsen har den mere sødme end La Ponce og i næsen har udover de florale noter, også et hint af anis og peber. I munden kommer der sødmefulde frugter som “golden delicious”, ananas og fersken frem. En utrolig flot vin, som jeg slet ikke kan vente med at smage igen.

Har du smagt hvidvin fra Rhône?

Pris pr. stk. 199 kr.

Domaine Chante-Perdrix Chateauneuf-Du-Pape Blanc 2018

Én af mine absolutte favoritter er denne Domaine Chante-Perdrix Chateauneuf-Du-Pape 2018 på 40% Grenache Blanc og 60% Clairette. Det giver en helt enestående hvidvin, og du får vildt meget hvidvin for pengene her! Hvis du kan lide hvidvin med struktur, fedme og balance, så er det her en vin for dig. Det er tydeligt, at brug af fad skal gøres varsomt og det forstår Chante-Perdrix at mestre. I næsen har den næsten “krudt” eller “flint” om man vil, men også citrus og sødmefulde eksotiske frugter. Det bliver aldrig for meget, da den er holdt i balance med en let friskhed. Hvis du mangler hvidvin til nytårs til fx torsk, så ville jeg gå efter denne. Jeg smagte den lige efter en italiensk chardonnay og selv om, at det også er lækkert, så var denne klart min favorit.

Har du smagt hvidvin fra Rhône?

Pris pr. stk. 249 kr.

Domaine Chante-Perdrix Chateauneuf-Du-Pape 2019

Årgangen lige efter har en lidt anden sammensætning af druer: 50% Grenache Blanc og 50% Clairette. Det er også en utrolig lækker hvidvin, hvor Robert Parker kvitterer med 90 point. Jeg smagte den mod hinanden, og kan faktisk ikke finde en favorit. Begge er utrolig flotte vine, men ærligt fortjener de, at få tid, så jeg ville bestemt drikke 2018 først, og så vente lidt med 2019, det gør ingen af dem dårligere – bestemt ikke!

Har du smagt hvidvin fra Rhône?

Pris pr. stk. 249 kr.

Håber det har givet inspiration til lidt lækkerier, det er aldrig for tidligt at drikke hvidvin jo 🙂 Du kan se meget mere på Martins hjemmeside.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar