Det er præcis, hvad den gode vinbonde Ulf ønsker. Han er én af de mange vinbønder, som er begyndt at sælge vin direkte fra producent til forbruger. Det skyldes, at han ønsker at spare et led væk i værdikæden. Det betyder mere eller mindre, at du kan købe hans vin, uden de obligatoriske ca. 40 % lægges oveni prisen. Jeg har smagt hans Riesling, Silvaner og Spätburgunder, som jeg har modtaget direkte fra producenten. Du kan læse om min oplevelse i artiklen.

Tyske vine har i de sidste 10-15 år udviklet sig uhyre meget. Fra at være kendt for at producere overvejende sødmefuld hvidvin af tvivlsom kvalitet har de flyttet sig til et helt andet niveau. Det skyldes primært, at der er kommet en ny generation af vinmagere, som har flyttet tysk vin i en anden retning end den traditionelle, som deres forældre passede nøje på. Jeg har testet og anmeldt flere end 100 flasker tysk vin, og de fås i alle kategorier og alle afskygninger. Nogle af dem minder meget om deres nærliggende naboer som fx Alsace, hvor der produceres vin på samme druer, andre har deres helt egen stil. De laver både rødvin, hvidvin, dessertvin, hvor de har deres ”Eiswein”, hvor druerne har fået frost, inden de høstet og naturligvis deres mousserende vin, som spænder bredt.

Økologisk vin med fokus på traditionerne: Weinbau Ulf Barthel
Weinbau Ulf Barthel

Weinbau Ulf Barthel laver vin efter den gamle skole, men stilen er new age. Vingården ligger ca. en times kørsel fra Frankfurt ved Klingenberg am Main. Al produktion udføres med håndkraft, da vinmarkerne ligger på skråninger, hvilket gør det umuligt at benytte maskiner – omvendt ligger markerne perfekt i forhold til sol og skygge. Alt er økologisk fremstillet og modnes i ståltanke, hvilket giver et rent og mineralsk udtryk i vinen.

Silvaner 2021 12,5%

Silvaner er en drue, som jeg faktisk sjældent får mulighed for at smage, hvilket er lidt underligt, da det er én af de syv druer, som bruges i Alsace og den tredje mest dyrkede drue i Tyskland. Den kan godt minde en kende om Pinot Blanc og har typisk duft af friske æbler, pærer, melon, abrikos og har et relativt højt syreindhold. Noterne på denne Silvaner fra Weinbau Ulf Barthel er æbler, pærer og stikkelsbær. I munden er den frisk, mineralsk, syrlig og har en diskret frugtsødme. Den passer perfekt til grøntsagsretter som fx asparges eller bagt knoldselleri.

Økologisk vin med fokus på traditionerne: Weinbau Ulf Barthel
Silvaner 2021

Pris pr. stk. 110 kr.

Riesling 2020 12,1%

Weinbau Ulf Barthels Riesling er til den tørre side, hvor der er en flot balance mellem syre, mineralitet og en diskret sødme. I næsen er der citrus, friske grønne æbler, fersken, melon og et hint af abrikos. I munden har den en flot ren syre og en god mundefylde. Passer glimrende til grillet fisk og skaldyr.

Økologisk vin med fokus på traditionerne: Weinbau Ulf Barthel
Riesling 2020

Pris pr. stk. 110 kr.

Spätburgunder 2019 13,8%

Duften på denne Spätburgunder er til den helt klassiske side og kunne sagtens narre dig til at tro, du drikker Pinot Noir fra Bourgogne. Næsen er fyldt med duft af hindbær, jordbær, kirsebær, tomatstilk, vanilje og milde krydderier. I munden er den til den friske og tørre side, hvor der er en flot syre, blide tanniner og en diskret frugtsødme. Glimrende glas, som passer rigtig godt til en pastaret, simremad eller til vildt.

Økologisk vin med fokus på traditionerne: Weinbau Ulf Barthel
Spätburgunder 2018

Pris pr. stk. 110 kr.

Hvis du vil have mere viden om vinene fra Weinbau Ulf Barthel, så kan du besøge deres hjemmeside.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar