I dag kan man købe ret lækre burgerboller, men intet slår en nybagt luftig burgerbolle. Jeg har aldrig været særlig god til det, men da jeg lavede hveder i år, fandt jeg en opskrift på burgerboller, som kommer fra min Mor, der fungerer rigtig godt – den er for god til ikke at dele – så her kommer den…
Jeg vil godt garantere, at disse burgerboller ikke fejler. Det eneste der i teorien kan gå galt, er hævningen. Her skal du være tålmodig, og så skal du bruge økologisk gær. Jeg river smørret i, og det er alene af den årsag, at det med at varme smørret ofte fejler for mig, det bliver for varmt, og så kan gærcellerne blive ødelagt.
Opskrift på luftige burgerboller
Opskrift på burgerboller som aldrig fejler. De bliver luftige og lækre og er perfekte til en god burger eller fx til pulled pork. Opskriften giver 8 stk.
Ingredienser
- INGREDIENSER
- 2,5 dl sødmælk
- 25 gram økologisk gær
- 2 stk. æg
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 450-500 gram hvedemel fra Skærtoft Mølle eller lignende
- 2 spsk. sesam
- 100 gram koldt smør
Sådan gør du
-
Kom sødmælk i en skål og opløs gær og sukker heri.
-
Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
-
Tilsæt det ene æg og hvedemel.
-
Ælt dejen sammen i ca. 5 min.
-
Riv smørret i og ælt dejen yderligere 5 min.
-
Lad dejen hæve i 1 time, overdækket med et viskestykke et lunt sted eller til den er dobbelt størrelse.
-
Del dejen i ca. 8 stykker og rul dem til boller.
-
Lad dem hæve i yderligere 1 time, overdækket og et lunt sted.
-
Efter bollerne er hævet, pisker du det andet æg sammen og pensler dem. Drys sesam over.
-
Bag bollerne i 15 minutter ved 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.
Håber det giver inspiration til nogle lækre burgerboller…