Jeg elsker kanelsnurrer og kardemommesnurrer, men jeg er også nået dertil, hvor jeg synes 25-35 kr. er for meget for et stykke bagværk. Derfor satte jeg mig for at bage dem selv, for det må da alt andet lige kunne betale sig. Denne opskrift synes jeg fungerer ret godt, og selvom den tager noget tid at lave, så er den fantastisk! God fornøjelse.
Der er råvarer for ca. 100 kr., antaget at du køber økologisk og er god til at finde smør på tilbud, ellers kan det godt være +/- 20 kr. Hvis du som jeg lavede 16 stk., og udgangspunktet er 100 kr. for råvarer, så koster de 6,25 kr. pr. stk. Smager de bedre end fra en god bager? Nej, ikke nødvendigvis, men de smager lige så godt, og når de er helt nybagte, er der intet, der slår dem.

Opskrift på kanelsnurrer med kardemomme
Jeg elsker kanel- og kardemommesnurrer, men jeg synes 25-35 kr. er for meget at betale for bagværk. Derfor har jeg lavet denne opskrift.
Ingredienser
Dej
- 5 dl kold letmælk eller sødmælk
- 50 gram gær
- 1 stk. æg
- 1000 gram hvedemel
- 150 gram sukker
- 10 gram salt
- 30 gram stødt kardemomme
- 150 gram koldt smør i tern
- 1 stk. sammenpisket æg til pensling
Remonce
- 300 gram blødt smør stuetemperatur
- 300 gram sukker
- 30 gram stødt kanel
Sådan gør du
Dej
-
Hæld mælken i en røreskål og rør gæren ud heri.
-
Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen til den er helt glat og blank og slipper skålen.
-
Jeg bruger en røremaskine fra Kitchen Aid, som fungerer glimrende til formålet.
-
Når dejen har kørt i et par minutter, så tilsætter du smørret løbende, bare et stykke/en tern ad gangen.
-
Herefter skal den køre på laveste niveau og i 8-9 minutter.
Første hævning
-
Lunt i ca. 1½ time med et rent viskestykke over.
Anden hævning
-
Når den har hævet, så slår du dejen ud og ælter den sammen. Pak den nu ind i film og i en pose og læg den på køl i yderligere 1½ time.
Remonce
-
Imens kan du passende lave remonce. Det gør du ved at tilsætte alt i en skål og piske det sammen.
-
Brug evt. en dejskraber til at bearbejde den til en samlet masse.
Kanelsnurrer
-
Når dejen er hævet færdig i køleskabet, så skal den ud på et bord drysset med mel.
-
Rul dejen ud, så den har størrelse på ca. 30×60 cm. det svarer til ca. to bageplader.
-
Smør remoncen udover dejen, men hold dig fra at smøre helt ud til kanten, så er de nemlig svære at "snurre".
-
Nu skal dejen foldes sammen, sådan at du bevarer højden på dejen, men bredden bliver halveret.
-
Det gør du ved at folde 1/3 af dejen fra den ene ende mod midten og en 1/3 af dejen fra den anden ende mod midten.
-
Rul den så ud, så den er 30×30 – svarer til en stor bagplade.
-
Nu skal de skæres ud, og der bliver 14-16 strimler, som skal være 2,5 cm. brede og 30 cm. lange.
-
Sno dem nu 7 gange og sno dem to gange om din egen hånd (se videoen, det er nemmere).
-
Læg dem på bagepladen.
Tredje hævning
-
Stil dem igen overdækket et lunt sted og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 times tid.
-
Når de har hævet, skal de pensles med sammenpisket æg.
-
Sæt dem herefter i en 200 grader varm ovn (almindelig varme) i ca. 12-15 min.
Håber du synes om opskriften – hvis du gerne vil have mere inspiration, så er der også andre på bloggen fx opskrift på “Blondie” med mandler og rosenblade eller “Verdens bedste hindbærsnitter med pistace og tørrede hindbær”.