I dag kan man købe ret lækre burgerboller, men intet slår en nybagt luftig burgerbolle. Jeg har aldrig været særlig god til det, men da jeg lavede hveder i år, fandt jeg en opskrift på burgerboller, som kommer fra min Mor, der fungerer rigtig godt – den er for god til ikke at dele – så her kommer den…

Gå til opskrift

Jeg vil godt garantere, at disse burgerboller ikke fejler. Det eneste der i teorien kan gå galt, er hævningen. Her skal du være tålmodig, og så skal du bruge økologisk gær. Jeg river smørret i, og det er alene af den årsag, at det med at varme smørret ofte fejler for mig, det bliver for varmt, og så kan gærcellerne blive ødelagt.

Opskrift på luftige burgerboller

Opskrift på luftige burgerboller

Ret: Bagværk
Køkken: dansk
Keyword: Burgerboller
Forb. tid: 2 timer 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på burgerboller som aldrig fejler. De bliver luftige og lækre og er perfekte til en god burger eller fx til pulled pork. Opskriften giver 8 stk.

Udskriv

Ingredienser

  • INGREDIENSER
  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 gram økologisk gær
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 450-500 gram hvedemel fra Skærtoft Mølle eller lignende
  • 2 spsk. sesam
  • 100 gram koldt smør

Sådan gør du

  1. Kom sødmælk i en skål og opløs gær og sukker heri.
  2. Rør det sammen og lad det trække i 5 min.
  3. Tilsæt det ene æg og hvedemel.

  4. Ælt dejen sammen i ca. 5 min.
  5. Riv smørret i og ælt dejen yderligere 5 min.
  6. Lad dejen hæve i 1 time, overdækket med et viskestykke et lunt sted eller til den er dobbelt størrelse.

  7. Del dejen i ca. 8 stykker og rul dem til boller.
  8. Lad dem hæve i yderligere 1 time, overdækket og et lunt sted.

  9. Efter bollerne er hævet, pisker du det andet æg sammen og pensler dem. Drys sesam over.

  10. Bag bollerne i 15 minutter ved 180 grader varmluft i en forvarmet ovn.

Opskrift på luftige burgerboller
Du kan bruge en røremaskine, hvis du har en – det gør det hele nemmere…
Opskrift på luftige burgerboller
Bum!
Opskrift på luftige burgerboller
Klar til bagning…
Opskrift på luftige burgerboller
Klar til en god burger eller til pulled pork…

Håber det giver inspiration til nogle lækre burgerboller…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift