Opdateret: 6/2-2023 med links

Bemærk venligst, at Tranquilo i Kødbyen er lukket og nu er der “Kødbyens Øl & Cocktailbar. Tidligere var “Nose 2 Tail” ved siden af “Bakken”. Den ejes af restaurantchef og sommelier Michael Faurholt. Tranquilo satser på at blive Kødbyens nye hotspot. Jeg besøgte Tranquilo lige som den var åbnet for at smage deres udvalg af “Bikini-toast”, cocktails og deres hovedretter og har skrev en anmeldelse om det nyt hotspot…

“Hotspot” er i disse tider normalt noget, som politiet kommer og bryder op, hvis der er samlet for mange på ét sted. Kødbyen har det sidste år været et decideret hotspot, hvor du kunne være helt sikker på, at politiet nok skulle sørge for at lukke, når klokken slog 22.00. Nu er tiden heldigvis en anden og med stigende antal vacciner og påpasselighed, så tegner det godt. På Tranquilo har du mulighed for at nyde signatur-cocktails og at få stillet den værste sult.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Trøffelchip og “Bloody Tranquilo” til at starte på…

God stemning og cocktails

Vi ankommer 20.00 til en fyldt åben plads, hvor folk sidder med cocktails til lyden af høj spanskinspireret musik. Jeg har booket bord indenfor, da jeg har hørt, at det er her, stemningen virkelig kan mærkes. Når du vælger at sidde indenfor, er det i kælderen. Der er god plads og både båse til 6 personer samt 4- og 2-mandsborde. Jeg bemærker, at musikken er en kende høj, og det nok er pga. af deres cocktails og ikke for maden, folk kommer. Tranquilo har udviklet “Rabarber Spritz” og “Elderflower Sour” med “Nærværs Bartendere”, som bestemt er sommeren værdig. Vi bestiller deres “Bloody Tranguilo”, som er lavet som den klassiske “Bloody Mary” men på dansk gin med dild fra Radius Distillery, dertil bestiller vi deres “Trøffel Chips”, imens vi kigger på menuen. Cocktailen er lækker, godt spicy og en god starter.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Tranquilo Kødbyen….

Hvor er den spanske vin?

Tranquilo har også vin på kortet, men jeg savner ærlig talt noget spansk. De har bl.a. en hel side med hvid Bourgogne, hvilket er lækkert, men jeg havde nok håbet at se “albarino”, “verdejo” og langt mere cava og hvorfor ikke en hjemmelavet sangria? Det vil være mit forslag til en forbedring af kortet. Husted Vin ligger 50 meter derfra, og de har et enormt udvalg af spanske vine i god kvalitet, så det ville da være oplagt. Derfor er mit råd – gå efter deres cocktails. De ligger i prisleje mellem 75 kr. – 120 kr. og er godt lavet og med sans for detaljer.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Tranquilo…

Menukortet

På menuen finder du den spanske strandsnack, bikini toast, der mest er kendt fra Barcelona. Den fås i fire udgaver – “Original med trøffel, serranoskinke og ost”, “2 slags ost, sennep og saltede agurker”, “Sobrassada, Manchego og oliven” og “Karl Johan-creme, østershatte og Manchego”. Hvis du bestiller to-tre slags til deling, så bliver du rimelig mæt, så jeg vil forslå, at du nøjes med et par stykker. Navnlig “Karl Johan” er virkelig lækker, hvor cremen og Manchegoen passer godt sammen.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
“Original Bikinitoast…”

På menuen finder du også “Buratta med saltet citron, umodne ferskner og olivenolie” til 85 kr., den spanske mandelsuppe “Ajo Blanco med agurk, grønne druer og mynte” til 155 kr., “Puplo med Nduja, kartofler, oiment og urter” til 115 kr. samt “Citrusmarinerede jomfruhummer med fennikel, mandler og sort citron” til 155 kr. Det er også muligt at få 3 østers til 95 kr. samt Charcuterie og Ost til 185 kr.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
“Den med Karl Johan creme…” – mega lækker…

Gå efter deres “Pulpo”

Hvis du starter ud med bikinitoast som jeg, så kan du godt bestille et par ekstra retter samt fx Charcuterie og Ost uden at bliver for mæt. Vi bestiller Buratta, Pulpo samt Charcuterie og Ost. Den ret, som jeg er mest vild med, er helt afgjort “Pulpo”, som er blæksprutte. Normalt, hvis det serveres i Spanien, er den kogt og serveres med kartofler. Inden servering kommer der lidt god olivenolie samt paprika på – that´s it. På Tranquilo har de valgt at “fordanske” den lidt, hvilket er meget forståeligt, der er ikke så mange danskere, som spiser kogt blæksprutte. Jeg er selv helt vild med det, og de gange jeg har været i Spanien, bestiller jeg det altid. På Tranquilo er de stegt i chili, hvidløg og masser af olivenolie. Det giver en sprød og krydret “Pulpo”, hvor en cocktail eller øl er helt oplagt til.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Min favorit på menukortet…

Burattaen er også lækker, det handler nok mere om, hvorvidt du synes, det kan blive for “rich” med denne ost. Min medspiser er ikke den største ostespiser, så den tilfalder primært mig.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Buratta med saltet citron, umodne ferskner og olivenolie…

Deres Charcuterie og Ost er ganske fint, der er iberico jamon, chorizo, lomo, tre forskellige ost, cornichoner, dadelpuré og nødder i sirup til. Der er nok til to personer, men en anden gang, så springer jeg over denne og bestiller flere toast og mere pulpo. Så spændende er det nemlig heller ikke.

Monopolet smager på: Tranquilo i Kødbyen - det nye hotspot?
Charcuteri – ganske fint, men ikke det jeg vil anbefale dig…

Tranquilo skal nok blive et hotspot

Jeg er sikker på, at Tranquilo nok skal blive det ønskede hotspot i Kødbyen, det er bare lidt ærgerligt, at det er en kælder, man sidder i. Jeg føler lidt, at jeg sidder i en lukket kasse under jorden, hvilket jo er helt korrekt. Stemningen er dog rigtig fin, betjeningen var meget opmærksomme på alle gæster, og så byder de én velkommen fra baren, når man træder indenfor. Jeg kommer til at besøge Tranquilo i Kødbyen igen, og det bliver for at få en enkelt bikinitoast, en omgang pulpo og et par cocktails, inden jeg skal videre ud i nattelivet.

Har du besøgt “Tranquilo”, og hvad synes du?

Navn: Kødbyens Øl & Cocktailbar
HvorFlæsketorvet 13a, 1711 København
Pris: $$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment