Paté Paté er et af mine suveræne favoritsteder, når det kommer til god mad i Kødbyen og det på trods af, at der virkelig er mange gode restauranter der. Jeg bor næsten i Kødbyen, når jeg besøger København, da Halmtorvet ligger klods op ad. Fra lejligheden er der udsigt til Prolog, og så kan man se Warpigs i det fjerne. Du finder gode restauranter som Gorilla, Tranquilo, Fleisch, Tommis Burger Joint, Kødbyens Fiskebar og den helt nye Camino, som ligger, hvor Restaurant Kul var tidligere. Paté Paté er én af dem, som jeg har besøgt flest gange, men aldrig skrevet en anmeldelse af, det er for dårligt ikke? Enig – så det har jeg lavet om på – læs anmeldelsen her:

Opdateret: 6/2-2023 med priser

Paté Paté er spansk- og franskinspireret, når det kommer til deres mad. De har et godt udvalg med en masse små retter, så du kan faktisk sammensætte dit eget lille tapasbord derinde. De har altid snacks på deres menukort, hvor du kan få østers, padrones, flæskesvær og kroketter med svinebryst, velouté, trøfler og dijonnaise. Videre har de mindre retter, hvor de anbefaler, at du tager 2-3 stk., men er du sulten som mig, så kan du sagtens spise 3-4 stk. Hvis du kommer med en sund appetit, som jeg ofte gør, så kan det give ret god mening at gå med deres “Paté Experience”, som lyder meget fornemt, men dog er helt nede på jorden. Den består af 9 retter, som kommer i 3 serveringer. Prisen er 445 kr. pr. person og skal bestilles af minimum 2 personer.

En god “Experience”

Da jeg spiste der, var jeg pænt træt, så jeg valgte denne menu, det er nemmere for mig, så behøver jeg ikke tænke så meget. Vi fik heldigvis nogle af mine favoritter denne aften, som var “Burrata” med zucchini, garam masala og saltede mandler. Reelt er det en sikker vinder for en restaurant at servere burrata, det kan næsten ikke gå galt, dog kan den være en kende for fed, hvilket for mig godt kan være en tand for meget. Det var den ikke her, og den smagte skønt. Jeg har aldrig fået den med garam masala før, hvilket var et frisk pust til retten.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen
“Burrata” med zucchini, garam masala og saltede mandler

Derudover fik vi kammuslinger med en syrlig sauce lavet på kærnemælk, som var skilt på persilleolie med selleri til, helt perfekt og fint afstemt – reelt kunne jeg have spist 5 kammuslinger, men 2 passer fint her. Den sidste servering var deres “Pate en Croute” med perlehøne, moreller, pistacie og cognac. Hvis du kommer forbi, så kan den så varmt anbefales, sprød, fed, salt og toppet med en syrlig salturt – det er en fremragende spise, som skriger på et godt glas vin til.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen
Brød, olie, kammuslinger, burrata og “Pate en Croute”…

Kung Fu Girl og Machoman

Maden overgås næsten af deres vinkort, som jeg elsker at dykke ned i. Jeg har efterhånden smagt en ret stor del af deres udvalg. Vinen kommer fra “Husted Vin”, som ejes af Kenn Husted, der også ejer Paté Paté. Kenn og hele hans team går meget op i vin, så der er virkelig styr på sagerne. De har bl.a. “Charles Smiths” vine på kortet, hvor du sikkert kender “Kung Fu Girl” og “Velvet Devil“, som faktisk også er tilgængelige i Rema1000 nu – lidt vildt, for det er så lækker vin til prisen. Hvis du er mere til det spanske, kan jeg anbefale “Casa Rojo“, som har de fedeste etiketter, der findes – deres “Machoman” og “Godello The Orange Republic” er nogle af mine klare favoritter.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen
Kung Fu Girl fra Charles Smith – én af bestsellerne…

Hvis du gerne vil udforske naturvin, så har de importen af én af Italiens største og førende vinproducenter indenfor naturvin – Valentina Passalacqua – i artiklen “Naturvin – galt eller genialt? kan du læse om flere af vinene.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen

Èn af hovedretterne var “Brændende Kærlighed” med en kartoffelkompot, sennepskorn, rødbeder, syltet løg og urter. I stedet for bacon blev den serveret med store stykker svinebryst, og løgene var ret store stykker og ikke hakkede, som de kan være, når retten serveres traditionelt – helt perfekt og på en måde en nyfortolkning dog med respekt for en klassiker. Udover den fik vi farseret vagtel med svampe, salturt og hønsefumé – som jeg sagtens kunne have spist en halv liter af.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen

Den sidste hovedret var saltbagt selleri med brunet smør med kapers, urter og hasselnødder – glimrende som “sidedish”.

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen

“Dansk dessert”

På kortet har de ikke faste desserter, de skifter en del. Vi fik “Rødgrød med fløde”, i øvrigt meget sødt når en engelsktalende tjener skal udtale det – selv vi danskere kan have svært nok ved det. Den var dog fortolket en del, og grøden var primært på blomme med en sorbetis på jordbær. Min medspiser måtte give op, hvilket er helt fair, for den var stor og virkelig sød, men sådan elsker jeg mine desserter, så jeg klarede lige hendes også!

Monopolet smager på: Paté Paté i Kødbyen

Den anden dessert var lækre hjemmelavede flødeboller med saltkaramel. Hold nu kæft det var godt. Denne aften var det med mådehold, så den samlede regning med 2 øl og 2 glas vin (Kung Fu Girl” lød på 1085 kr. Det er helt fair for så mange lækre retter i god stemning.

Navn: Paté Paté
HvorSlagterboderne 1, 1716 København
Pris: $$$$

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar