Grillen Burgerbar en er kæde, som du i dag finder flere steder i Danmark. Jeg har besøgt flere af dem, men aldrig i Aalborg. Da min datter så fyldte 16 år, så tænkte jeg, at det måtte være tid. Grillen Burgerbar er stedet, som jeg synes, du skal besøge, hvis du vil have en stor snasket burger, sprøde fritter, sød og fed milkshake samt lidt dårlig samvittighed over de mange kalorier du indtager – Velkommen på Grillen.

Nu skal det ikke opfattes som en prædiken over indtag af kalorier, det må du endelig ikke tro. Da jeg besøgte Grillen Burgerbar, glemte jeg nok lidt mådeholdet, så den fik hele armen, og det skal den så sandelig også have en gang i mellem.

Grillen Burgerbar har et meget enkelt koncept – du vælger en burger, fritter og dip – det koster 109 kr. Det er billigt, kvaliteten er i top, og du bliver mæt (meget mæt). Du skal dog lige bemærke, at der på fire af burgerne er et tillæg på 15-20 kr., så nogle af dem koster 129 kr. Det ændrer dog ikke ved, at det er billigt.

Monopolet smager på: Grillen Burgerbar Aalborg
Grillen Burgerbar Aalborg

På kortet har de en række burgere, hvor det primært er oksekød og kylling, som dominerer menuen, så hvis du er vegetar, så er der faktisk kun deres “Holy Halloumi” og “Pable”, som består af spicy cheesebombs, du kan sætte tænderne i. Resten er all in på kød. Nu er jeg ikke vegetar, men forsøger at holde igen med indtag af kød, derfor sætter jeg pris på, at det er af høj kvalitet og veltilberedt, når jeg spiser kød. Det, kan jeg hurtigt afsløre, er tilfældet på Grillen Burgerbar.

“The Cheesy Beast” og “Bearnaise Bastard”

Jeg besøgte Grillen Burgerbar, da min ældste datter Sophia fyldte 16 år. Hun er et rigtigt madøre og elsker vitterligt kød og gode burgere. Jeg ville gå all-in på burgere denne dag, så jeg valgte faktisk den største burger, de har. Det er deres “The Cheesy Beast”, som er en dobbelt cheeseburger med dobbelt bacon, pickles og syltede rødløg. Den serveres i en i potato bun smurt med Grillens mayonnaise. Den smager lige så godt, som den ser ud!

Monopolet smager på: Grillen Burgerbar Aalborg
Et sandt monster!

Et tip er, at du skal bede køkkenet om at stege den “rare”, “medium” eller efter din smag. Ellers følger de nemlig Fødevarestyrelsens anvisning og gennemsteger den, og det er ærlig talt lidt synd. Min datter valgte “Bearnaise Bastard”, som er en bacon-cheeseburger med løgringe, hjemmesyltede agurker og Grillens mayonnaise overhældt med bearnaisesovs. Hun fravalgte desværre bearnaisesovsen, da hun følte, det måske var i overkanten, så denne del kan jeg ikke berette noget om, dog kan jeg sige, at burgeren er lækker, der er god smag, en velstegt bøf og god syre fra de syltede grovskårne agurker.

Monopolet smager på: Grillen Burgerbar Aalborg
Bearnaise Bastard dog uden bearnaise

Husk altid sides

Der skal naturligvis lidt sides til, hvor du har valgtet mellem almindelige fritter, som er håndskårne. Ellers har de curly fries, “cheese fries” som serveres med parmesan – begge dele har et tillæg på 10 kr. Hvis du virkelig vil æde igennem og er rigtig godt “gammelsulten” eller har tømmermænd (og måske ønsker at forværre dem), så skal du bestille “Oh my fries”, som er cheese fries med karamelliserede løg, bacon og Grillens mayonnaise. Hvis du bestiller dem, så skal du nok påregne en lille lur bagefter, for det er voldsomt.

Shakes

Det er efterhånden ret sjældent, at jeg synes, priserne på en restaurant er så fair, som jeg oplever dem på Grillen Burgerbar, så en stor rose herfra. En shake koster 45 kr. eller to for 80 kr. – du kan få med vanilje, dobbelt jordbær eller chokolade shake – vi smagte deres jordbær og chokolade, hvor begge kommer toppet med flødeskum og er lavet på is og sødmælk, så de er lavet med kærlighed! Et lille forbedringsforslag er at undlade flødeskum på dåse og piske det selv – sæt prisen derefter, det vil løfte den ret meget.

Monopolet smager på: Grillen Burgerbar Aalborg
Chokolade Milkshake

Dommen

Grillen Burgerbar er ét af de bedste steder i Aalborg, hvor du kan få en ægte burger. Deres priser er lave, burgerne er gode, og bestiller du fx en klassisk cheeseburger med almindelige fritter og dip, så er prisen sølle 109 kr. og smider du så en shake oveni er den 149 kr. Den smager fremragende, og du bliver mæt. Det eneste er, at du bliver voldsomt mæt – det er faktisk helt vildt, men det kan man ikke rigtig brokke over – slet ikke i Aalborg, så Grillen Burgerbar får hermed mine varmeste anbefalinger. Et sidste tip er, at du får 50% på regningen på din fødselsdag – så vi slap virkelig billigt. Tak for mad.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar