Det er skønt med en lokal dram, og navnlig når den har lidt historie, og det er præcis, hvad Sevablødda har. Jeg har modtaget den fra Bornholm Spirits og smagt den (flere gange). Det er en mere end 100 år gammel opskrift, som ulmer af historie og ægte bornholmsk skik, og den passer glimrende til både kaffen og desserten eller “bare fordi”. Skål og velkommen til Bornholm.
Sevablødda udtales, som det skrives, du kan evt. tilføje lidt bornholmsk accent på den, så er den lige i skabet. Historien om drammen går 100 år tilbage, hvor den blev afsløret i et skriv i 1964. Navnet stammer fra et udtryk, som blev brugt, når de gamle fiskere skulle sikre, at skibene blev rengjort efter dagens fangst.
Duft og smagsnoter
I næsen har Sevablødda duft af kirsebær, kanel, karamel, toffee, anis og nellike. Den er ret sødmefuld, så den vælter dig bestemt ikke ned af stolen, heller ikke selv om du drikker den ren. Den bør efter min mening nydes helt ren, da den er lækker og meget smagsfri – faktisk en god påmindelse om, at en god dram bør finde mere tilbage til vores eftermiddagsbord eller fx nydes til en god dessert. Denne ville også fungere glimrende til ost.
“Sevablødda Cocktail”
Hvis du gerne vil prøve et alternativ, så har Bornholm Spirits lavet en cocktail, hvor der blandes Sevablødda med gingerbeer og limesaft samt godt med is, så får du en fremragende cocktail. Hvis du kan finde en let krydret gingerbeer, så bliver den endnu bedre.
Hvis du har lyst til et alternativ til en dram og er mere til rom eller måske endda begge dele, så laver Bornholm Spirits også deres Rocky Island Rum 373, som er en “dansk” rom lavet på tre forskellige blends, med (mindst) syv forskellige smagsnoter fra tre forskellige lande.