Lavet i samarbejde med Winetribe – indeholder affiliate links

Er du typen, som elsker et godt glas vin, men gerne vil smage flere forskellige på en aften? Går du op i at udvikle din duft- og smagssans og din horisont, når det kommer til vin? Det tilbyder Winetribe, hvor de gennem en abonnementsordning fast fremsender fem forskellige vine til dig hver måned svarende til fem glas vin (100 ml. stk.) til 399 kr. Som garvet vinanmelder har jeg testet deres koncept – skål i vin og velkommen til den vidunderlige verden.

For ca. 15 år siden begyndte jeg at få øjnene op for, at vin – og her snakker vi navnlig rødvin -var meget forskelligt. På dette tidspunkt hev jeg ofte en lettere tilfældig flaske ned fra hylden i mit lokale supermarked og kiggede efter, om der var en stor “bue” i bunden, og om alkoholprocenten var over 14 %. Det var vitterligt mine kriterier for, om vinen var god eller ej. Som du nok kan regne ud, så var dette ikke just valide parametre at bedømme vin ud fra, men jeg vidste ærligt ikke bedre.

Bestil først kasse og kom i gang med blindsmagning hos Winetribe.

Bliv klogere på vin med Winetribe
For mig er det at smage vin en ny oplevelse hver gang

Et ny verden åbnede sig

I mange år drak jeg vin på denne måde og vil gerne tilstå, at det ofte var billige vine af lettere tvivlsom kvalitet. Til en fødselsdag i mine slut 20’ere husker jeg tydeligt, at jeg havde fået en flaske rødvin, som var en “Syrah La Cumbre Vina Errazuriz”, som kommer fra Sydamerika fra ét af de store vinhuse. Jeg glemmer den aldrig!

Planen var, at denne vin skulle gemmes og åbnes på min 30 års fødselsdag, men på selve aftenen var vi løbet tør for vin, så jeg tænkte “no time like the present” og åbnede vinen og serverede for mine gæster. Der blev bomstille, og folk kiggede på hinanden – sammenlignet med de forrige vine, så var vi i en helt anden verden. Vinen var blød, rund, sødmefuld og med masser af kompleksitet – slet ikke som de tidligere vi havde drukket, som primært var italienske. Nu var sammenfaldet med at servere en stor oversøisk sydamerikansk vin efter de tørre italienske også helt perfekt til at sætte kontrasterne, men denne oplevelse gjorde, at jeg begyndte at interessere mig mere for vin.

Winetribe kan give lignende oplevelse

Det kunne sagtens være, at du er i lignende situation, jeg kender i hvert fald mange, som ofte griber den samme type vin, fordi de ikke kan overskue det enorme udvalg. Hos Winetribe udvælger de nøje vinene, hvor priserne ligger mellem 200-500 kr. pr. flaske, det betyder, at du for 399 kr. får mulighed for at smage noget vin, som du måske ikke havde valgt at købe selv. Der kan også indgå hvidvine blandt de udvalgte. Det betyder også, at du på en aften kan få adgang til at smage fem vine, som har en værdi af 1000-2500 kr. i alt for de fem flasker, og samtidig med det så udvider du måske din vinhorisont.

Bliv klogere på vin med Winetribe
Denne formåede jeg faktisk at gætte

“Jeg kan ikke lide Amarone og holder ikke af Zinfandel”

Dette er min udtalelse, jeg er nemlig ikke særlig stor fan af Amarone, jeg synes, det bliver meget tungt og sødt. Det samme gælder Zinfandel, hvor jeg synes, der mangler styre og tanniner. Men har jeg smagt samtlige varianter af begge typer vin? Der findes utrolig mange producenter af Amarone og endnu flere, som dyrker Zinfandel, og tager vi så Zinfandels fætter Primotivo med, som er næsten identisk, så findes der flere 1000 producenter. Svaret er helt klart nej – jeg har smagt en del, men det er blevet en forudindtaget holdning, jeg har – netop dette gør, at jeg afskriver mig selv fra at smage nogle typer vine, og det begrænser mig. Jeg havde lidt af en “a-ha-oplevelse” første gang, jeg smagte Winetribes vine blindt, da der faktisk var en blandt dem, som jeg troede, jeg ikke brød mig om – den gav jeg så højeste score.

Bliv klogere på vin med Winetribe
En vigtig del af app’en er, at vinen bedømmes, inden du gætter

Bedømmelse og afsløringen af vinen foregår via en veludviklet app, hvor du starter med at bedømme vinen, herefter kan du gætte på druen, området og årgangen – hvilket faktisk er rimelig svært, navnlig hvis vinen har lidt alder.

Vinbaren i hjemmet

Som alenefar så kan nogle weekender godt føles lidt lange, der er i hvert fald langt til nærmeste vinbar og dertil kommer så, at det er umuligt for mig at smutte af sted. De sidste måneder har jeg benyttes Winetribes tilbud som min egen personlige vinbar. Jeg smager dem altid blindt og bruger deres app, som guider mig igennem smagningen og til sidst afslører, om jeg har gættet rigtigt. Jeg vil gerne erkende, at jeg har det med at skyde ved siden af, og til min store overraskelse er det ofte ret meget ved siden af, men det gør det kun sjovere.

Bliv klogere på vin med Winetribe
Winetribe.dk

Lige nu kan du sparre 100 kr. Winetribe – god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar