Denne artikel indeholder reklamelinks

Bruger du meget tid i køkkenet, og er det vigtigt for dig at have gode og skarpe kokkeknive? Så kan du med tryghed læse med i denne guide, hvor jeg laver en bedst i test af de bedste kokkeknive på markedet.

Jeg bruger personligt selv en god mængde tid i køkkenet, og jeg nyder det. En af grundene til at jeg synes det er en leg, er også at jeg har gode, skarpe kokkeknive, som er fantastiske at skære med. Havde jeg ikke været indehaver af gode kokkeknive, ville madlavningen ikke være det samme – og i sidste ende tror jeg, at det kunne tage pusten fra mig.

Derfor har jeg også valgt at lave denne guide til køb af de bedste kokkeknive på markedet. Læs med i denne artikel når jeg finder blandt de bedste og skarpeste kokkeknive, som passer perfekt ind i det madglade køkken.

Er du derimod på udkig efter et knivsæt, kan du læse min guide til det bedste knivsæt her.

Kokkekniv Test: Top 6 Bedste Kokkeknive Til Køkkenet

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet nogle af produkterne, men ikke alle.

Qknives Gyuto Rose – Bedste japanske kokkekniv

qknives-gyuto-rose-kokkekniv

Se Qknives Gyuto Rose Kokkekniv til 999 DKK her.

Qknives er og forbliver bare blandt de bedste kokkeknive og knive generelt, som jeg har prøvet. Jeg har stadig mit knivsæt fra Qknives, og det spiller stadig maks – og der er ingen undtagelse, om det er Gyuto kokkekniven eller hele knivsættet. Alt er i fineste orden, og det er en leg at lave mad i køkkenet.

Den japanske kokkekniv fra Qknives, Gyuto i Rose, er fremstillet med et ergonomisk skæfte i palisandertræ, som ovenikøbet er dsignbeskyttet – det ser skide godt ud! Derudover er den, ligesom andre knive fra Qknives, lavet med 67 lags rustfri stål med en kerne af VG-10 stål – og ja… Det var 67 lags rustfri stål. Skal du have en af de bedste kokkeknive på markedet, kommer vi ikke uden om ovenstående, som gør madlavningen problemfrit.

Nourmet Kokkekniv – Bedste kokkekniv til hjemmekokken

nourmet-kokkekniv

Se Nourmet kokkekniven til 999 DKK her.

Her har du den perfekte kokkekniv til hjemmekokken, som ønsker en skarp kniv til køkkenet. Kokkekniven er smedet af 67 lags damaskusstål, som sikrer kvalitet i højeste klasse, når vi taler om knive.

Skaftet er lavet i pakkawood, som skaber et virkelig flot udseende, og passer godt ind i det danske køkken. Kokkekniven fra Nourmet måler 20 cm, har en hårdhed på 59-61 HRC.

Mangler du den perfekte kokkekniv til hjemmekokken, har du her et fantastisk bud på en god kokkekniv. Læs min fulde test og anmeldelse af Nourmet.

ONYX Cookware™ Hybrid Kokkekniv i keramisk stål – Den bedste hybride kokkekniv

onyx-cookware-keramik-staal-hybrid-kokkekniv

Se ONYX Cookware™ hybrid kokkekniv i keramisk stål til 599 DKK her.

Her får du en hybrid kokkekniv fra ONYX Cookware™, som er resultatet af en banebrydende teknologi indenfor hybride kokkeknive. Med deres patenteret keramik-stål-hybrid kokkekniv, får du fantastisk skarphed og en levetid der betyder, at du har kokkekniven forevigt. Kokkekniven er fremstillet med en højkvalitets stålkerne, som giver maksimal holdbarhed og samtidig også et antislip glasfiberhåndtag, der giver en god balance – når ja, og så tåler den også opvaskemaskine. Dejlig nemt, ikke?

Kokkekniven har en utrolig skarphed, som der ønskes i alle køkkenknive og samtidig en lang holdbarhed, levetid og fornøjelse, når den tages i brug. Det er lige præcis det, jeg ønsker fra en køkkenkniv, som er blandt de bedste på markedet – og det får du med en kokkekniv fra ONYX Cookware™.

Nourmet Original Kokkekniv – Kokkekniv i 67 lags damaskusstål

nourmet-original-kokkekniv-20-cm

Se Nourmet Original Kokkekniv til 799 DKK her.

Her får du en kokkekniv på 20 cm fra danske Nourmet, der har lavet den perfekte kniv til hjemmekokken. Kokkekniven fra Nourmet er fra deres Original serie af damaskus knive, som er smedet af 67 lag stål. Damaskusstålen sikrer dig utrolig høj kvalitet og en skarphed, som giver dig en god kokkekniv, der holder i mange år.

Kokkekniven har et skæfte med G10-komposit og bakterieafvisende håndtag, en hårhed på 59-61 HRC for den nørdede samt håndsleben 16-graders knivsæg. Savner du en god kokkekniv, som forenkler de hyggelige stunder i køkkenet, har du altså her et oplagt valg.

Gastrotools Gyuto Kokkekniv – 67 lag stål med en kerne af VG10

gastrotools-gyuto-kokkekniv

Se Gastrotools Gyuto Kokkekniv til 999 DKK her.

Uanset om du skal skære frugt og grønt, oksesteg eller hakke krydderurter til aftensmaden, får du hos Gastrotools en kokkekniv i ægte kokkestil. Gyuto kokkekniven er fremstillet med et 21 cm langt knivblad, som er knivskarpt og går til alle madlavningens områder, uanset om det er grøntsager, kød eller urter.

Med et ergonomisk skæfte bliver madlavningen i køkkenet dejligt, enkelt og en sand leg. Gastrotools har udviklet deres gyuto kokkekniv i VG10-stål, som giver dig en hård og skarp køkkenkniv, som uden tvivl også kan mærkes. For at være mere nørdet omkring det, har kokkekniven helt specifikt en hårdhed på 55-56 HRC.

Qknives Gyuto Kokkekniv Original – Japansk kokkekniv i 67 lags carbon stål smedet efter damaskus-metoden

qknives-gyuto-original

Se Qknives Gyuto Kokkekniv Original til 949 DKK her.

Jeg er vild med Qknives, og det er ikke uden grund. Jeg har nemlig haft fornøjelsen af at teste op til flere af deres knive, og det har hver gang været med stor succes. Derfor har jeg heller intet problem med at anbefale deres produkter, som gør min madlavning hyggeligt og problemfrit.

Denne kokkekniv fra Qknives er fremstillet i 67 lags carbon stål, som er smedet efter den velkendte Damaskus metode. Derudover kommer den med et skæfte i vandafvisende pakkatræ (det ser skide godt ud). Det er en hårdfør køkkenkniv med en HRC på 62, som fortæller, at kokkekniven har en høj hård- og holdbarhed – og tallet 62, er meget bedre end de fleste, almindelige europæiske køkkenknive, som ligger på ca. 55 HRC.

Hvad er en kokkekniv?

Går du meget op i at lave mad, er en god kokkekniv essentiel, og det er den naturligvis også for enhver kok. Kokkekniven kan bruges til meget af madlavningen i køkkenet, f.eks. skære, hakke og snitte. Når du er på udkig efter den bedste kokkekniv, vil du som oftest se, at de har et blad på 15-20 cm samt fremstillet i rustfri stål.

Hvorfor skal jeg have en kokkekniv?

Det er heller ikke noget, du SKAL, men kan du lide at lave mad, vil du opleve, hvordan en god kokkekniv kan gøre underværker samt gøre madlavningen meget sjovere. Der er nemlig ikke noget som en sløv kniv man bander over, når den ikke kan skære gennem kød, grøntsager eller andet. Vil du have det maksimale ud af din tid i køkkenet, anbefaler jeg, at du anskaffer dig en god kokkekniv – og det kan du læse meget mere om i min ovenstående guide til køb af den bedste kokkekniv.

Hvilken er den bedste kokkekniv?

Det er svært at pege på en kokkekniv og sige at lige præcis dén kniv, er den bedste. Det er en subjektiv holdning, og handler om dine egne præferencer til madlavning, funktioner og hvad du ønsker fra en god kokkekniv. Du kan derudover også samle dine tanker omkring, hvad du skal bruge kokkekniven til. Er det mest til grøntsager, kød, fisk eller en, som kan det hele? I denne bedst i test af køkkenknive, kan du se mit bud på de bedste kokkeknive på det danske marked, men valget vil naturligvis altid være dit.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

2 Comments

  1. Det er virkeligt blevet populært at få indgraveret Kina-knive til eget brand, har du et overblik over, hvor mange af ovenstående knive, hvor det er tilfældet? Nu så man den anden dag, hvordan Nordic Chefs blev pillet fra hinanden i Løvens Hule.

    • Hej Christian,

      Nej faktisk ikke – jeg forholder mig mig til stål, Rockwell-skalaen og så om de fungerer for mig i køkkenet. Jeg laver utrolig meget mad, og flere knive jeg har testet i de 15 jeg har arbejdet med test af køkkenprodukter er der virkelig mange, som fx efter blot en måned begynder at være lidt trætte. Qknives nyeste serie er jeg rigtig glad for, den holder virkelig og efter flere måneder, så er de forsat skarpe. Om de har logo eller ej er lidt underordnet for mig faktisk? Det må næste være nyeste afsnit ikke? ELSKER Løvens Hule, synes det er så inspirerende!

Skriv en kommentar