Artiklen indeholder affiliatelinks

Bruger du meget tid i køkkenet, og er det vigtigt for dig at have gode og skarpe kokkeknive? Så kan du med tryghed læse med i denne guide, hvor jeg laver en bedst i test af de bedste kokkeknive på markedet.

Jeg bruger personligt selv en god mængde tid i køkkenet, og jeg nyder det. En af grundene til at jeg synes det er en leg, er også at jeg har gode, skarpe knive, som er fantastiske at skære med. Havde jeg ikke været indehaver af gode knive, ville madlavningen ikke være det samme – og i sidste ende tror jeg, at det kunne tage pusten fra mig.

Derfor har jeg også valgt at lave denne guide til køb af de bedste kokkeknive på markedet. Læs med i denne artikel når jeg finder blandt de bedste og skarpeste knive, som passer perfekt ind i det madglade køkken.

Er du derimod på udkig efter et knivsæt, kan du læse min guide til det bedste knivsæt her.

Kokkekniv Test: Top 6 Bedste Kokkeknive Til Køkkenet

Testen er lavet i samarbejde med eksperter samt deres erfaring, research og anbefalinger. Jeg har testet nogle af produkterne, men ikke alle.

Qookware Gyuto Rose – Bedste japanske kokkekniv

qknives-gyuto-rose-kokkekniv

Se Qookware Gyuto Rose Kokkekniv til 999 DKK her.

Qookware er og forbliver bare blandt de bedste kokkeknive og knive generelt, som jeg har prøvet. Jeg har stadig mit knivsæt fra Qookware, og det spiller stadig maks – og der er ingen undtagelse, om det er Gyuto kniven eller hele knivsættet. Alt er i fineste orden, og det er en leg at lave mad i køkkenet.

Den japanske kokkekniv fra Qookware Gyuto i Rose, er fremstillet med et ergonomisk skæfte i palisandertræ, som ovenikøbet er dsignbeskyttet – det ser skide godt ud! Derudover er den, ligesom andre knive fra Qookware, lavet med 67 lags rustfri stål med en kerne af VG-10 stål – og ja… Det var 67 lags rustfri stål. Skal du have en af de bedste kokkeknive på markedet, kommer vi ikke uden om ovenstående, som gør madlavningen problemfrit.

Nourmet Kokkekniv – Bedste kokkekniv til hjemmekokken

nourmet-kokkekniv

Se Nourmet kokkekniven til 999 DKK her.

Her har du den perfekte kniv til hjemmekokken, som ønsker en skarp kniv til køkkenet. Kniven er smedet af 67 lags damaskusstål, som sikrer kvalitet i højeste klasse, når vi taler om knive.

Skaftet er lavet i pakkawood, som skaber et virkelig flot udseende, og passer godt ind i det danske køkken. Kniven fra Nourmet måler 20 cm, har en hårdhed på 59-61 HRC.

Mangler du den perfekte kokkekniv til hjemmekokken, har du her et fantastisk bud på en god kniv. Læs min fulde test og anmeldelse af Nourmet.

ONYX Cookware™ Hybrid Kokkekniv i keramisk stål – Den bedste hybride kokkekniv

onyx-cookware-keramik-staal-hybrid-kokkekniv

Se ONYX Cookware™ hybrid kokkekniv i keramisk stål til 599 DKK her.

Her får du en hybrid kokkekniv fra ONYX Cookware™, som er resultatet af en banebrydende teknologi indenfor hybride knive. Med deres patenteret keramik-stål-hybrid kokkekniv, får du fantastisk skarphed og en levetid der betyder, at du har kniven forevigt. Kniven er fremstillet med en højkvalitets stålkerne, som giver maksimal holdbarhed og samtidig også et antislip glasfiberhåndtag, der giver en god balance – når ja, og så tåler den også opvaskemaskine. Dejlig nemt, ikke?

Kokkekniven har en utrolig skarphed, som der ønskes i alle køkkenknive og samtidig en lang holdbarhed, levetid og fornøjelse, når den tages i brug. Det er lige præcis det, jeg ønsker fra en køkkenkniv, som er blandt de bedste på markedet – og det får du med en kniv fra ONYX Cookware™.

Nourmet Original Kokkekniv – Kokkekniv i 67 lags damaskusstål

nourmet-original-kokkekniv-20-cm

Se Nourmet Original Kokkekniv til 799 DKK her.

Her får du en kniv på 20 cm fra danske Nourmet, der har lavet den perfekte kniv til hjemmekokken. Kniven fra Nourmet er fra deres Original serie af damaskus knive, som er smedet af 67 lag stål. Damaskusstålen sikrer dig utrolig høj kvalitet og en skarphed, som giver dig en god kokkekniv, der holder i mange år.

Kokkekniven har et skæfte med G10-komposit og bakterieafvisende håndtag, en hårhed på 59-61 HRC for den nørdede samt håndsleben 16-graders knivsæg. Savner du en god kniv, som forenkler de hyggelige stunder i køkkenet, har du altså her et oplagt valg.

Gastrotools Gyuto Kokkekniv – 67 lag stål med en kerne af VG10

gastrotools-gyuto-kokkekniv

Se Gastrotools Gyuto Kokkekniv til 999 DKK her.

Uanset om du skal skære frugt og grønt, oksesteg eller hakke krydderurter til aftensmaden, får du hos Gastrotools en kokkekniv i ægte kokkestil. Gyuto kniven er fremstillet med et 21 cm langt knivblad, som er knivskarpt og går til alle madlavningens områder, uanset om det er grøntsager, kød eller urter.

Med et ergonomisk skæfte bliver madlavningen i køkkenet dejligt, enkelt og en sand leg. Gastrotools har udviklet deres gyuto kniv i VG10-stål, som giver dig en hård og skarp køkkenkniv, som uden tvivl også kan mærkes. For at være mere nørdet omkring det, har kniven helt specifikt en hårdhed på 55-56 HRC.

Qookware Gyuto Kokkekniv Original – Japansk kokkekniv i 67 lags carbon stål smedet efter damaskus-metoden

qknives-gyuto-original

Se Qookware Gyuto Kokkekniv Original til 949 DKK her.

Jeg er vild med Qookware, og det er ikke uden grund. Jeg har nemlig haft fornøjelsen af at teste op til flere af deres knive, og det har hver gang været med stor succes. Derfor har jeg heller intet problem med at anbefale deres produkter, som gør min madlavning hyggeligt og problemfrit.

Denne kniv fra Qookware er fremstillet i 67 lags carbon stål, som er smedet efter den velkendte Damaskus metode. Derudover kommer den med et skæfte i vandafvisende pakkatræ (det ser skide godt ud). Det er en hårdfør køkkenkniv med en HRC på 62, som fortæller, at kniven har en høj hård- og holdbarhed – og tallet 62, er meget bedre end de fleste, almindelige europæiske køkkenknive, som ligger på ca. 55 HRC.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål og svar om kokkeknive

Hvad er en kokkekniv?

Går du meget op i at lave mad, er en god kokkekniv essentiel, og det er den naturligvis også for enhver kok. Kniven kan bruges til meget af madlavningen i køkkenet, f.eks. skære, hakke og snitte. Når du er på udkig efter den bedste kokkekniv, vil du som oftest se, at de har et blad på 15-20 cm samt fremstillet i rustfri stål.

Hvorfor skal jeg have en kokkekniv?

Det er heller ikke noget, du SKAL, men kan du lide at lave mad, vil du opleve, hvordan en god kokkekniv kan gøre underværker samt gøre madlavningen meget sjovere. Der er nemlig ikke noget som en sløv kniv man bander over, når den ikke kan skære gennem kød, grøntsager eller andet. Vil du have det maksimale ud af din tid i køkkenet, anbefaler jeg, at du anskaffer dig en god kniv – og det kan du læse meget mere om i min ovenstående guide til køb af den bedste kokkekniv.

Hvad bruger man en kokkekniv til?

Jeg vil betegne kokkekniven til at være den mest alsidige kniv i køkkenet og et særligt must-have, hvis du kan lide at lave mad. Det er en god allround kniv, der kan begå sig i mange situationer, og du kan stort set bruge den til alt slags mad.

Hvilken er den bedste kokkekniv?

Det er svært at pege på en kniv og sige at lige præcis dén kniv, er den bedste. Det er en subjektiv holdning, og handler om dine egne præferencer til madlavning, funktioner og hvad du ønsker fra en god kokkekniv. Du kan derudover også samle dine tanker omkring, hvad du skal bruge kniven til. Er det mest til grøntsager, kød, fisk eller en, som kan det hele? I denne bedst i test af køkkenknive, kan du se mit bud på de bedste knive på det danske marked, men valget vil naturligvis altid være dit.

Hvilken kokkekniv skal jeg vælge?

Når du leder efter en god kniv, der der mange producenter og modeller om valget. Det kan være svært at spore sig frem til hvilken, som egentlig er den bedste – og det kan jeg desværre heller ikke fortælle dig. Men jeg kan give dig en ledetråd til, hvordan du muligvis finder den bedste kokkekniv for dig.

I sidste ende skal du dog finde ud af hvilke krav og behov du har til en kniv, og vælge ud fra de faktorer, som du finder vigtige. Jeg håber, at du med denne bedst i test af kokkeknive er kommet tættere på at finde den bedste kokkekniv til dig.

Hvor meget koster en god kokkekniv?

Der er mange faktorer, som påvirker prisen på en kokkekniv. Dette kan være materialer, kvalitet og mærke, hvorfor det er svært at fortælle præcist, hvor meget en god kniv koster. Du kan dog forvente at skulle smide fra 400 kr. og helt op til 1.500 kr. for en god kniv.

Hvor kan jeg købe en kokkekniv?

Du kan købe disse knive i mange fysiske og online butikker i Danmark. Af fysiske butikker kan du bl.a. søge Imerco, Kop&Kande og andre butikker i samme segment.

Vi har også et udvalg af danske mærker, der sælger kokkeknive online gennem deres egne webshops. Blandt disse mærker er Gastrotools, Qookware og Nourmet, der laver knive af utrolig høj kvalitet.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

6 Comments

  1. Pingback: Qknives anmeldelse - Test af Qknives hos Mad og Monopolet

  2. Pingback: Klassisk stegt flæsk med persillesovs

  3. Pingback: Nytårsmenu 2022 opskrifter | Hjemmelavet nytårsmad ideer🥂

  4. Pingback: Nourmet anmeldelse - Test af Nourmet knivsæt

  5. Christian Reply

    Det er virkeligt blevet populært at få indgraveret Kina-knive til eget brand, har du et overblik over, hvor mange af ovenstående knive, hvor det er tilfældet? Nu så man den anden dag, hvordan Nordic Chefs blev pillet fra hinanden i Løvens Hule.

    • Hej Christian,

      Nej faktisk ikke – jeg forholder mig mig til stål, Rockwell-skalaen og så om de fungerer for mig i køkkenet. Jeg laver utrolig meget mad, og flere knive jeg har testet i de 15 jeg har arbejdet med test af køkkenprodukter er der virkelig mange, som fx efter blot en måned begynder at være lidt trætte. Qknives nyeste serie er jeg rigtig glad for, den holder virkelig og efter flere måneder, så er de forsat skarpe. Om de har logo eller ej er lidt underordnet for mig faktisk? Det må næste være nyeste afsnit ikke? ELSKER Løvens Hule, synes det er så inspirerende!

Skriv en kommentar