Gå til opskrift

Stegt flæsk blev tidligere kåret som Danmarks nationalret og det er der en grund til. Det er nemlig en himmelsk spise. I opskriften er der både vejledning til pande og ovn, så du kan vælge at lave stegt flæsk uden svineriet. Der er også tips til, hvordan du får endnu mere smag ud af persillesovsen – håber du synes om den…

Som barn var jeg ikke glad for stegt flæsk overhovedet, det var ikke lige mig. Jeg tror det var ordet “stegt flæsk”, som jeg ikke fandt særlig tiltrækkende. Idag elsker jeg det – det intet mindre end himmelsk for mig. Du skal sørge for at lave rigeligt, da en stor dreng som mig selv snildt spiser 12-15 stykker. Borset fra det, så er det faktisk en utrolig nem ret at lave.

Læs også min test af de bedste knivsæt og kokkeknive – godt køkkenudstyr giver fornøjelse i køkkenet.

Klassisk stegt flæsk med persillesovs

Klassisk stegt flæsk med persillesovs

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 3 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på Danmarks Nationalret med tips til at lave den perfekte persillesovs, der er også vejledning til både ovn og pande til det stegte flæsk.

Udskriv

Ingredienser

Stegt flæsk

 • 12-15 stykker flæsk pr. person

Persillesovs

 • 5 bundter økologisk persille
 • ½ liter letmælk
 • 2 store spsk. smør
 • 2 store spsk. mel
 • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

 • Nye danske kartofler hvis de er tilgængelige
 • Salt
 • Evt. lidt ekstra persille

Sådan gør du

Persillesovs

 1. Smelt smørret i en gryde under lav varme og tilsæt mel.
 2. Rør det godt sammen. Det er lige nu, hvor første skridt på en god sovs starter.
 3. Når alt mel er rørt sammen tilsætter du mælk lidt af gangen.
 4. Tag nu bunden af persille fra alle bundterne og skyl dem.
 5. Blend dem sammen i en skål med ca. 1 del mælk, som du evt. kan varme i 30 sekunder i en mikrobølgeovn.
 6. Nu har du en meget grøn mælk, som er fyldt med smag.
 7. Den tilsætter du sovsen.
 8. Rør til og bliv ved indtil alt mælk er tilsat.
 9. Nu skal det koge igennem i omkring 10 min. Ellers kommer “mel-smagen” ikke ud.
 10. Hak nu alt persille og tilsæt.
 11. Kog sovsen igennem i yderligere 10 min og smag til med salt og peber.
 12. Husk at røre, ellers så brænder den meget nemt på.

Stegt flæsk i ovn

 1. Tænd ovenen på 200 grader varmluft.
 2. Læg dit flæsk i ovnen på bagepapir i omkring 40 min.
 3. Du kan evt. vende det undervejs.
 4. Læg mærke til, at flæsken steger lidt videre når det kommer ud, så stop 5 min du mener det er sprødt nok.
 5. Læg det på køkkenrulle bagefter og server straks.

Stegt flæsk på panden

 1. Varm gerne flere pander op til middelhøj varme.
 2. Steg flæsken i omkring 5 min på hver siden.
 3. Nogle vil gerne have det meget sprødt, andre blot middel.
 4. Det er helt op til dig.
 5. Læg det på køkkenrulle bagefter og server straks.

Tilbehør

 1. Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog.
 2. Kog kartoflerne i ca. 8 min.
 3. Sluk for dem og lad dem trække i vandet ca. 8 min.
 4. Prik i dem og tjek at de er færdige.
 5. Sådan koger du den perfekte kartoffel.
Klassisk stegt flæsk med persillesovs
Flæsk kan tilberedes i ovn men også på panden…

Stegt flæsk kan laves “the old fashioned way” på panden men også i ovnen. Det sidste sviner lidt mindre – det første er lidt mere traditionel.

Klassisk stegt flæsk med persillesovs
Sovsen er næsten det vigtigste her…

Jeg kunne sagtens undvære kartofler her – faktisk er flæske og sovs det eneste jeg har brug for – til gengæld betyder det som regel, at jeg smovser omkring 20 stykker flæsk.

Klassisk stegt flæsk med persillesovs
Dansk Nationalret – velbekomme…

Håber det har givet lidt inspiration…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift