Opskrift på "Gourmet" Biksemad De Luxe...
Hovedret Svinekød

Opskrift på “Gourmet” Biksemad De Luxe…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Dagen efter, at vi havde fået flæskesteg og der lige var lidt rester, så stod den på biksemad. Jeg elskede det sprøde kød og kartofler som blev vendt rundt på panden og serveret med et spejlæg til. Det var intet mindre end guddommeligt. Jeg har lavet en opskrift her, som ligger lidt i den dyre ende, når det kommer til råvarer, men hey – hvorfor ikke give den gas, når retten nu er genialt i sig selv – håber du synes om den…

Jeg har brugt en særlig udskæring fra de spanske Iberico-grise kaldet “Iberico Secreto” som er en rigtig luksus udskæring. Det er fra den kendte “sortfodsgris” hvilket betyder, at den virkelig har hygget sig hele livet. Den spiser ofte agern og nødderne som den mæsker sig i. Det betyder, at dens kød bliver meget smagsrigt og opnår en nøddeagtige og umamirig smag. Det er ikke jordens billigste udskæring, men nu er det jo også “Biksemad De Luxe” vi laver ikke? Jeg har kødet fra kalu.dk, hvor du kan bestille det.

Jeg laver retten med små vagtelæg, bearniase sauce og stegte kartofler til. Retten bliver meget smagsrig og når du vælger kød som Iberico Secreto, så er der virkelig smæk på smagen og du bliver mæt af selv en lille portion, så hold endelig lidt igen.

Læs også: Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce som aldrig fejler…

Opskrift på “Gourmet” Biksemad De Luxe…

Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: Biksemad, Biksemad Deluxe, Gourmet Biksemad
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2 personer

Kender du "Iberico Secreto" fra sortfodsgrisen. Det er smagsrigt, intenst og lækkert. Jeg har brugt det i en opskrift "Gourmet Biksemad De Luxe med vagtel æg.

Udskriv

Ingredienser

Biksemad Deluxe

  • 300 gram Iberico Secreto
  • 300 gram kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 stk. vagtelæg
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 håndfuld tallerkensmækker til pynt
  • 1 flaske rødvin til dig
  • Salt og friskkværnet peber

Bearnaisesauce

  • Se link i opskriften

Sådan gør du

Biksemad Deluxe

  1. Start med at rengøre og skrælle kartoflerne.
  2. Skær dem herefter ud i ensartede stykker på 1-2 x 1-2 cm.
  3. Det bliver pænere, hvis du skærer siderne fra, der er lidt spild, men resultatet bliver flot.
  4. Hak løgget fint.
  5. Varm en pande op med olie og steg kartoflerne i ca. 10 min.
  6. Tilsæt løgene og steg det hele færdigt i 10 min til kartoflerne er sprøde og lækre.
  7. 5 min før kartoflerne er klar skærer du kødet ud og steger det ved høj varme i ca. 1-2 min på hver side.
  8. Giv det salt og peber og læg det til side.
  9. På samme pande slår du vagtelæggene ud og steder dem i 1 min.
  10. Gør en tallerken klar og anret nu så pænt som muligt kartoflerne.
  11. Tilsæt bearnaisesauce ovenpå og skær kødet ud.
  12. Læg kød ved siden af og slut af med ægget.
  13. Pynt med tallerkensmækker og giv det lidt ekstra peber.
Stegte kartofler, Iberico Secreto og vagtelæg
Biksemad Deluxe…

Hvad drikker man til denne lækre snackret? Et godt bud kunne være Rhône? I denne artikel har jeg samlet 6 super lækre bud fra min ven Martin som har degustation.dkCôtes du Rhône: 6 stærke bud fra Degustation – der er afgjort nogle gode bud. Alternativt kunne en Pinot Noir bestemt også være et godt bud.

En god lille lørdagssnack…

Håber det giver inspiration til en lækker lørdagssnack

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift