Dagen efter, at vi havde fået flæskesteg og der lige var lidt rester, så stod den på biksemad. Jeg elskede det sprøde kød og kartofler som blev vendt rundt på panden og serveret med et spejlæg til. Det var intet mindre end guddommeligt. Jeg har lavet en opskrift her, som ligger lidt i den dyre ende, når det kommer til råvarer, men hey – hvorfor ikke give den gas, når retten nu er genialt i sig selv – håber du synes om den…
Jeg har brugt en særlig udskæring fra de spanske Iberico-grise kaldet “Iberico Secreto” som er en rigtig luksus udskæring. Det er fra den kendte “sortfodsgris” hvilket betyder, at den virkelig har hygget sig hele livet. Den spiser ofte agern og nødderne som den mæsker sig i. Det betyder, at dens kød bliver meget smagsrigt og opnår en nøddeagtige og umamirig smag. Det er ikke jordens billigste udskæring, men nu er det jo også “Biksemad De Luxe” vi laver ikke? Jeg har kødet fra kalu.dk, hvor du kan bestille det.
Jeg laver retten med små vagtelæg, bearniase sauce og stegte kartofler til. Retten bliver meget smagsrig og når du vælger kød som Iberico Secreto, så er der virkelig smæk på smagen og du bliver mæt af selv en lille portion, så hold endelig lidt igen.
Læs også: Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce som aldrig fejler…
Opskrift på “Gourmet” Biksemad De Luxe…
Kender du "Iberico Secreto" fra sortfodsgrisen. Det er smagsrigt, intenst og lækkert. Jeg har brugt det i en opskrift "Gourmet Biksemad De Luxe med vagtel æg.
Ingredienser
Biksemad Deluxe
- 300 gram Iberico Secreto
- 300 gram kartofler
- 1 stort løg
- 2 stk. vagtelæg
- 2 spsk oliven olie
- 1 håndfuld tallerkensmækker til pynt
- 1 flaske rødvin til dig
- Salt og friskkværnet peber
Bearnaisesauce
- Se link i opskriften
Sådan gør du
Biksemad Deluxe
-
Start med at rengøre og skrælle kartoflerne.
-
Skær dem herefter ud i ensartede stykker på 1-2 x 1-2 cm.
-
Det bliver pænere, hvis du skærer siderne fra, der er lidt spild, men resultatet bliver flot.
-
Hak løgget fint.
-
Varm en pande op med olie og steg kartoflerne i ca. 10 min.
-
Tilsæt løgene og steg det hele færdigt i 10 min til kartoflerne er sprøde og lækre.
-
5 min før kartoflerne er klar skærer du kødet ud og steger det ved høj varme i ca. 1-2 min på hver side.
-
Giv det salt og peber og læg det til side.
-
På samme pande slår du vagtelæggene ud og steder dem i 1 min.
-
Gør en tallerken klar og anret nu så pænt som muligt kartoflerne.
-
Tilsæt bearnaisesauce ovenpå og skær kødet ud.
-
Læg kød ved siden af og slut af med ægget.
-
Pynt med tallerkensmækker og giv det lidt ekstra peber.
Hvad drikker man til denne lækre snackret? Et godt bud kunne være Rhône? I denne artikel har jeg samlet 6 super lækre bud fra min ven Martin som har degustation.dk – Côtes du Rhône: 6 stærke bud fra Degustation – der er afgjort nogle gode bud. Alternativt kunne en Pinot Noir bestemt også være et godt bud.
Håber det giver inspiration til en lækker lørdagssnack…
1 Comment
Pingback: Flamberet sortfodsskinke med whisky- barbecuesauce og pommes duchesse