Lige om lidt er det “fars dag” igen, og det betyder som regel, at vi fædre bliver forkælet lidt. Selv er jeg jo Far med kæmpe stort “F”, hvis du følger min Instagram profil, så ved du, hvad jeg mener. Fars dag falder på Grundlovsdag 5. juni og mors dag falder 2. søndag i maj. Selv om jeg synes, begge dage er en smule opreklamerede, så sender jeg alligevel en flot buket til min Mor og synes da, det er hyggeligt, at mine 3 piger allerede nu overvejer, hvad de skal give Far. Reelt er det for mig mere end rigeligt, at jeg får en sød tegning eller verdens bedste krammer fra mine dejlige tøser, men omvendt så sætter jeg da også pris på en god flaske whisky, en omgang lækker kaffe, en ny lækker gadget eller lignende. Så hvorfor ikke have en dag hvor man lige husker at sende en buket blomster til sin mor eller en gave til sin far? Det er også årsagen til, at jeg har samlet inspiration ind på forskellige gaver, som jeg faktisk selv ville sætte stor pris på.

Denne artikel indeholder reklamelinks

Dem til fars barskab

Smagekasse med gourmetkaffe fra Dinluksus.dk

Der er ingen tvivl om, at en populær gave til far er spiritus, men hvad er ofte en god ledsager dertil? Du gættede det – kaffe! For mig er kaffe næsten min favoritdrik – jeg elsker det, som store dele af Danmark også gør. Vi er nemlig en kaffedrikkende nation i Danmark. De sidste mange år har jeg drukket gourmetkaffe eller i det mindste kaffe, hvor bønnerne er nøje udvalgt, kvaliteten er i top, og hvor der er styr på bæredygtighed.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Luksuskaffe fra Dinluksus.dk til Fars dram…

Dinluksus.dk drives af Kenneth Grønbech Nielsen, som på trods af sin unge alder har intet mindre end 15 års erfaring i ristning af kaffe. Kenneth er kaffenørd og dybt passioneret omkring kaffe, hvilket skinner tydeligt igennem på hans site. Kenneth går meget op i, at god kaffe skal give en følelse af velvære, den skal være aromatisk og være ristet med kærlighed. Hvis din Far også er glad for kaffe, er der “gourmetkassen” her med 1 x Espresso Crema Blend mørk 500 gram, 1 x Espresso Triple mørk 500 gram og 1 x Brasil 500 gram. Hvis det hellere skal være kaffebønner, så findes denne kasse til samme pris.

Pris 235 kr. hos Dinluksus.dk – Brug rabatkoden: “fars dag” for at få fragten gratis.


En whisky til far: Highland Park 12 + 5 cl. Highland Park 18

Det ville nok komme bag på dig, hvis jeg ikke havde en whisky med på listen over bud på gaver til fars dag. Highland Park 12 års er efter min mening et af de bedste bud på en flot whisky til prisen. Highland Park ligger på Orkney, og deres whisky er kendt for deres unikke karakter, hvor sødme og en meget blid røget eftersmag møder hinanden.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Til Fars Barskab – Highland Park 12 års og en lille bonus – 5 cl 18 års…

De gode folk fra Highland Park har smidt en miniature af deres Highland Park 18 års med, som giver en lille teaser på, hvor lækkert det kan blive. Highland Park 18 års kan du læse anmeldelse af her. Highland Park 18 års er flere gange kåret til verdens bedste spiritus.

Set hos Barlife til 349 DKK.


En lækker gin fra “No. 3 til barskabet

No.3 Gin er gået hen og blevet én af mine favoritter, når det kommer til den klassiske gin. Den har den traditionelle duft af enebær, appelsin og citrus, som er de primære botanicals, som No. 3 Gin indeholder, dette er også én af årsagerne til navnet. Den anden grund er, at den produceres af Berry Bros & Rudds, som ligger på adressen “St. James Street 3” i London, hvor virksomheden har været beliggende siden 1698. Det er i øvrigt Londons ældste vin- og spiritusselskab. No. 3 Gin er ude i en ny flaske nu, som jeg synes er endnu flottere end forgængeren, indholdet er naturligvis det samme. På billedet har jeg lavet en “Heering Sling” som er på gin, citronsaft, danskvand og kirsebærlikør fra danske Heering.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Barudstyr fra Barlife, gin og likør fra Bevco…

Pris: 319 kr. for No. 3 Gin og 165 kr. for Heering Kirsebær.


Bitters fra “Bitter Truth” og Regan no. 6 til fars barskab

Hvis du har nogle få bitters og en god likør i barskabet, så kan du faktisk lave en lang række lækre cocktails kombineret med en god gin og whisky. Jeg har samlet et par gode bud fra Bevco, som du nemt kan sammensætte til fx en “Whiskysour” med orange bitter eller en “Manhattan”, hvor du bruger chocolate bitter i – mulighederne er uendelige. Det kræver faktisk ikke mere end det samt lidt godt udstyr – et mixerglas, en “jigger” og en barske, så er du i mål og med et trylleslag, så laver du cocktails af høj kvalitet frem for drinks. Jeg tænker, det er oplagt til Fars Dag.

Inspiration til fars dags gaver 2021

Pris: 159 kr. for Bitter Truth Spiced Chocolate Bitter og 139 kr. for Regans no. 6 Orange Bitter 45% hos Bevco.dk


“Heavy metal rom” til fars barskab fra Volbeat 🤘

Rom er fortsat utrolig populært i Danmark, og det kan være svært at finde rundt i det enorme udvalg. Denne rom fra danske Volbeat er næsten “one-size fits all”, det er nemlig en “uni-rom”, som er perfekt til dig, som gerne vil bevæge dig ind i denne fantastiske verden. Volbeat-rom vol. III er et blend fra forskellige lande/østater som Den Dominikanske Republik, Jamaica, Barbados, Guatemala, Guyana og Trinidad. I næsen har den duft af honning, bagte pærer, karamel og chokolade og er utrolig nem at drikke, en rigtig lækker rom, og så gør det bestemt ikke noget, hvis du hører Volbeat, imens du nyder den.

Inspiration til fars dags gaver 2021

Pris 399 kr. hos Jyskvin


Fadlagrede øl fra Ugly Duck Brewing Co til de varme sommerdage

Jeg har tidligere haft Ugly Duck Brewing på bloggen og er ret glad for deres øl. De er en del af Indslev Bryggeri og helt klart deres “Wild Child“. Disse tre øl er fadlagret og giver en vild oplevelse af, hvad øl rent faktisk kan, hvis der kæles for processen og ikke mindst lagringen. I kassen finder du “Tiergarten”, som er en “Golden Sour” eller “Nordens Champagne”. Den er modnet i 46 måneder og har duft af lime, citrus, friske frugter og har en tør, syrlig og frisk syre. “Lepus” er lagret på rødvinsfade i 18 måneder og har krydrede noter og minder faktisk en kende om hvidvin med kulsyre. Smagen er tør og fyldig. Til sidst er der “Phoenix“, som har fået 36 måneder på rødvinsfade og har tilsat syrlige kirsebær til at give den en frugtig karakter. Den er sprød og har masser af syre. Øllene kommer i en kasse med to tilhørende glas. Helt perfekt til en varm sommerdag.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Fadlagret luksusøl til Far….

Pris 299 kr. hos brewerbox.dk


Vin fra Sydafrika til de lyse aftener

Hvad med et par gode flasker til far? Disse fås hos Degustation.dk og er gode bud på en rødvin, hvor der er enorm stor value for money. Nitida Calligraphy 2018 er perfekt til en grillaften, hvor der kommer store bøffer på bordet. Den er lavet på helt klassisk Bordeaux blend og har duft af bagte kirsebær, brombær og mørk chokolade. Den er én af sværvægterne fra Nitida. Skal der lidt til den søde tand også, har de en dessertvin, som er lavet på Semillon druen, der også bruges til Sauterne vine. Denne har også den “ædle råd”, som sker når vejrforholdene er helt perfekte. I Sydafrika er det sjældent, da det kræver regn, men ca. hver 10. år lykkes det. Netop derfor er denne også opkaldt efter Sydafrikas “regndronning” Modjadji. 

Inspiration til fars dags gaver 2021
Vin til Far fra Degustation.dk

Samlet pris hos Degustation 437 kr.


Champagnesabel til far fra Laguiole 

Findes der noget mere blæret end at åbne en flaske bobler med en sabel – nej vel? Det ser sygt fedt ud og med disse få tips, så er du sikker på succes hver gang. Sørg for at flasken er iskold, men endelig ikke noget med at lægge den i fryseren, så eksploderer den muligvis. Sørg for at stryge der hvor flasken er limet og til sidst sørg for, at du stryger der, hvor sablen er bredest – så siger det nemlig voila, som på videoen her. Det er da den perfekte gave til faren, som har alt ikke?

Pris 236 kr. hos Barlife


Dem til grillen

“Flammekaster” til fars bøffer – Powerjet EU 7/16″

I virkeligheden blev Sievert benyttet, da den første rumfærge skulle bygges tilbage i 1960’erne, for at teste hvor brandfast skroget på færgen var. Den er lavet af porøs silicium, som er en form for det kemiske element silicium, der har introduceret nanoporer i sin mikrostruktur, hvilket gør, at materiale er egnet til rumfart – ej okay, det passer måske ikke helt 😂 Men den ligner noget fra out of space.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Uden sammenligning den bedste gasbrænder der findes…

Den bruges på de professionelle restauranter og er uden sammenligning den bedste, du kan få. Den fejler aldrig, gassen varer nærmest uendeligt og opnår en flammetemperatur på 2100° C. Den kan brænde i alle retninger og endda på hovedet – ikke at det er nødvendigt, men andre går nemt ud, hvis de drejes for meget. Jeg bruger den til at give mit kød en flamberet overflade eller til at smelte osten på bøffen til burger, til crème brûlée eller til at tænde op i pejsen i sommerhuset med. Så ja, den er ret alsidig.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Den perfekte gasbrænder…

Pris 999 kr. pr. stk. hos KitchenOne.dk


“Grillkurv” til den kommende grillsæson

Hvis du ikke allerede er startet, så er det lige om lidt, at det gode vejr rammer Danmark, og det betyder grill og masser af det. Jeg elsker at gå en hel dag og hygge om grillen og rigtig nørde med det. Hvad med en lækker kurv fra Spiceygirls.dk, med en “Beef rub” fra Epic Spice til at give stegen en god omgang tør rub, en “BBQ sauce med blomme” og en omgang “Nordisk BBQ krydderi med timian“? Dertil en sygt lækker chilisauce med habanero, lemon, havtorn & ingefær, og så kan du jo lige toppe den med en “Cognac Sennep”? Så er far vist klar til at grille ikke?

Inspiration til fars dags gaver 2021
Grillsæt til Far fra Spiceygirls.dk

Pris 296 kr. pr. stk. hos Spiceygirls.dk


Verdens bedste termometer Thermapen til fars bøffer

Der findes mange gode bud på det perfekte stegetermometer, nogle er med bluetooth og har trådløse sendere, andre har udviklet nye teknologier med flere målpunkter, mens andre igen holder sig til det klassiske og enkelte. Det sidste er Thermapen ETI Classic Termometer, som kommer fra en britisk producent. De har i mange år holdt sig til denne Thermapen, som er hurtig og præcis. På max 3 sekunder finder den temperaturen. Den har batteri til 1500 timer og er vandafvisende. Den måler mellem -49,9° og 299,9° og slukker automatisk efter kort tid. Spidsen på termometeret er ekstra tynd, for at penetrering af kødet skal dræne mindre væske.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Bedste termometer på markedet….

Pris 435 kr. pr. stk. hos Kitchenone.dk


Lodge grillpande/stegepande til fars grill

Når jeg griller, så bruger jeg som regel grillen udelukkende til kød. Grøntsager og andet bliver ofte lavet på komfuret, det kan dog løses ved at bruge en “grillpande”, som fx denne fra “Lodge”, som både har grillsiden og en stegeside, som er plan.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Den ene side er en grillpande…

Den er lavet i støbejern, så den bliver brandvarm, og dermed kan der laves alverdens lækkerier. Jeg har både stegt æg, lavet pandekager og grøntsager på den – det fungerer særdeles glimrende. Det eneste du lige skal huske ved den er, at du ikke skal sætte den i opvaskemaskinen, hæld kogende vand over den og tør den over, så er den klar til brug igen.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Den anden side er plan…

Pris 499 kr. pr. stk. hos Kitchenone.dk


Dem til køkkenet

Knivsæt fra Qknives til far

For ca. halvandet år siden begyndte jeg at teste de japanske kokkeknive fra Qknives, som forhandles hos de to unge knægte Mathias og Mike fra Aalborg. Knivene fra Qknives er japanske kokkeknive i damaskus stål, og lavet i 67 lags Carbon-stål med et skæfte i pakkatræ, som er vandafvisende. Derudover er stålet smedet ud fra damascus-metoden, hvilket betyder, at de mange lag stål kan ses på knivbladet. Stålet er VG-10″ carbon-stål, som er udtryk for høj kvalitet. “G” står i øvrigt for “Gold” – på japansk hedder de “V-Kin-10” – “Kin” betyder “Gold” på japansk.

Inspiration til fars dags gaver 2021

Knivene har været brugt flittigt, siden jeg fik dem, og de har nu fået hjem i sommerhuset på Odden, hvor de faktisk bliver brugt både indendørs og udendørs, og de kan holde til det, også selv om at jeg godt kan være lidt hård ved dem. Siden jeg fik dem, har de været slebet hos en professionel sliber, og de holder sig skarpe. Køb et knivsæt i gave til fars dag. Brug koden “FD10” og få 10 % på dit køb.

Inspiration til fars dags gaver 2021

Pris: 3.552 kr. hos Qknives ved brug af koden: “FD10”


Røremaskine fra KitchenAid så Far rigtig kan komme i køkkenet

KitchenAid er én af de mest ikoniske røremaskiner der findes. KitchenAid Artisan KSM185 klarer det hele, pisker, rører, ælter – Far kan endda lave mayonnaise i den, hvis han altså tør. Denne udgave er i “cast iron black”, som jeg synes passer ret godt til det maskuline segment. Den kommer med en kraftig motor på 300 watt og KitchenAid garanterer intet tab mellem motor og tilbebør. Den er robost og slidstærk som bare fanden, så medmindre du smider rundt med den, så er der røremaskine til mange år. 

Inspiration til fars dags gaver 2021
KitchenAid Artisan KSM185

Pris: 5.999 kr. hos Kitchenaid


Ny blender fra KitchenAid til at fuldende Fars køkken

Hvis far i hjemmet går op i mad, så kunne en blender være en perfekt Fars Dags gave. Jeg har tidligere brugt KitchenAid en del, og testet mange af deres produkter. De kunne for et par år siden fejre 100 års jubilæum med fedt design, høj kvalitet og en forsat innovativ produktlinje.

Inspiration til fars dags gaver 2021
Fars Dags gave: Kitchen Aid’s Artisan blender…

Denne udgave “5KSB4026” er lillebror til “Power Plus”, som har lid flere hestekræfter og er en kende større. Denne udgave er derimod mere kompakt, men brølstræk og kan snildt få fixet både smoothie og juice hver eneste morgen. Den har et “3-dels blendersystem”, variabel hastighedsknap med fem muligheder inklusive pulsering, 3 forudindstillede opskriftprogrammer og selvrensningscyklus.

Kan købes til 2.999 kr. her.


Mulighed for at drikke fars vin uden at åbne den – Coravin Pivot

Sidste år havde jeg Coravins Model Two på listen over fars dags-gaver. I år har jeg sat deres nye udgave “Pivot” som er en ny, mindre og faktisk billigere model. Den har samme funktion, som gør, at du kan åbne en flaske vin, drikke et glas og stille den til side. Vinen bliver ikke iltet grundet den ret smarte teknologi og kan holde op til 4 uger.

Inspiration til fars dags gaver 2021

Den primære og helt afgørende forskel ved de to udgaver er selve systemet. Den oprindelige model har en “nål”, som penetrer proppen, hvor Coravin Pivot benytter en speciel prop, som slutter flasken helt tæt. I begge systemer pumpes argon ned i flasken, som så sikrer, at resten af vinen ikke ilter. Du kan læse fuld test i artiklen her.

Pris: 900 kr. hos Coop

Håber det har givet lidt inspiration til fars dag…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar