Gå til opskrift

De belgiske vafler er i dag verdensberømte og navnlig i USA, hvor de elsker dem. Jeg har lavet en opskrift, som jeg har testet utallige gange og endelig fået dejen så tilpas tyk, at vaflen bliver sprød og blød. Tricket er, at der skal piskes æggehvider i – så bliver den nemlig “fluffy” og lækker. De kan bruges som dessert med flødeskum, is, jordbær eller banan og mandler – alt sammen helt perfekt til en hyggedessert – velbekomme…

Denne opskrift lavede jeg faktisk, fordi jeg lavede “Chicken and Waffles” til en Super Bowl menu, men i og med at den bestemt også fungerer uden et stykke sprødt “Kentucky Fried Chicken”, så tænkte jeg, at jeg ville lave den her også. Den belgiske vaffel er i øvrigt introduceret til det amerikanske folk i 1962, og oprindelsen er af Walter Cleyman, som kom fra Belgien. I dag tror jeg, vafler er mere almindelige i USA, end de faktisk er i Belgien. Forskellen på denne og en almindelig vaffel er, at disse er tykkere og lidt mere voldsomme end de almindelige. Præcis som amerikanerne kan lide det.

Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler
Helt plain med sirup!
Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler

Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: Belgiske Vafler, Vafler
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskriften på perfekt sprøde belgiske vafler, som du kender fra Tivoli. Hvis du ikke har et "belgisk vaffeljern". bruger du bare et almindeligt.

Udskriv

Ingredienser

 • 3 stk. æg
 • 75 gram sukker
 • 1 dl letmælk
 • 1 dl kærnemælk
 • 1 dl øl kan udelades – tilsæt så 0,5 dl ekstra letmælk og kærnemælk
 • 125 gram smeltet smør
 • 250 gram hvedemel
 • 3 tsk bagepulver
 • 1 spsk flydende vanilje
 • 1 knivspids salt

Sådan gør du

 1. Find 2 skåle – skil æggeblommer og hvider.
 2. Tilsæt sukker og flydende vanilje til æggeblommerne og pisk dem 5 min.
 3. Mærk på massen, hvis du kan mærke sukkeret, pisker du videre.

 4. Tilsæt mælk, evt øl og smeltet smør og pisk det sammen 1 min.
 5. Tilsæt nu hvedemel, bagepulver og salt.
 6. Pisk hviderne og vend dem i.

 7. Massen er nu klar eller kan trække 30 min på køl.
 8. Bag vaflerne i vaffeljernet og server fx med is, jordbær, sirup, banan og mandler.
Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler
Hvis du ikke har et “belgisk vaffeljern”, så bruger du bare et almindeligt…
Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler
Første test gik godt – done!
Opskrift på de sprødeste og lækreste belgiske vafler
Belgisk vaffel med hakkede mandler og banan…

Håber det kan bruges – jeg er i hvert fald selv ret stor fan af denne opskrift 🙂

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift