Gå til opskrift

Annonce: Jeg blev smaskforelsket i denne opskrifter efter at have bladret et “Spis Bedre” blad igennem i sommerhuset. Jeg er en major sucker for hvid chokolade og marcipan, og i denne kage udgør disse to ingredienser faktisk næsten 50 % i hvert fald hvis du tilføjer lidt ekstra 😜

Jeg er god til whisky, rødvin og det salte køkken – men jeg er dårlig til at bage – sagt på en anden måde, min 13-årige datter kan bage bedre end mig. Jeg ender altid med at blive lidt usikker, og så kommer jeg for meget mel i, eller også bliver jeg i tvivl og bager kagen for længe – men denne gang gik det sgu godt, og det skal deles.

Opskrift på "Blondie" med mandler og rosenblade

Opskrift på “Blondie” med mandler og rosenblade

Ret: Bagværk, Kage
Køkken: dansk
Keyword: Blondie, Kage
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Familiefaren

Blondie er den lyse version af en brownie – i denne opskrift er den med marcipan, mandler og pyntet med rosenblade – nem og lækker opskrift.

Udskriv

Ingredienser

 • 200 gram smør
 • 200 gram hvid chokolade
 • 3 stk. æg
 • 125 gram sukker
 • 125 gram hvedemel
 • 150 gram marcipan
 • 200 gram mandler

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
 2. Pisk æg og sukker sammen til det er luftigt. Tilsæt mel og pisk igen.

 3. Vend smeltet smør og chokolade i blandingen.
 4. Riv marcipan på den grove side af et rivejern og rør det i dejen.

 5. Fordel dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
 6. Hak mandlerne groft og drys dem over.

 7. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter til den er gylden på toppen.

Opskrift på
Alt hvad du skal bruge…

Okay det er måske ikke alt – men det er det vigtigste. Opskriften jeg har hentet inspiration fra, bruger “Dronningemandler”, hvilket også er lækkert, men jeg forsøgte med dem, og jeg synes ærlig talt bliver det for sødt, så derfor benytter jeg almindelige.

Opskrift på
Klar til ovnen…
Opskrift på
Fantastisk kage…
Opskrift på
Knives er fra Qknives

Håber du synes om opskriften, jeg vil gerne garantere, at der er succes med denne opskrift, også selv om du som jeg ikke ser dig selv som næste deltager i “Den Store Bagedyst” 😊

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift