Gå til opskrift

Opskrifter er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma

Det er med at nyde den korte aspargessæson, vi har i Danmark. Den strækker sig nemlig kun fra ca. 1. maj til omkring Sankt Hans i juni. Til gengæld er danske asparges efter min mening noget af det skønneste, der findes. I denne opskrift laver jeg dem som nogle små hapsere, der enten kan bruges som en snack, hvor du nemt lige pakker to-tre stykker i en lille kasse eller giver børnene dem med i madpakken. Jeg bruger Prosciutto di Parma, som sammen med de friske asparges giver den perfekte snack – god fornøjelse.

Denne opskrift kan sagtens laves med andre grøntsager som fx flere forårsløg, porrer eller tomater. Så hvis du ikke er til asparges så erstat dem. Når du bruger en plade butterdej, så giver det otte ret store snacks, og du kan sagtens blive mæt af to-tre stykker.

Opskrift på
Opskrift på "asparges-hapsere" - perfekte som snack eller til madpakken

Opskrift på “asparges-hapsere” – perfekte som snacks eller til madpakken

Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Keyword: Asparges, Butterdej, Parmaskinke
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: Familiefaren

Opskrift på lynhurtig snack med asparges med parmaskine, ost og cremefraiche – det tager 10 min at lave og er den perfekte snack til sommerfesten

Udskriv

Ingredienser

  • 1 plade butterdej
  • 16 stk. asparges
  • 8 stykker Prosciutto di Parma
  • 8 spsk. creme fraiche 18 % 250 gram er rigeligt
  • 1 lille rødløg
  • 100 gram revet ost efter eget valg
  • 1 stk. sammenpisket æg til at smøre med
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. sesam

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del butterdejen tværs igennem.
  3. Del den herefter fire gange så du har 8 lige store firkanter.

  4. Smør en spsk. creme fraiche på hver firkant – sørg for det ikke kommer helt ud til kanterne.

  5. Hak rødløget fint, fordel lidt på hver firkant.

  6. Knæk dine asparges og rul 1 stk. Parma om to asparges.

  7. Læg en asparges-Parmarulle på hver firkant.

  8. Riv ost over alle firkanterne og tilsæt friskkværnet peber.

  9. Luk dem alle, hvor du forsigtigt ruller dem sammen.
  10. Pensl dem med æg.

  11. Drys sesam over dem alle.
  12. Bag dem i ca. 20 min.
  13. Lad dem køle af.

Opskrift på
Så skal de bare rulles sammen og bages
Opskrift på
Klar til ovnen i ca. 20-25 min.
Opskrift på
Klar til at snacke dem eller til madpakkerne

Hvis du vil have mere inspiration til snacks, så kan jeg anbefale croquetas/croquettes, filodejsruller med parmaskinke og fetacreme eller “Barbeque Buffalo Blomkålssnacks” – der er masser at vælge mellem – god fornøjelse!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Write A Comment

Vurdér opskrift