Denne artikel indeholder reklamelinks
Fish and Chips er en udødelig klassiker, som ofte serveres på pubs i England. Det er en nem og god måde at få spist lidt fisk på, også hvis dine børn ikke er pjattede med fisk – det er mine nemlig ikke. Jeg bruger en beignetdej, som har både whisky, smør og piskede æggehvider, som løfter retten til nyt niveau. Dit valg af fisk kan være torsk, hvidfisk eller kuller, jeg har brugt sidste, som jeg har fået fra Kystfisken, der leverer friskfanget fisk i Nordjylland – håber du synes om opskriften….
Fish and Chips serveres ofte med en ustyrlig lækker sauce tartare, som er en kold sauce, du lynhurtigt kan lave fra bunden. Det er i øvrigt en universel sauce, som du kan bruge til næsten al fisk.
Find alt det bedste i fisk hos Kystfisken.
Læs også: Opskrift på Scampi Fritti som Brødrene Price laver dem…
Ingredienser
BEIGNETDEJ
- 250 g mel
- 5 g salt
- 2 spsk. smør
- 1,5 dl øl
- 2 spsk. whisky
- 2 stk. æggehvider
SAUCE TARTARE
- 1 spsk. hakket kapers
- 1 spsk. hakket cornichoner
- 1 spsk. hakket syltede agurker
- 1 spsk. hakket løg
- 1 spsk. hakket kørvel
- 1 spsk. hakket persille
- 2 store spsk. mayo
- 2 store spsk. creme fraiche 18 %
- Salt og friskkværnet peber
Fish and Chips
- 400 gram hvidfisk – kan være kuller torsk eller lys sej
- 2 liter neutral olie
- 3 stk. bagekartofler
- 1 spsk. Vineddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
BEIGNETDEJ
-
Mel og salt blandes, hvorpå øl, vand, smeltet smør og whisky piskes i til en ensartet masse.
-
Der må ikke være klumper i dejen.
-
Lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time, hvorpå man folder to stiftpiskede æggehvider i.
SAUCE TARTARE
-
Hvis du har en hurtighakker, så kører du lige det hele derpå.
-
Bland det sammen med mayo og creme fraiche og smag til med salt og peber.
-
Det må gerne komme på køl, imens du gør resten færdig.
Fish and Chips
-
Skær fisken ud i mundrette bidder.
-
Giv den lidt salt og lad den trække.
-
Skær kartoflerne ud til pommes frites.
-
Læg dem i en skål med koldt vand.
-
Lad dem ligge i 3-4 minutter og skift så vandet.
-
Gentag processen indtil vandet er klart, og stivelsen er ude.
-
Varm nu to gryder med 1 liter olie i hver op.
-
De skal være 160 grader varme.
-
Brug en tændstik til at kontrollere med, hvis det syder omkring den, er olie varm.
-
Start med kartoflerne, læg dem i olien i 8 minutter.
-
Tag dem nu op og lad dem trække.
-
Efter et par minutter giver du dem 5 min mere.
-
Dup nu fisken helt tør og dyp den i dejen.
-
Giv dem 5 minutter, så de er færdige sammen med kartoflerne.
-
Server med sauce tartare til.
Læs også: Opskrift på “Fiskehotdogs” med tartarsauce
Hvis du tilfældigvis har en ivrig hjælper i køkkenet, som min mindste datter Smilla, der bestemt ikke er bange for at smøge ærmerne op, så er det en god ide med lidt hjælp, når der skal friteres. Det må nemlig gerne gå lidt hurtigt, og så kan du lave et lille “samlebånd”.
Find alt det bedste i fisk hos Kystfisken.
Hvad drikker man til “Fish and Chips”?
En øl er altid godt – hånden på hjertet, det holder! Hvis du gerne vil have vin, så er mit bedste bud, at du finder noget med en god syre, som ikke har fået for meget fad. Her kunne “Frank” fra “Stokkebye” været et glimrende bud. Den er lavet på 100 % økologisk Solaris og har fået 70 % af sin levetid på ståltanke og de sidste 30 % på egetræsfade. Det giver en flot karakter og en god syre, som passer glimrende til de fede snacks. I næsen har den masser af syre – lime, citron, men også Granny Smith-æbler og et hint af nyslået græs. Efter lidt tid i glasset kan du ane fennikel, som nogle gange forekommer, når vinen har meget citrus, den kan næsten slå over i “lakridsagtige” noter, og det er tilfældet her – utrolig lækkert! Det er et fantastisk køb, hvis du gerne vil smage dansk hvidvin til fornuftige penge.
Hvis du er sulten efter mere, så kan du finde en opskrift på “Scampi Fritti” lige her, hvor du kan bruge den samme dej og også sauce tartare – det eneste, du mangler er, faktisk jomfruhummer – der er også tip til, hvordan du nemt renser et par kilo.
2 Comments
Pingback: Opskrift på rørt tatar med whisky
Pingback: Monopolet smager på: Deluxe vin- & caviarsmagning på Stokkebye Vingård