Denne artikel indeholder reklamelinks
Helstegt rødspætte er en lækker spise, som kan laves både på panden med masser af smør, i ovnen eller endda på grillen. Det kræver ikke ret meget at lave denne ret, og selv om du synes, fisk kan være lidt svære at rense, så har jeg lavet lidt tips til dig, så det klares på kort tid. Ofte serveres rødspætter med persillesovs til, men vil du have en “snyde-sovs”, så er denne kaperssmør helt perfekt til retten – god fornøjelse med opskriften.
Find rødspætter og alt andet i fisk hos Kystfisken.
Rødspætterne kommer fra Kystfisken.dk, som leverer friskfangede fisk fra Hansholm direkte til din dør, hvis du bor i Aalborg og omegn. Jeg har tidligere lavet opskrifter med både deres jomfruhummer til “Scampi Fritti“, kuller til “Fish And Chips” og torsk til “Fiske hotdogs“.
Opskrift på helstegt rødspætte med nye kartofler og kaperssmør
Rødspætte er utrolig lækkert og med et par tips til tilberedning, så får du en fantastisk sommerret. Denne serveres med kaperssmør, nye kartofler og hvidvin.
Ingredienser
Rødspætte
- 1 hel rødspætte pr. person
- 150 gram kartofler pr. person
- 4 spsk. smør til stegning
- Grov rasp til panering
- Salt og friskkværnet peber
- Persille til pynt
Kaperssmør
- 150 gram smør
- 3 spsk. kapers
Sådan gør du
Rødspætte rensning og flåning
-
Hvis rødspætten ikke er renset og flået, gør du følgende.
-
Find en fileteringskniv og en saks.
-
Start med et klippe den lille “pig” af som sidder nederst på fisken.
-
Skær nu hovedet fri så tæt på kroppen som muligt, men lad det sidste stykke sidde fast.
-
Flå hovedet af, nu skulle indvoldene nemlig gerne komme med ud.
-
Klip halen af.
-
Vend rødspætten om og skær nu langs kanten af rødspætten,
-
Du skal høre, at du skærer benene over, men du skal ikke skære igennem skindet.
-
Vend nu rødspætten og flå med din ene kno ned mod rødspætten.
-
Nu burde du kunne få alt skindet af og står med en fileteret rødspætte.
-
Skyld den grundigt i koldt vand, også indeni så evt. blodrester kommer ud.
-
Jeg vil dog anbefale, at du får din fiskehandler til at klare det.
Rødspætte
-
Start med at sætte kartoflerne til at koge i saltet vand.
-
Giv rødspætterne lidt salt og lad dem trække i 10 min.
-
Paner dem nu i rasp.
-
Hvis du har to pander, så varmer du dem op med 2 spsk. smør.
-
Steg nu fisken i ca. 3 min på hver side.
-
Du kan bruge det overskydende smør til dit kaperssmør.
-
Hæld smørret fra den ene pande over på den anden.
-
Følg nu anvisningerne under kaperssmør.
-
Sluk for kartoflerne og lad dem trække.
-
Server med nykogte kartofler, perstille og kaperssmør
Kaperssmør
-
Varm en pande op.
-
Tilsæt smør og kapers.
-
Lad det stege indtil smørret bliver stille, så det det nemlig færdigt.
Find rødspætter og alt andet i fisk hos Kystfisken.
Jeg synes retten her fungerer utrolig godt, netop fordi den er så enkel. Der er ikke ret mange elementer i den – fisk, smør, kapers og kartofler – mere skal der faktisk ikke til for at lave den lækreste sommerret.
Hvad drikker man til “Helstegt rødspætte med kaperssmør?
Godt spørgsmål – rigtig meget fungerer her. Hvis du vil have det helt enkelt, så finder du en kold pilsner. Hvis du ikke er til øl, så fungerer hvidvin også rigtig godt. Kort inden jeg lavede denne ret, var der “International Sauvignon Blanc Day”, hvor jeg havde smagt en hel del fra Hustedvin. Til denne ret drak jeg Domaine Ermitage, Menetou Salon 2019, Frankrig, som er en utrolig lækker hvidvin.
Denne hvidvin minder meget om stilen fra det populære og væsentligt dyrere område “Sancerre”. Denne kommer dog fra Menetou Salon, hvor du få den helt klassiske fortolkning af druen til langt billigere penge. Den er frisk, let sødmefuld og fyldt med lækre noter af citrus, lime, yuzu (den japanske citrusfrugt) og grape. Den er mineralsk og livlig i munden og et supergodt glas til prisen, som var et helt perfekt match.
Håber du synes om denne simple men lækre opskrift….