Gå til opskrift

Egentlig hedder de “nyretapper”, men det lyder måske ikke så indbydende. Derfor har de fået det lidt mere flatterende navn “onglet” eller “hanger steaks”. Det er en billig udskæring, og prisen er helt korrekt. Her får du en opskrift, så du kan lave denne ret til intet mindre end en gudespise – velbekomme…

Jeg smagte først onglet alt for sent – jeg burde have smagt og lavet det for mange år siden. Det er helt fantastisk – det vigtigste er, at du ikke oversteger det, for så bliver det sejt og særlig spændende kød.

Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!

Opskrift på hjemmelavet bearnaisesovs

Ret: Hovedret, Sauce
Køkken: Fransk
Keyword: Bearnaise Sauce, Onglet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her finder du en opskrift på hjemmelavet bearnaisesovs som ikke fejler. Der er tips til at komme sikkert igennem og tips til hvis, uheldet skulle være ude og saucen skiller.

Udskriv

Ingredienser

Bearnaisesovs

  • 2 spsk vineddike
  • 2 spsk hvidvin
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 bundt estragon
  • 2 stk æggeblommer
  • 250 gram smør
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

Sådan gør du

Bearnaisesovs

  1. Start med at klare smørret – det gør du ved at varme det på laveste blus indtil valle og smør er skilt. Når det er skilt så hælder du det klarede smør i en skål eller anden gryde, som du nemt kan hælde af. Lad det køle godt af – det skal helt ned under 50 grader og gerne lavere.
  2. Imens laver du essensen. Du kan også snyde og købe essens.
  3. Fjerne alle bladene fra estragon så du kun har stokkene.
  4. Hak løget og kog det sammen med estragon-stokken sammen med hvidvin og eddike.
  5. Når det er reduceret til en tredjedel sier du det, og stiller til side.
  6. Hak nu bladene fra estragonen. Hvis du har en hjælper i køkkenet kan dette udskydes til sidst.
  7. Nu skal vi lige have en checker: Du skal gerne have følgende nu – Essens – Smør – Æg og Estragon. Ready-set-go!

  8. Varm nu en æggeblommerne op med essensen, det skal foregå på laveste blus og her bliver det undervejs. Imens pisker du luft ind i det.

  9. Nu tilsætter du smørret i en tynd stråle og pisker som om dit liv galt det!
  10. Go – Go – Go! Du kan godt!
  11. Du må ikke stoppe for saucen er helt færdig. Jo mere smør jo mere tykner den.
  12. Tilsæt estragon og smag til med salt, peber og citron.

Denne ret kunne jeg sådan set lave i en “lige uge” og en “ulige uge” – mine børn er ret glade for kød, dog mest min ældste datter. Min mellemste datter synes det er lidt synd for dyrene, så hun holder igen. De synes bearnaisen er lækker, men foretrækker den mindre syrlig end mig. Nu skal det så også siges, at jeg er ret vild med syrlig mad, så det er nok også mig, som laver den væsentlig mere syrlig end hvad godt er.

Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!
Afpudset Onglet…
Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!
Fuld ild på en grillpande og en hurtig stegning…

Bearnaisesovs

Bearnaisesovs er nok den sovs, som aller flest frygter at lave. Lidt som flere af de andre klassiske saucer fra det franske køkken, så kan denne nemlig skille. Men du kan være helt rolig, det er nemlig ikke så svært. Hvis uheldet skulle være ude, så har jeg samlet nogle tips til dig, som du finder i dette indlæg “Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce som aldrig fejler“.

Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!
Bearnaise Sauce…
Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!
En Pinot Noir hertil er sådan set helt perfekt…

Pommes Frites

Du kan lave pommes frites på flere forskellige måder. Det kan være i ovnen, i frituren eller fx i en Actifry. Jeg vil anbefale sidste, hvis du har sådan en – det er både nemmere og sundere. Hvis du gerne vil lave dem i frituren. Så er her 3 tips:

  1. Brug bagekartofler.
  2. Sørg for de er drænet for stivelse. Når du har skåret dem ud, så lægger du dem i kold vand og skifter vandet 4-5 gange med 5 min mellemrum.
  3. Lad dem tørre helt inden du friterer dem.
  4. Friter dem over to omgange. Første gang ved høj temperatur og anden gang lidt lavere.
  5. Giv dem først salt til sidst.
Onglet med bearnaise sauce - klassisk frank - men alt for overset!
De kan godt få lidt mere, men ikke meget, så er kødet ikke så spændende…

Håber opskriften har givet inspiration – god fornøjelse!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift