Portobellosvampe er tætte i strukturen og næsten kødfulde. De kan med fordel fyldes, da de er ret store, og vendes de på hovedet, og fjernes stokken, så er de perfekte som en skål. I denne opskrift fyldes de med en lækker tomatsauce, ost og gremolata, som til sidst serveres i en blød briochebolle – håber du synes om den – jeg vil gerne garantere, det er verdens bedste vegetarburger!
Ærligt – jeg holder af en klassisk cheeseburger med en stor saftig bøf eller et smut på McDonalds – faktisk har jeg selv lavet nogle hjemmelavede “McDonaldsburgere” – men pointen er, at en burger også kan være utrolig lækker uden kød, hvis du bare gør noget ud af fyldet.
Portebellosvampe er nemme at arbejde med, de er ret tørre, og så svinder de faktisk ikke ret meget under tilberedningen. De indeholder ingen fedt og meget få kulhydrater, men de har masser af proteiner, kostfibre, B- og K-vitaminer.
Opskrift på “Portobelloburger” – den saftigste vegetarburger der findes
Her får du opskrift på den lækreste vegetarburger med panerede og bagte Portobellosvampe fyldt med tomatsauce, ost og gremolata.
Ingredienser
Portebelloburger
- 1 stk. æg
- 100 gram panko
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. hvidløgspulver
- salt
- friskkværnet peber
- 2 stk. Portebellosvampe
- 2 stk. briocheboller
- ½ portion tomatsauce fra denne opskrift
- To små håndfulde revet ost – fx en Gouda eller en Vesterhavsost
- To håndfulde feldsalat
- 2 spsk. chilimayo
Gremolata
- ½ bundt persille
- 1 fed hvidløg
- ½ stk. citron økologisk
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Portebelloburger
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
-
Rens svampene ved at børste evt. skidt af.
-
Fjern stokken.
-
Pisk ægget sammen i en skål.
-
Bland krydderirer og panko sammen i en anden skål.
-
Vend Portobellosvampene i æg og så i pankoblandingen.
-
Gentag processen, så de bliver dobbeltpanerede.
-
Sæt dem i ovnen i ca. 20 min.
-
Fyld dem med tomatsauce og ost.
-
Sæt dem i ovnen igen og giv dem ca. 5 min. mere.
-
Imens gør du bollerne klar.
-
Varm dem enten i ovnen de sidste 2 min eller på en pande.
-
På underbollen og overbollen tilsætter du en god skefuld chilimayo.
-
Læg så en håndfuld feldsalat på.
-
Læg nu Portobellosvampen og en god skefuld gremolata på og så lukker du burgeren.
-
Velbekomme.
Gremolata
-
Hak persille og riv hvidløg.
-
Riv skallen af citronen.
-
Bland det hele sammen og giv det lidt salt og friskkværnet peber
Hvis du vil have mere inspiration til vegetarretter, er der også opskrift på farsbrød med bagte hasselnødder og svampe og den bedste opskrift, der findes på lækker og hurtig vegetarlasagne med spinat og hytteost.