Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn! Findes der noget bedre? Egentlig ikke og med det rigtige tilbehør, så kan du løfte denne lækre spise til helt nye højder. Når sæsonen rammer Danmark er det dog med at slå til, for den er hurtigt overstået. Normalt spises stenbiderrogn på små blinis – men jeg har lavet en alternativ opskrift, som er intet mindre end fantastisk! Jeg har lavet den ultimative ”løvemad”-mad friskhakket kalveinderlår på nybagt rugbrød toppet med stenbiderrogn, fintskåret rødløg og karse – det er en gudespise og utrolig nem at lave!

Fredag aften – du er træt efter en lang arbejdsuge, don´t worry – denne ret er utrolig nem at lave, og efter et smut forbi Torvehallerne eller dit lokale supermarked har du alt, hvad du behøver til dette lækre stykke smørrebrød. Du har nok gættet, at vi er i en ulige uge, hvor jeg bor på Vesterbro og ikke har mine dejlige tøser. Det betyder, at jeg laver mad med min skønne kæreste Camilla. Hun elsker den slags retter her, helt simple og lækre. 

Du kan finde alt det bedste i stenbiderrogn og andet fisk hos Kystfisken.

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!

Ret: Fisk, Forret
Køkken: dansk
Keyword: Stenbider
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Her finder du en opskrift med tatar af kalveinderlår på friskbagt rugbrød toppet med stenbiderrogn, som er perfekt til hurtig og nem aftensmad.

Udskriv

Ingredienser

 • 200 gram stenbiderrogn – vær opmærksom på om det er tilsmagt eller ej.
 • 300 gram friskhakket kalveinderlår
 • Friskbagt rugbrød eller det bedste du kan opdrive fra din lokale bager.
 • 2 æg
 • 1 bakke karse
 • 1 rødløg
 • 1 citron
 • Salt/peber/sukker
 • 3 spsk eddike til 1 liter vand

Sådan gør du

 1. Smag din stenbiderrogn til med salt, peber og sukker.

 2. Smag dig frem – start med at smage den ferske rogn, den mangler helt sikkert noget smag. Det fixer du!
 3. Skær rugbrød ud i den ønskede størrelse.
 4. Snit rødløget helt fint.
 5. Læg kødet på. Tilsæt løg, stenbiderrogn og karse. Slut af med lidt citron.
 6. Hvis du vil have et pocheret æg på, så pocherer du ægget.
 7. Kom vand i en lav gryde og tilsæt eddike.
 8. Slå et æg op i en lille kop.
 9. Varm vandet op til ca. 75 grader. Du kan bruge et termometer.
 10. Bring vandet i bevægelse og lad ægget glide ned i gryden i vandets retning.
 11. Lad det pochere i 2½-3 min. blommen skal stadig være lidt blød.
 12. Læg ægget i koldt vand.
 13. Anret som på billedet og pynt med karse.

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!
Stenbiderrogn…
Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!
Kalveinderlår…

Find stenbiderrogn, kaviar og alt det bedste hos Kystfisken

Jeg kom i tanke om retten lidt tilfældigt, da jeg huskede den fra den første kogebog, vi udgav, da jeg havde Gastromand. En dag hvor jeg arbejdede i Indre By, og det var blevet lidt sent fredag eftermiddag, måtte det gerne være nemt og lækkert. Derfor kørte jeg forbi Torvehallerne og købte ind. Prisen for det hele ender nok på ca. 400 kr. men så har du også til omkring 4 stykker smørrebrød, og du bliver meget mæt!

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!
Verdens nemmeste og lækreste aftensmad…

Hvad drikker man til? Du kan faktisk sætte ret meget sammen med denne ret – det kan være kølig hvidvin – gerne med lidt syre – fx en Riesling, det kan også være en Chardonnay med fedme – dog ikke for meget fad. Du kan også vælge en kølig Pinot Noir – her ville jeg dog gå efter noget fransk eller fx fra New Zealand. Til sidst er en øl også en sikker vinder – så der er mange muligheder.

Det røde guld – den nordiske kaviar – stenbiderrogn!
Løvemad med pocheret æg…

Hvis du vil lave deluxe versionen, så pocherer du også et æg og serverer på, jeg lover dig, at det er fantastisk!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift