Gå til opskrift

Lavet i samarbejde med Kystfisken

Der findes mange forskellige retter med stenbiderrogn, og jeg elsker dem alle. Den mest almindelige er nok stenbiderrogn på blinis, hvor de små delikate rogn spises på blinis med creme fraiche, lidt rødløg, dild og citron. Men der er masser af andre opskrifter – denne opskrift er en perfekt deleret eller starter for dig, som elsker burrata – god fornøjelse.

Burrata er en fremragende friskost, som godt kan minde lidt om den mozzarella, du sikkert kender rigtig godt. Den stammer fra Murgia i Italien og kan bruges på utrolig mange forskellige måder. Den deler lidt vandene, nogen synes, den er intet mindre end fantastisk, hvor andre synes, at den bliver en kende for meget, da den er meget fyldig og har en cremet og næsten smøragtig smag. Den består af to dele, hvor den yderste del er en skal af mozzarellaost, og den inderste del er en ostemasse med fløde og “tråde” af ost – denne del kaldes stracciatella. Stenbiderrognen er fra Kystfisken, som jeg ofte bestiller fra – de leverer frisk fisk til store dele af Nordjylland.

Den perfekte forårsret: Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse
Forret til to personer
Den perfekte forårsret: Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse

Den perfekte forårsret: Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse

Ret: Forret
Køkken: Italiensk
Keyword: Burrata, Stenbiderrogn
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Burrata er en cremet mozzarellalignende ost, som smager skønt. Den kan bl.a. laves med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse – god fornøjelse.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 stk. burrata
 • 2 skiver rugbrød
 • 1 spsk. smør
 • 50 gram stenbiderrogn
 • 2 spsk. karse
 • 2 spsk. god jomfruolivenolie
 • Lidt citronsaft
 • Sukker
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Start med at riste rugbrødet i smør på en pande. Vend det undervejs.
 2. Når det er ristet, lægger du det til side på en serviet.

 3. Smag stenbiderrogn til med salt, sukker og lidt peber.
 4. Afdryp burrataen

 5. I en dyb tallerken lægger du burrata, som du fordeler forsigtigt.
 6. Tilsæt stenbiderrogn.
 7. Skær rugbrødet ud i meget små tern – ca. ½ cm x ½ cm.

 8. Fordel dem over.
 9. Tilsæt lidt citronsaft, karse, olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Den perfekte forårsret: Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse
Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse

Hvis du vil have flere opskrifter med stenbiderrogn, er der masser på bloggen – en af mine helt store favoritter er tatar med stenbiderrogn og rødløg, eller hvis du vil have noget, som er ret alternativt, så er der også pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

6 Comments

 1. Jette Sauerberg Reply

  Hej Mads
  Jeg var ude at spise italiensk forleden, og til forret fik jeg ristet brød med burrata og mortadella, pistaciepesto og salat. Det var superlækkert, men jeg er nok ikke fan af burrata. Jeg synes der var for meget af den. Et mindre stykke havde været bedre.
  Hilsen Jette

  • Hej Jette – det er også en ost som deler vandene vil jeg sige – nogle synes det er for voldsomt, så kan sagtens følge dig – hvilken restaurant spiste du på?

 2. Jette Sauerberg Reply

  Jeg spiste på vores lokale italienske restaurant Zio Lino, som ejes af ægte italienere. En supergod restaurant.

 3. 5 stars
  Hej Jette – mange tak, så var det faktisk den jeg troede det var – den kunne jeg sagtens forestille mig at besøge – tak for tippet 🙂

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift