Dessert Spiritus Tærte Whisky

Rabarbertærte med whisky vaniljecreme…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Det er sæson for rabarber, så jeg har kastet mig ud i en rabarbertærte, okay indrømmet – den er fra min veninde Louises Madblog, jeg har bare lavet den igen men tilføjet en syndig lækker whisky vaniljecreme. Du kan sagtens lave den uden og hvis du vil have inspiration til en rabarbercrumble, så er der link lige her

Rabarber er en lækker grøntsag, som jeg er vokset op med. Min Mor og Far havde et skønt hus i Nørresundby med en kæmpe urtehave, hvor de havde jordbær, hindbær, kartofler, ærter, gulerødder, asparges, alverdens krydderurter og enorme rabarber. Da jeg var barn elskede jeg nok mest ærterne og hindbærerne og kunne faktisk ikke lide rabarber særlig godt. Men med tiden lærer man at sætte pris på den slags og tænker tilbage på urtehaven, som det skønneste minde.

Rabarbertærte med whisky vaniljecreme...
Rabarbertærte fra Louises Madblog
Rabarbertærte med whisky vaniljecreme...

Rabarbertærte med whisky vaniljecreme…

Ret: Dessert
Køkken: dansk
Keyword: International Whisky Day, Rabarbertærte, Tærte, Whisky vaniljecreme
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

Rabarbertærte

  • 2 stk. æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljeessens eller kornene fra ½ vaniljestang
  • 100 g marcipan i små stykker
  • 300 g rabarber i små stykker
  • 2 spsk rørsukker

Whisky vaniljecreme

  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 hel vaniljestang
  • 1 tsk. flydende vanilje
  • 2 spsk. Highland Park 12 år whisky

Sådan gør du

Rabarbertærte

  1. Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  2. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
  3. Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
  4. Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
  5. Bland 100 g rabarber i dejen.
  6. Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
  7. Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
  8. Drys med rørsukker ovenpå tærten.
  9. Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
  10. Server gerne lun og med whisky vaniljecreme.

Whisky vaniljecreme

  1. Fjern alle kornene fra vaniljestangen.
  2. Bland dem sammen med cremefraiche og flydende vanilje

  3. Tilsæt en spsk. whisky og smag på det.

  4. Hvis du synes smagen passer, så stop her, ellers tilsætter du den sidste spsk..

Læs også: Opskrift på Panna Cotta med “whisky-gele”…

Rabarbertærte med whisky vaniljecreme...
Hvis du ikke har en Highland Park whisky, så bruger du bare det du har…

Skulle det nu være sådan, at du ikke har lyst til at lave en whisky vaniljecreme så laver du bare opskriften præcis som den er uden whisky så har du den skønneste vaniljecreme.

Rabarbertærte med whisky vaniljecreme...
In Highland Park I trust…
Rabarbertærte med whisky vaniljecreme...
Så er der rabarbertærte med whisky vaniljecreme, kaffe og en lille en til halsen…

Håber du synes om den – det er perfekt til rabarbersæsonen…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift