Det er sæson for rabarber, så jeg har kastet mig ud i en rabarbertærte, okay indrømmet – den er fra min veninde Louises Madblog, jeg har bare lavet den igen men tilføjet en syndig lækker whisky vaniljecreme. Du kan sagtens lave den uden og hvis du vil have inspiration til en rabarbercrumble, så er der link lige her…
Denne artikel indeholder reklamelinks
Rabarber er en lækker grøntsag, som jeg er vokset op med. Min Mor og Far havde et skønt hus i Nørresundby med en kæmpe urtehave, hvor de havde jordbær, hindbær, kartofler, ærter, gulerødder, asparges, alverdens krydderurter og enorme rabarber. Da jeg var barn elskede jeg nok mest ærterne og hindbærerne og kunne faktisk ikke lide rabarber særlig godt. Men med tiden lærer man at sætte pris på den slags og tænker tilbage på urtehaven, som det skønneste minde.
Ingredienser
Rabarbertærte
- 2 stk. æg
- 100 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 100 g hvedemel
- 50 g kokosmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk vaniljeessens eller kornene fra ½ vaniljestang
- 100 g marcipan i små stykker
- 300 g rabarber i små stykker
- 2 spsk rørsukker
Whisky vaniljecreme
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 1 hel vaniljestang
- 1 tsk. flydende vanilje
- 2 spsk. Highland Park 12 år whisky
Sådan gør du
Rabarbertærte
-
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
-
Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen imens du pisker.
-
Tilsæt vaniljessens, kokosmel og bagepulver og pisk det hele sammen.
-
Bland hvedemelet i dejen og dernæst vendes marcipanstykkerne i dejen.
-
Bland 100 g rabarber i dejen.
-
Fordel dejen i en smurt tærteform (diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm).
-
Fordel resten af rabarberne oven på dejen og tryk dem let ned i dejen.
-
Drys med rørsukker ovenpå tærten.
-
Bag i ovnen ved 170 grader i cirka 35 minutter.
-
Server gerne lun og med whisky vaniljecreme.
Whisky vaniljecreme
-
Fjern alle kornene fra vaniljestangen.
-
Bland dem sammen med cremefraiche og flydende vanilje
-
Tilsæt en spsk. whisky og smag på det.
-
Hvis du synes smagen passer, så stop her, ellers tilsætter du den sidste spsk..
Læs også: Opskrift på Panna Cotta med “whisky-gele”…
Skulle det nu være sådan, at du ikke har lyst til at lave en whisky vaniljecreme så laver du bare opskriften præcis som den er uden whisky så har du den skønneste vaniljecreme.
Håber du synes om den – det er perfekt til rabarbersæsonen…
1 Comment
Pingback: Opskrift på chokolademousse med espresso og whisky