Hovedret Junkfood Kylling Super Bowl

Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Jeg kører ret hårdt på med Super Bowl mad lige nu. Det skyldes, at det på søndag er tid igen til denne årlige sportsbegivenhed, hvor enorme dele af verden kigger med. På denne nat er det tilladt at fyre den af i masser greasy food! Denne opskrift særlig greasy – det er sprøde og saftige kyllingestykker, som er paneret i panko og friteret i olie!

Denne ret fungerer også til andet end Super Bowl, så jeg vil gerne slå et slag for, at du også laver den efter “Super Bowl Sundy”. Den er mega lækker, og har du tømmermænd, så er der garanti for, at du får det bedre med det samme faktisk!

Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken
Bluecheese dip…

Læs også: Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs

Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken

Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken

Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Fried Chicken, Kentucky Fried Chicken, Kylling, Stegt kylling
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer

Her får du en nem og lækker opskrift på "Kentucky Fried Chicken". Kyllingen er marineret i kærnemælk, pankofriteret og serveres med to slags dip – lækkert!

Udskriv

Ingredienser

  • 400 gram glad kyllingbryst eller inderfilet
  • ½ liter kærnemælk
  • 2 hele æg
  • 1 kop mel
  • 1 pose panko
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk løg pulver
  • 1 spsk hvidløgspuver
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber 10 vrid
  • 1,5 liter solsikke olie

Sådan gør du

  1. Hvis du har inderfilet, så skal du ikke skære dem ud – har du kyllingbryst skærer du dem i mindre stykker.
  2. Læg nu stykkerne i en skål og tilsæt kærnemælk – sæt det nu på køl i 2 timer eller natten over.
  3. Enzymerne fra kærnemælken nedbryder fibrene og gør kødet saftigt.
  4. Find en frysepose og tilsæt alle krydderier og mel.
  5. Læg nu kyllingen i og “shake it”.
  6. Kasser det overskydende mel, hæld panko i en skål og pisk ægget sammen.
  7. Nu er du faktisk klar.
  8. Varm nu oliven op til ca. 160 grader – brug gerne et termometer.
  9. Har du ikke det, så stik en tændstik ned i olien, når der syder om træet, så er den ca. 160 grader varm.
  10. Kyllingen har fået mel, så den er klar nu.
  11. Vend nu kyllingen i ægget og så panko.
  12. Læg det nu i den varme olie og friter det i ca. 5-6 minutter.
  13. Du kan skære én over og tjekke, da der kan være forskel på tykkelsen.
  14. Så snart de kommer op, så giver du dem salt.
  15. Server med citron både til og en lækker dip.
Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken
Så er det greasy food til Super Bowl…
Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken
Server gerne et på kolde øl til…

Håber det har givet lidt inspiration til en lækker omgang “fried chicken” – det er ærke amerikansk, det er usundt, fedtet men det er så lækkert!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift