Jeg kører ret hårdt på med Super Bowl mad lige nu. Det skyldes, at det på søndag igen er tid til denne årlige sportsbegivenhed, hvor enorme dele af verden kigger med. På denne nat er det tilladt at fyre den af i masser af greasy food! Denne opskrift særligt greasy – det er sprøde og saftige kyllingestykker, som er paneret i panko og friteret i olie!
Denne ret fungerer også til andet end Super Bowl, så jeg vil gerne slå et slag for, at du også laver den efter “Super Bowl Sunday”. Den er mega lækker, og har du tømmermænd, så er der garanti for, at du får det bedre med det samme faktisk!
Læs også: Opskrift på chilimayonnaise – den du kender fra grillbaren!
Læs også: Super Bowl Menu: Chili-Cheese Dogs
Super Bowl Menu: Kentucky Fried Chicken
Her får du en nem og lækker opskrift på "Kentucky Fried Chicken". Kyllingen er marineret i kærnemælk, pankofriteret og serveres med to slags dip – lækkert!
Ingredienser
- 400 gram glad kyllingebryst eller inderfilet
- ½ liter kærnemælk
- 2 hele æg
- 1 kop mel
- 1 pose panko
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk sød paprika
- 1 spsk løgpulver
- 1 spsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber 10 vrid
- 1,5 liter solsikkeolie
Tilbehør: Chilimayonnaise
Sådan gør du
-
Hvis du har inderfilet, så skal du ikke skære dem ud – har du kyllingebryst, skærer du dem i mindre stykker.
-
Læg kyllingestykkerne i en skål og tilsæt kærnemælk – sæt det nu på køl i 2 timer eller natten over.
-
Enzymerne fra kærnemælken nedbryder fibrene og gør kødet saftigt.
-
Find en frysepose og tilsæt alle krydderier og mel.
-
Læg kyllingestykkerne i posen og "shake it".
-
Kasser det overskydende mel, hæld panko i en skål og pisk ægget sammen.
-
Nu er du faktisk klar.
-
Varm olien op til ca. 160 grader – brug gerne et termometer.
-
Har du ikke det, så stik en tændstik ned i olien, når der syder om den, så er olien ca. 160 grader varm.
-
Kyllingestykkerne har fået mel, så de er klar nu.
-
Vend kyllingestykkerne i ægget og så i pankoen.
-
Læg dem i den varme olie og friter dem i ca. 5-6 minutter.
-
Du kan skære én over og tjekke , da der kan være forskel på tykkelsen.
-
Så snart de kommer op, så giver du dem salt.
-
Server med citronbåde til og en lækker dip.
Håber det har givet lidt inspiration til en lækker omgang “fried chicken” – det er ærkeamerikansk, det er usundt og fedtet, men det er så lækkert!
1 Comment
Pingback: "Dele-burger" perfekt til Super Bowl