Som tidligere Gastromand tænker du nok, at jeg laver 12 rette med snack og petit four ikke? No really – jeg har mine tøser nytårsaften og vil faktisk gerne bare slappe helt af. Videre er mulighederne for mad ud af huset og take-away nærmest eksploderet i Aalborg. Derfor har jeg valgt at få mad fra Restaurant Textur i Aalborg, som drives af den ambitiøse og tidligere “årets kokkeprofil” Dennis Juhl – årsagen er simpel – det er sygt lækker mad han laver og det er helt nede på jorden!

Menuen er sammensat af gode lokale råvarer, kreativitet og masser af kærlighed. Det er muligt at tilkøbe østers “Perle Blanche” som er af høj kvalitet og prisen er faktisk fair. 12 stk. koster 285 kr., ellers kan du nøjes med 6 stk. til 145 kr. Prisen på østers stikker som regel af op til nytår, men her er det fair.

Hvis du virkelig vil give den gas, så er det naturligvis også muligt at tilkøbe caviar – som Dennis Juhl siger – “Alt er faktisk muligt på vores restaurant – du skal bare bede om det”. Priserne stikker slet ikke af og det er endda “White Sturgeon Privilege”. Denne størart kommer fra USA oprindeligt og kaldes “Den hvide stør” grundet den hvide farve den har på bugen. Den “lille fisk” bliver over 100 år gammel og kommer snildt op på en vægt på 400-500 kg. 15 gram koster mellem 155-195 kr., hvilket er nok til to personer – hvis du elsker kaviar, så er 15 gram også fint til én person, men det er temmelig meget.

Nemme snacks til Dronnings Nytårstale

Der er snacks, som er hurtige og nemme at gøre klar til Dronnings Nytårstale. De består af skinke fra Rævhede, sprød malt, sagochip og dip med sorte hvidløg. Hertil tænker jeg, at du skal nappe et glas bobler. Inden så længe poster jeg kåring af årets bobler, så der kommer der masser af inspiration af hente.

Sådan
Snack til nytårstalen 18.00…

Toskeryg fra Hanstholm

Efter snack, er der torskeryg, som kommer fra Hanstholm, hvilket er et område, som boomer lige for tiden, flere af de københavnske restauranter får også fisk derfra. Dertil er der en cremet suppe med fermenteret ramsløg, som teamet naturligvis slet har plukket, da der var sæson. Den skal blendes op så den skummer og komplimenteret med et godt glas hvidvin til, anbefalingen her er Pinot Grigio fra Italien.

Sådan

Husk vinen mellem retterne!

Mellemretten er carpaccio  af kryddermodnet okse, som også kommer fra Rævhede med trøffel og “gulerodstatar”, som kommer til at se vildt godt ud. Herefter vil jeg nok anbefale en kunstpause, hvor der drikkes lidt mere vin. Aftenen er jo ung endnu. Her er Pinot Noir virkelig oplagt.

Sådan

Stegt kronvildt fra Rævhede

Ingen nytårsmenu uden kød og det er noget af det bedste jeg ved – stegt kronvildt, som også er fra Rævhede, i øvrigt godt med noget støtte til de lokale. Rødvinen hertil skal være fyldig og med kraftige noter, så hvis du går efter Restaurant Texturs anbefaling, så går du ikke helt skævt – her er vi på tempranillo fra Spanien eller en Italiensk barbera eller nebbiolo.

Sådan

Den søde afslutning inden Rådhus klokkerne skyder det nye år ind

Husk at få spist dessert inden midnat – i flere år har jeg simpelthen glemt den søde afslutning og få minutter efter klokkerne ringer, så er der dessert. Det skyldes ofte, at der er rigeligt med lækker vin til denne skønne aften. Desserten fra Restaurant Textur er “callebaut chokolade” med karamel og passionsfrugt. Dertil kan du med fordel finde en Sauterne som både har syre og sødme – inden længe poster jeg også “Årets Dessertvin”, hvor der er forskellige gode bud – inklusiv dansk frugtvin.

Sådan

Det bedste ved nytårsmenuen fra Restaurant Textur er næsten prisen, for det er virkelig overkommeligt – hele herligheden for snacks, brød og smør, forretter, hovedretter, dessert og kransekage til Rådhus klokkerne koster 444 kr. pr. person. Der medfølger naturligvis vejledning, så du nemt får det til at ligne en million…

Håber det har givet inspiration til et alternativ til at stå i køkkenet nytårsaften – godt nytår til dig når du kommer så langt. Du finder nytårsmenuen fra Restaurant Textur her.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar