Klassisk rødvin fra Bordeaux kender de fleste – lavet på et blend, som typisk består af druesorterne Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og til tider lidt Petit Verdot. Dertil kommer også Malbec, som dog benyttes mere sjældent. Afhængig af hvor i Bordeaux vinen laves, så kan der være en overvægt af fx Carbernet Sauvignon eller Merlot. Der er naturligvis stor forskel på de vine, som laves, men de følger ofte tradition, stil, karakteristik og smag.

Domaine Chibaou må siges at være en kende alternativ og adskiller sig væsentligt fra de franske traditioner. Den har dog traditioner, som går tilbage til starten af 1900-tallet, hvor familien begyndte at arbejde med vin. Gennem generationer blev håndværket med producering af vin udviklet og forædlet. I dag er der vinstokke fra Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Sauvignon Gris, Sauvignon Blanc og Sémillon. De klassiske blends bliver vendt op og ned, traditioner bliver brudt – genskabt, og så er det hele økologisk og naturvin – det er præcis, hvad Domaine Chibaou står for.

Læs også: Hallo-Wiiiin Tema: Skræmmende god vin

Domaine Chibaou Preambule Blanc 8,5 %

Boblerne er lavet på 100 % Colombard, som heller ikke just er traditionel i Bordeaux. Den anvendes bl.a. til cognac og er sådan set primært en drue, som anvendes til vine i den billigere klasse. Det betyder bestemt ikke, at den ikke fungerer. Den har friske sprøde noter af Granny Smith-æbler, græs, ferskensten og stikkelsbær. I munden er den sprød, frisk med en lækker syre og en fin sødme. På “funky-skalaen” er den rimelig rolig, så selv om du tænker, naturvin ikke er noget for dig, så kan du roligt give denne en chance.

Klassisk Bordeaux? Næppe - det her er Bordeaux, som du aldrig har smagt det

Pris pr. stk. 199 kr. / Pris ved 6 stk. 179 kr.

Læs også: Rock and Roll vin til sommeren fra Wine N Roses

Domaine Chibaou Exuberant Blanc 12,5 %

Der er ikke tit, man ser en 100 % Sauvignon Blanc fra Bordeaux, så den er absolut interessant og i dette tilfælde også lækker. I næsen har den noter af tropisk frugt – mango, litchi, passionsfrugt og en klar sødme. I munden fremstår den dog langt mere frisk, syrlig end sød og det klæder den ret godt. Den er rund, læskende og har en lidt funky afslutning, som virkelig gør den til helt sin egen. Et godt bud hvis du er glad for hvidvin og gerne vil prøve noget helt nyt.

Klassisk Bordeaux? Næppe - det her er Bordeaux, som du aldrig har smagt det

Pris pr. stk. 149 kr. / Pris ved 6 stk. 134 kr.

Domaine Chibaou, Dissident 2021

Dissident 2021 er lavet på 100 % Carbernet Sauvignon og er efter min mening et godt bud på en let Bordeaux. I næsen har den duft af solbær, blåbær, ymer, fløde og tobak. Den er let i munden, floral, syrlig og har en blid frugtfylde. I en blindsmagning havde jeg aldrig gættet på Carbernet Sauvignon fra Bordeaux. Det er en vin for dig, som gerne vil smage en ny side af Bordeaux, og som ikke er til de tunge vine.

Klassisk Bordeaux? Næppe - det her er Bordeaux, som du aldrig har smagt det

Pris pr. stk. 169 kr. / Pris ved 6 stk. 152 kr.

Domaine Chibaou, Surnaturel 2020

Vi slutter med Domaine Chibaou, Surnaturel 2020, som er lavet på 100 % Merlot, hvilket sådan set ikke er så utraditionelt for Bordeaux, måske er det dog normalt med et lille blend af Carbernet Franc, men dog ikke uset. Det er en vin, som viser en side af Merlot, jeg ikke har oplevet før. I næsen har den en lækker duft af brombær, solbær, modne jordbær og et hint af toffee, som er vildt charmerende. I munden er den fyldig, rig og med utrolig stor frugtkoncentration, som holdes i balance af syre – imponerende flot vin, som er helt sin egen.

Klassisk Bordeaux? Næppe - det her er Bordeaux, som du aldrig har smagt det

Pris pr. stk. 159 kr. / Pris ved 6 stk. 143 kr.

Håber det giver inspiration til noget helt anderledes Bordeaux – alt behøver ikke være traditionelt og klassisk – skål på det.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

1 Comment

  1. Pingback: Spansk vin: Hola España!

Skriv en kommentar