Lavet i samarbejde med Kystfisken
Der findes mange forskellige retter med stenbiderrogn, og jeg elsker dem alle. Den mest almindelige er nok stenbiderrogn på blinis, hvor de små delikate rogn spises på blinis med creme fraiche, lidt rødløg, dild og citron. Men der er masser af andre opskrifter – denne opskrift er en perfekt deleret eller starter for dig, som elsker burrata – god fornøjelse.
Burrata er en fremragende friskost, som godt kan minde lidt om den mozzarella, du sikkert kender rigtig godt. Den stammer fra Murgia i Italien og kan bruges på utrolig mange forskellige måder. Den deler lidt vandene, nogen synes, den er intet mindre end fantastisk, hvor andre synes, at den bliver en kende for meget, da den er meget fyldig og har en cremet og næsten smøragtig smag. Den består af to dele, hvor den yderste del er en skal af mozzarellaost, og den inderste del er en ostemasse med fløde og “tråde” af ost – denne del kaldes stracciatella. Stenbiderrognen er fra Kystfisken, som jeg ofte bestiller fra – de leverer frisk fisk til store dele af Nordjylland.
Den perfekte forårsret: Burrata med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse
Burrata er en cremet mozzarellalignende ost, som smager skønt. Den kan bl.a. laves med stenbiderrogn, ristet rugbrød og karse – god fornøjelse.
Ingredienser
- 1 stk. burrata
- 2 skiver rugbrød
- 1 spsk. smør
- 50 gram stenbiderrogn
- 2 spsk. karse
- 2 spsk. god jomfruolivenolie
- Lidt citronsaft
- Sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
-
Start med at riste rugbrødet i smør på en pande. Vend det undervejs.
-
Når det er ristet, lægger du det til side på en serviet.
-
Smag stenbiderrogn til med salt, sukker og lidt peber.
-
Afdryp burrataen
-
I en dyb tallerken lægger du burrata, som du fordeler forsigtigt.
-
Tilsæt stenbiderrogn.
-
Skær rugbrødet ud i meget små tern – ca. ½ cm x ½ cm.
-
Fordel dem over.
-
Tilsæt lidt citronsaft, karse, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Hvis du vil have flere opskrifter med stenbiderrogn, er der masser på bloggen – en af mine helt store favoritter er tatar med stenbiderrogn og rødløg, eller hvis du vil have noget, som er ret alternativt, så er der også pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche.
6 Comments
Hej Mads
Jeg var ude at spise italiensk forleden, og til forret fik jeg ristet brød med burrata og mortadella, pistaciepesto og salat. Det var superlækkert, men jeg er nok ikke fan af burrata. Jeg synes der var for meget af den. Et mindre stykke havde været bedre.
Hilsen Jette
Hej Jette – det er også en ost som deler vandene vil jeg sige – nogle synes det er for voldsomt, så kan sagtens følge dig – hvilken restaurant spiste du på?
Jeg spiste på vores lokale italienske restaurant Zio Lino, som ejes af ægte italienere. En supergod restaurant.
Hej Jette – det et også så lækkert! Forsøgte lige at finde restauranten, hvor ligger den henne?
Her kommer lige et link til deres hjemmeside https://ziolinoristorante.dk Den ligger i Greve.
Hilsen Jette
Hej Jette – mange tak, så var det faktisk den jeg troede det var – den kunne jeg sagtens forestille mig at besøge – tak for tippet 🙂