Gå til opskrift

Stenbiderrogn er noget af det mest delikate, der findes – sæsonen varierer meget fra år til år, men typisk vil der være stenbiderrogn fra februar til maj – nogle gange tidligere, og går du udover Danmarks grænser til fx Island, så kan du opleve, at der er stenbiderrogn til nytårsaften. Denne opskrift tager ingen tid at lave, og så er den fremragende som snack eller forret.

Priserne varierer også meget, hvor rognen i begyndelsen af sæsonen kan koste helt op til 250 kr. pr. 100 gram – men vær tålmodig, senere er prisen tit helt nede på 40 kr. pr. 100 gram.

Denne opskrift tager ca. 20 min. at lave – måske hurtigere, hvis alt er klar. Den er sprød, syrlig og har fedme fra butterdejen. Jeg er kæmpe fan af den, også selv om den er lidt usund – men nogle gange så skal man nyde ikke?

Opskrift på butterdejspizza med stenbiderrogn, rødløg, kartofler og creme fraiche

Opskrift på butterdejspizza med stenbiderrogn, rødløg, kartofler og creme fraiche

Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Keyword: Butterdej, Pizza, Stenbiderrogn
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren

Den perfekte opskrift på en hurtig og nem butterdejspizza med stenbiderrogn, rødløg, kartofler, dild og creme fraiche – perfekt som forret eller snack.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 pakke butterdej
 • 50 gram stenbiderrogn renset og tilsmagt
 • 4 store spsk. creme fraiche – min. 18 %
 • 1 stk. mellem kartoffel
 • 1 lille rødløg
 • 1 lille forårsløg
 • 1 lille bundt dild

Sådan gør du

 1. Varm oven op til 200 grader almindelig ovn.
 2. Læg butterdejen ud på en bageplade med bagepapir.

 3. Ca. 1-2 cm fra kanten ridser du forsigtigt med en kniv hele vejen rundt. Det gør, at du får en lille forhøjning, når den bager.

 4. Langs kanten drysser du sesamfrø over.
 5. Bag den nu i 8-10 min til den er gylden.
 6. Tag den ud og lade den køle af kort mens du klargør kartoflerne.

 7. Vask eller skræl kartoflerne og snit dem på et mandolinjern på næsttyndeste niveau.

 8. Tilsæt creme fraiche på bunden af butterdejen. Hak rødløg og tilsæt dem.
 9. Bag den nu 15 min. Lad den køle lidt af mens du snitter forårsløg tyndt.

 10. Tilsæt nu stenbiderrogn, forårsløg og pynt med dild.
 11. Skær ud og server.
Opskrift på butterdejspizza med stenbiderrogn, rødløg, kartofler og creme fraiche
Verdens nemmeste opskrift

Hvis du vil have mere inspiration til opskrifter med stenbiderrogn, så er der masser at hente på bloggen – faktisk er det ét af de emner, som der er mest af. I samme stil som denne opskrift er der fx opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche og opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche – rigtig god fornøjelse.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift