Når de hvide asparges popper frem hos grønthandleren og supermarkeder, betyder det altid sommermad for mig. De små lækre fætre kan laves både på grill, på panden og som her, hvor de koges. Lige meget hvordan du gør, er tilberedningen af dem det vigtigste. I denne opskrift giver min skønne veninde Camilla, som har profilen “Madmomster” et rigtig godt bud, til en lækker sommerret – hvidvinsdampede hvide asparges med citrus og dild-hollandaise, det er den perfekte sommerret.
Tak for muligheden. Dette er én af mine absolutte favoritter i hjemmet. Det er en ret, som er hurtig at lave, og medmindre hollandaisesaucen skiller, så er der mad efter 15 min. Du kan lave en variation af saucen, hvor du opvarmer cremefraiche 38 % med æggeblommer og tilsætter citron, så får du en “snyde-hollandaise”, men det er ikke helt det samme. Til sidst smager du til med salt, friskkværnet peber og tilsætter dilden.
Læs også: Fanø-laks med grillet hvide asparges og sauce mousseline
Opskrift på dampede hvide asparges med dild-hollandaise
Her får du den skønneste sommerret med hvidvinsdampede hvide asparges med citrus og dild- hollandaise. Retter tager kun 15 min at lave – god sommer.
Ingredienser
- 1 bundt hvide friske asparges
- 1 bundt hakket dild
- 3 stk. æggeblommer stuetempereret
- 250 gram smør
- Saften fra 1 citron
- 1/2 dl hvidvin 1 spiseskefuld smør og lidt salt til dampning af de hvide asparges
- Salt og friskkværnet peber
Til servering
- Friskhakket dild
Sådan gør du
-
Skyl de hvide asparges og skær den nederste ende af. Skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og ned mod enden.
-
Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og noget salt. Tilsæt de hvide asparges og lad småsimre på middel varme i et par min. Tag dem af og anret i en dyb tallerken.
-
Klar smørret ved at smelte det i en gryde, så vallen (det hvide) falder til bunds i gryden.
-
Vallen skal IKKE bruges i saucen. Hold det klarede smør lunt.
-
Skil æggeblommer fra hviden.
-
Kom æggeblommer og halvdelen af citronsaften i en gryde, som sættes over ved lav varme.
-
Pisk æggeblommer og citronsaft ved den lave varme, indtil massen er lys og skummende.
-
Det kræver kræfter og tålmodighed. Der skal piskes rigtig godt.
-
Hæld dernæst meget lidt af den lune smør i den ene side af gryden, og imens pisker du æggemassen godt.
-
Herefter tilføjes det smeltede smør lidt efter lidt, til du står med en en cremet og lækker hollandaise.
-
Kom friskhakket dild og og ekstra citronsaft i og smag til
-
Pas på at hollandaisesaucen ikke kommer over 70 grader (Så skiller den altså).
-
Sker dette – Kan du komme 1 spiseskefuld isvand i.
-
Hold hollandaisesaucen lun indtil servering, hvor du kommer den over de hvide asparges og server med lidt frisk dild på toppen.
1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu