Gå til opskrift

For nogle måneder siden faldt jeg over en profil på Instagram med de ondeste og mest snaskede burgere – nogle af dem som du næsten kan smage gennem skærmen! Efter lidt research fandt jeg ud af, at det var en kvinde på 31, som bor i Enköping, som ligger ca. en time fra Stockholm. Hun hedder Felicia og har profilen “Matflisan” – Hun er lidt af et madøre og laver de mest fråderen burgere, som jeg har fået lov at dele!

Jeg erkender blankt, at der skal holdes igen med kalorierne og alt det der – men nogle gange så skal man altså også bare give slip og fyre den af, ikke? Denne burger er virkelig lækker, og der er snack for alle pengene, det må jeg bare sige.

Double Cheeseburger med pickles og ristede løg

Double Cheeseburger med pickles og ristede løg

Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Keyword: Burger, Cheeseburger
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 1 stk.
Forfatter: Familiefaren

Her får du opskriften på den lækreste, mest snaskede og enkle doublecheeseburger med pickles og ristede løg – håber du synes om den.

Udskriv

Ingredienser

Burger

  • 160 gram friskhakket oksebov fra slagteren (eller hakket oksekød)
  • 2 stk. briocheboller køb de bedste du kan finde eller bag dem selv
  • 2 stk. store pickles
  • 2 spsk. ristede løg
  • 4 skiver cheddarost

Karamelliseret løg

  • 4 stk. zittauerløg
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Hvidløgsmayonnaise

  • 1,5 dl mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Karamelliseret løg

  1. Skær løgene i tynde skiver.

  2. Varm en pande op med smørret.
  3. Steg løgene ved høj varme indtil de tager en lille smule farve.

  4. Sænk temperaturen, tilsæt sukker, salt og peber.
  5. Lad dem stege videre i ca. 15 min – gerne med låg på om muligt.

  6. Hvis de steger tør, så tilsættes lidt vand undervejs.

Hvidløgsmayonnaise

  1. Pil hvidløget og pres det over mayonnaisen.
  2. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
  3. Lad det trække indtil det skal bruges.

Bøffer

  1. Form to bøffer så flade som muligt.

  2. Giv dem salt og peber.
  3. Varm en pande op til høj varme med olie og smør.
  4. Steg bøfferne på den ene side.
  5. Inden du vender bøfferne, tilsætter du sennep, så det kommer til at stege med på den side, der vender ned.

  6. Tilsæt ost på den anden side. De skal stege ca. 1 min på hver side.
  7. Inden du tager dem af, så stabler du dem ovenpå hinanden.
  8. Steg bollerne i smør ved høj varme på en pande til de får en smule farve

Samling af burger

  1. Start med en god skefuld hvidløgsmayonnaise på bunden af bollen.

  2. Læg så de tyndt skårne pickles på.
  3. Så lægger du bøfferne på, top op med karamelliseret løg og ristede løg.
  4. Smør en god skefuld hvidløgsmayonnaise på toppen og luk burgeren.
Double Cheeseburger med pickles og ristede løg

Der kommer flere burgere fra Matflisan inden længe – hvis du undrer dig over navnet, så er “Flisan” et kælenavn for “Felicia” og “Mat” er naturligvis “Mad” – jeg tænker, det passer glimrende til profilen, som du gerne må tjekke ud, hvis du har lyst.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift