Jeg vil rigtig gerne lave mad til nytår og elsker, som du ved, at stå i køkkenet og lave snacks, en inspirerende forret, en overdådig hovedret og afslutte med den perfekte nytårsdessert – men jeg holder også af at kunne sætte mig ved bordet og nyde aftenen. Derfor har jeg faktisk i mange år bestilt take away fra forskellige restauranter både i Aalborg og København. I 2021 valgte jeg Restaurant Textur, som ejes af Dennis Juhl, der også har Restaurant Struktur – her får du smagsnoter og min oplevelse af menuen.

Artiklen er ikke sponseret af Textur – opdateret: 2022-12-05

Restaurant Textur er der højt til loftet og lave priser. Dennis Juhl har i samtlige af årene, hvor han har drevet restaurant haft en tilgang, som er, at alle skal kunne have råd til at spise gourmetmad, og at han hellere vil have fuldt hus – derfor er priserne derefter, og strategien har ladet til at fungere. Faktisk har den fungeret så godt, at han kort efter åbnede Restaurant Struktur. Konceptet på Textur er, at 3 retter med 3 glas vin koster 333 kr., 4 retter med 4 glas vin koster 444 kr., og så kan du næsten selv regne ud, hvad 5 retter med 5 glas vin koster, ikke 😊

Take Away med samme koncept

Når du bestiller mad til nytår, så er det faktisk samme koncept som på Restaurant Textur. Her koster 4 retter med snacks og uden vin dog 500 kr. Sidste år kostede de sjovt nok 444 kr., men inflationen har gjort lidt. Du har også mulighed for at tilkøbe østers og caviar, hvor 12 østers koster 228 kr. og 15 gram caviar ca. 175 kr. Jeg har fået deres menu i flere år og har aldrig været skuffet. Der er rigtigt fin value for money, og reelt mener jeg ikke, at man kan forvente ret meget mere for 500 kr.

Snacks

Normalt starter man med østers og caviar, så det vil jeg anbefale. Her er smagspaletten helt ren og slet ikke påvirket af andre indtryk, og så er det perfekt at indtage de delikate østers og med tilhørende caviar. Caviar kan spises på flere måder, det kan være på den traditionelle måde, hvor det serveres på blinis med creme fraiche, men hvis du vil have en variation, så kan det laves som canapé med avocado og ægte caviar, eller også kan det laves som en ret. Jeg har lavet forskellige bud, som både er nemme, og som kan laves forud.

Take Away til Nytår
Hjemmelavet blinis med caviar

Der er fx hasselbackkartoffel med creme fraiche og caviar eller caviar en Surprise af Jakob De Neergaard. Hvis du laver en af disse startede, så er der allerede lagt i ovnen til en fremragende aften.

Take Away til Nytår
Enebærrøgede kartoffelchips

Vores snacks fra Textur bestod af: Enebærrøgede kartoffelchips – Tørret andebryst – Oliven marineret med citron & friske laurbærblade – Urtecreme. Hvis du vælger at have caviar, så starter du naturligvis med det. Til vores menu hørte der også brød og smør, som var Texturs focaccia med rigeligt smør.

Take Away til Nytår
Tørret andebryst

Rørt krabbe & urtesalat på ristet brioche

Vores forret skreg vitterligt på et glas lækker Chardonnay, så det fik vi naturligvis – et glas Cloudy Bay fra 2019 – helt enestående, som komplementerede vores krabbe og urtesalat på ristet brioche helt perfekt.

Take Away til Nytår
Rørt krabbe & urtesalat på ristet brioche

Perfekt mellemret – brunet smør gør forskellen

Jeg elsker fisk og navnlig laks, så når det får lidt kærlighed af brunet smør og serveres perfekt, hvor retten får balance, så er det for mig noget af det bedste, der findes. Retten, var der enighed om, var helt perfekt. Anretningen er naturligvis lidt individuel, men vi valgte at gøre som vist på billedet.

Take Away til Nytår
Kryddersaltet laks med selleri, brunet smør & dashi

Hovedret fra de lokale

Dennis Juhl holder meget af Rævhede og har i mange år haft et godt samarbejde med dem. Derfor var der naturligvis også vildt fra Rævhede på menuen. Hovedretten bestod af krondyrfilet med kartoffelterrine, saltbagte beder, trøffelpuré og rødvinssauce med madagascar peber og peber-bacon. En stor hovedret, som havde lidt af alle elementer på smagspaletten – absolut glimrende. Dertil fik vi Bordeaux med lidt alder – bestemt ikke dumt.

Take Away til Nytår
Krondyrfilet fra med kartoffelterrine, saltbagte beder, trøffelpuré og rødvinssauce

Syrlig afslutning

Når man har fået rigeligt mad, så holder jeg af, at afslutningen er rimelig syrlig, naturligvis skal der være balance, men der må bestemt også gerne være noget syre. Det havde vores dessert på mørk chokolade med blodappelsinmousse, krokant og marineret blodappelsin.

Take Away til Nytår
Blodappelsinmousse, krokant og marineret blodappelsin

Menuen er ændret en kende i år, men den minder ret meget om den menu, jeg har beskrevet her. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale den, du finder den her. God fornøjelse og godt nytår.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar