Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye
Jeg elsker at ændre småretter til noget lidt ekstravagant ved at tilføje et luksuselement som fx caviar. Det går fra at være lækkert til at være lidt luksus, og så imponerer det altid gæsterne. I mange år troede jeg, at caviar var rasende dyrt og næsten helt umuligt at komme i nærheden af, medmindre man var meget velhavende, sådan er det heldigvis slet ikke.
I denne opskrift er der brugt caviar for 545 kr. for 50 gram af typen Baerii fra Stokkebye, som ligger på Fyn. Deres produkter har jeg brugt i næsten alle opskrifter på bloggen. Årsagen er, at jeg aldrig er blevet skuffet, og så matcher deres kvalitet prisen på deres produkter. De har udover Baerii, som er deres billigste produkt, typerne Osietra, Imperical og Beluga, hvor sidste er dyrest og nok også mest kendt. Her koster 30 gram 1100 kr.


Opskrift på rösti med laks, creme fraiche og caviar
Nem og hurtig opskrift på sprødstegt rösti med laks, creme fraiche og ægte Baerii Caviar – en perfekt snack til gæster eller luksushygge.
Ingredienser
Creme fraiche dressing
- 100 gram creme fraiche
- 1 spsk hakket dild
- 1 spsk hakket purløg
- 1 tsk frisk citronsaft
- Salt og friskkværnet sort peber
Rösti
- 1 stk bagekartoffel
- 1 lille løg
- 1 stk æg
- 1 spsk hvedemel
- 1 lille tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 4 spsk neutral olie
- 100 gram røget laks i tynde skiver du skal have 4 skiver (gå ned til din lokale fiskehandler)
- 50 gram caviar
Sådan gør du
-
Start med at lave dressingen.
-
Bland creme fraiche, dild, purløg og smag til med citronsaft, salt og peber.
-
Skræl kartoflen og riv den i strimler, skyl den over nogle gange, så stivelsen kommer ud.
-
Tør strimlerne i et rent viskestykke eller køkkenrulle.
-
Hak løget fint og bland det med strimlerne, æg, mel, bagepulver og salt.
-
Varm en pande op med olie.
-
Imens former du 4 portioner med kartofler, som du lægger på panden.
-
Steg dem til de er gyldne og vend dem, hvor du steger dem færdig.
-
Lad dem køle af – mindst 15 min, ellers smelter creme fraichen.
-
Anret nu en lille skefuld creme fraiche på hver rösti.
-
Læg så et stykke laks på.
-
Top med caviar.
-
Pynt med lidt dild.

Jeg har primært brugt denne opskrift, når jeg har skullet lave en forret eller en snack til i alt 4 gæster, hvor de gerne måtte blive lidt mætte inden næste ret. Hvis du gerne vil have mindre retter, så er der fx hjemmelavet chips med ægte caviar eller canapé med avocado og caviar.