Som barn lavede min Mor ofte pølsehorn, hvilket faldt ret nemt for hende, da hun var hjemkundskabslære og en dygtig bagemester og kok. Det var muligvis ikke verdens sundeste pølsehorn, men tilgengæld var de aldrig tørre og altid luftige. Jeg elskede dem og kunne nemt spise en 6-8 stykker med masser af ketchup og sennep til. Det er en opskrift, som du nemt kan invitere dine børn med til at lave, for den er relativ enkelt. Det eneste de måske skal have lidt assistance til er dejen – ellers er det bare at invitere dine børn med – god fornøjelse…

Opskrift på bløde og lækre pølsehorn

Opskrift på bløde og lækre pølsehorn

Forfatter: Familiefaren
Denne opskrift er på luftige pølsehorn, som med garanti ikke bliver tørre. De er lavet ud fra en opskrift min Mor altid brugte da jeg var barn.
Udskriv

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 2,5 dl sødmælk
 • 750 g hvedemel
 • 200 g smør
 • 3 spsk sukker
 • 3 æg
 • 2 tsk salt
 • 10 stk pølser fra slagteren

Sådan gør du

 1. Lun mælken til den er 37 grader varm, tilsæt sukker og opløs gæren heri. Du må gerne bruge op til 5 min. på at røre det sammen så sukkeret er helt opløst.
 2. Tilsæt nu æg og 150-200 gram mel. Rør det godt sammen.
 3. Tilsæt så resten af hvedemelet og smør i tern og ælt dejen færdig - den skal æltes grundet. Hvis du har en røremaskine så brug endelig den.
 4. Dejen skal nu hæve i mindst 1,5 time overdækket og gerne et lunt sted.
 5. Del nu deje ud i 3 lige store klumper.
 6. Rul dem runde med en kagerulle - de skal være ca. 1 cm tykke.
 7. Skær cirklen i 8 ca. trekanter, hvis der ikke helt bliver 8 trekanter, så går det nok.
 8. Placer en pølse på det bredeste sted af trekanten og rul dejen omkring pølsen.
 9. Sæt nu hornene til ekstra hævning og lad dem hæve overdækket en times tid mere.
 10. Pensel pølsehornene med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader alm. ovn i 12-13 minutter.

Læs også: Opskrift på hjemmelavet ketchup

For mig er pølsehorn bare en udødelig klassiker. Nu er vi i en lige uge, hvilket betyder, at jeg er Familiefar med stort “F” og har mine 3 dejlige tøser er hos mig. Derfor lavede jeg naturligvis denne opskrift hjemme i Storvorde. Det fungerer ret godt at have hjælpere på, men det kræver at du holder tungen lige i munden. Nu er mine piger heldigvis så store, at de næsten kunne lave det hele selv. Faktisk var det kun lige den store mængde smør de skulle have hjælp til at styre 🙂

Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Der skal bruges en del smør her…
Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Dejen fik virkelig lov til at gå amok…

Støt din lokale slagter

Jeg valgte at køre til min lokale slagter, for at købe pølser – han hedder Claus og ligger i nabobyen Gistrup. Han er helt fantastisk har flere gange vundet konkurrencer med både spegepølse og pølser. Priserne er faktisk fair i forhold til kvalitet – 10 stk. for 80 kr. og så får pigerne som regel lige en pølse med håndtag gratis – hyggeligt og vildt god stil. Jeg synes det er vigtigt, at støtte den slags, da det er lokalt og dejligt at have i byen.

Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Køb nogle gode pølser – det lønner sig…
Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Done and done…
Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Pølsehorn med hjemmelavet ketchup…
Opskrift på bløde og lækre pølsehorn
Velbekomme…

Til sidst vil jeg bare sige tak til min dejlige Mor for inspiration til denne opskrift på luftige og bløde pølsehorn, du er den bedste Mor…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift