Denne artikel indeholder reklamelinks

Gå til opskrift

Vi er i sæson for fjordrejer hvilket for mig betyder lækre snacks og læskende cocktails og navnlig når vi er i de ulige uger, hvor der ikke er børn i hjemmet. Nypillede fjordrejer er en udsøgt luksus men vejen dertil kan være lidt lang og hård. Heldigvis så har jeg et godt tip til dig, så du nemt kommer igennem det hårde arbejde med at pille rejer…

Vi har egentlig ikke ramt en ulige uge, men da der er sommerferie er der byttet lidt rundt – så derfor er der “ulige uge” i en “lige uge”. Det betyder, at jeg laver alverdens retter, som mine tøser måske ikke synes er så sjove. Lige præcis denne kunne dog godt gå an – faktisk tror jeg de ville synes ret godt om at pille et par rejer – men nok ikke 500 gram som her.

Opskrift på friske fjordrejer på toast

Opskrift på friske fjordrejer på toast

Ret: Fisk, Forret, Snack
Køkken: dansk
Keyword: Fjordrejer, Toast
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Familiefaren
Her finder du en opskrift på nypillede fjordrejer på surdejsbrød stegt i smør og med dildmayonaise - lyder det som en perfekt sommer snack? 100 % sikkert!
Udskriv

Ingredienser

Toast med nypillede fjordrejer

  • 1 stykke toast pr. person
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1 spsk stor hjemmerørt mayonaise
  • 1 spsk dild
  • 50 gram fjordrejer pr. toast her skal du regne med 150 gram upillede rejer
  • Citron
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk salt
  • Friskkværnet peber

Klassisk Dry Martini

  • 3 cl Botanist Gin
  • 1 cl - Regal Rogue Daring Dry Vermouth
  • 1 håndfuld isterninger

Sådan gør du

Toast med nypillet fjordrejer

  1. Varm en gryde med vand op til kogepunktet med salt og sukker.
  2. Lad det opløse. Tilsæt rejerne og kog dem i 2 minutter.
  3. Tag dem af blusset og lad dem trække i kogevandet i 10 minutter.
  4. Lad dem køle af og pil dem. Start med hovedet, så knækker du forsigtig skallen på ryggen, som du piller af - nogle gange er det nemmere at lirke halen af først. Hvis du er forsigtig smutter alt skallen med.
  5. Forsæt og hold modet oppe. Se tippet længere nede i indlægget.
  6. Rør mayonnaisen og bland det med hakket dild, smag til med citron og peber.
  7. Rist brødet i smørret til det er sprødt.
  8. Lad det køle af.
  9. Anret med mayonnaise, rejer og lidt ekstra dild samt citron på toppen.

Klassisk Dry Martini

  1. Tilsæt alt i en shaker og fyr den af i 30 sekunder.
  2. Server i passende glas og si den gerne to gange for at få den helt klar.
  3. Pynt med oliven og citronsskal som du lige vrider og kører over kanten på glasset.

Find rejer og alt i fisk hos Kystfisken.

Fjordrejer Toast (2)
Friskkogte rejer…

Første gang jeg drak en Dry Martini blev jeg næsten blæst bagover – det var for mig en rigtig “voksen” cocktail. Jeg havde egentlig set James Bond drikke dem i de klassiske film, og synes det var ret blæret. I dag er det vist stadigvæk James Bonds signaturcocktail som han bestiller “shaken – not stirred” – med undtagelse af Casino Royal hvor hans tørre svar er “Do I look like I give a damn”? men okay – hvis man lige har slået et par håndlangere ihjel kan det vist også være lige meget ikke? 

The Botanist Og Regal Rouge i en Dry Martini...
The Botanist Og Regal Rouge Fjordrejer På Toast…

Sådan laver du en lækker Dry Martini

Tricket til en perfekt Dry Martini er balance, og at de ingredienser du benytter er af høj kvalitet. Den er også uhyre enkelt – der skal kun bruges gin og vermouth og naturligvis lidt garnish. Her skal du vælge det bedste du kan opdrive for kompromis med dette er ikke så heldigt, så får du en dårlig oplevelse. I forbindelse med, at jeg har lavet en række indlæg til mine gode venner Gintosserne har jeg lavet mad og gin. Det har betydet, at jeg har smagt utrolig meget gin på kort tid – ret fedt faktisk.

The Botanist Og Regal Rouge Fjordrejer På Toast (2)
The Botanist Islay Gin…

Til en Dry Martini skal der reelt bruges en dry gin.  Jeg har valgt The Botanist Gin som er en “small batch”, der er lavet med omhu af det meget anerkendte whisky destilleri Bruichladdich, som du måske kender. Destilleriet ligger på Islay som er kendt for deres røgede whiskys. Den har en klassisk palette med noter af enebær, anis, citron og et hint af æble – sammen giver det en friskhed som står rigtig flot til vores Regal Rouge Vermouth. Regal Rogue Daring Dry er en rigtig luksus Vermouth, som har krydret noter af hvid peber, olivenblade samt saltede noter. Hvis du sætter den sammen med Botantist Gin synes jeg du får en flot balanceret Dry Martini. Denne skal nydes til den lille toast med friskpillede fjordrejer hvor salt og naturligvis citrus også går igen. Kort sagt match made in heaven.

Fjordrejer Toast (3)
3 Dry Martini senere…

Find rejer og alt i fisk hos Kystfisken.

Tip til at pille rejer tregange så hurtigt!

Tip: Start med at shake en Dry Martini til dig og din kæreste, medspiser, ven eller et familiemedlem. Sørg for at shake igennem så det larmer lidt. I mens kalder du på personen og indbyder til lidt eftermiddagshygge. Du forklarer, at du gerne vil snakke lidt, nyde en cocktail og spørger så om I ikke lige så godt kan pille lidt rejer imens. Chancen for et afslag til lækker Dry Martini er lille, og så har du allerede halveret arbejdet. Gentag processen for at minimere arbejdet yderligere. Hvis du er god kommer du op på 3 personer og så er du nede på en fjerdedel! 

Fjordrejer Toast (1)
En lille lækkerbisken med en Dry Martini til…

Jeg købte 500 gram upillede rejer og fik omkring 175 gram pillede rejer. De kan også købes pillet, men så skal du regne med dobbelt pris. Men hånden på hjertet – det er altså meget hyggeligt at sidde og pille rejer over en cocktail. Videre er følelsen af, at spise din toast med nypillede fjordrejer, som du selv har kæmpet for at pille bare fantastisk. Til sidst smager din Dry Martini faktisk også bedre.

God sommer og velbekomme…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift