Gå til opskrift

Panna Cotta er utrolig nemt at lave. Det er en klassisk italiensk dessert, som består af meget få ingredienser, og kan laves i god tid inden gæsterne kommer. Tricket ved at lave en god Panna Cotta afslører jeg senere i opskriften. Toppen kan laves i alverdens variationer, jeg har lavt en “grundopskrift”, som gør, at du selv kan vælge efter behov. Hvis du gerne vil have en vildere topping, så kan jeg anbefale “Whisky Panna Cotta” – måske til den næste “whisky-hyggeaften”. Denne er lavet med jordbær og hindbærcoulis – god fornøjelse!

Jeg lavede for nylig Panna Cotta og fandt langt om længe niveauet for mængden af husblas, hvilket altid har været svært for mig, men denne gang lykkes det endelig, og det vil jeg gerne dele med jer. I denne ret har jeg brugt jordbær, men du kan også fx bruge hindbær, solbær, brombær eller noget lignende. Du kan se tips i opskriften til at få den perfekte Panne Cotta.

Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta

Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta

Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Panna Cotta
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Familiefaren

Panna Cotta er en italiensk dessert med fløde og vanilje. Den er nem at lave, hvis du ved præcis hvor meget husblas der skal bruges, se det hele i opskriften.

Udskriv

Ingredienser

Panna Cotta

  • 5 dl piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang
  • 65 gram sukker
  • 2,5 blad husblas

Jordbærcoulis

  • 200 gram frosne eller friske hindbær
  • 3 spsk. sukker kommer lidt an på hvor syrlige bærrene er
  • ½ stang vanilje

Sådan gør du

Panna Cotta

  1. Start med at skrabe alle vaniljekornene ud og bland dem med en spsk. sukker.
  2. Hæld alt fløde i en kasserolle og tilsæt sukker og vaniljestangen, det trækker lidt ekstra smag.
  3. Varm det nu langsomt op til 90 grader.
  4. Læg husblasen i iskoldt vand imens.
  5. Når massen rammer ca. 90 grader – er det lidt mere gør det ikke noget så tager du den af varmen.
  6. Opløs nu husblasen i massen og hæld det på en karaffel eller kande der kan tåle varmen.
  7. Stil det nu på køl og hver 8-10 min. shaker du den lige en omgang.
  8. Det skal du gøre i en times tid. Det forhindrer nemlig vaniljekornene i at lægge sig på bunden.
  9. Herefter er den klar til at komme på glas eller skåle alt efter hvad du foretrækker.
  10. Lad dem stå helt forsigtigt, indtil de har sat sig, det giver den flotteste kant.

Jordbærcoulis

  1. Start på samme måde med at skrabe alle vaniljekornene ud og bland dem med en spsk. sukker.
  2. Varm jordbær og sukker langsomt op til en ensartet masse.
  3. Lad det nu køle af ind til du skal bruge det.
  4. Fordel det over Panna Cottaen, enten med en tragt eller på en ske, så det ligger så pænt som muligt.
Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta
Det lille trick med at mase de små vaniljekorn ud i sukkeret…
Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta
Hvis du har et infrarødt termometer, så er det nemt at holde øje med temperaturen…
Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta

Sådan får du den perfekte Panne Cotta

  1. Sørg for at fløden opnår ca. 90 grader når du samler massen.
  2. Sørg for at dit husblas er udblødt i iskoldt vand inden brug.
  3. Sørg for at mængden er præcis – ca. ½ blad til 1 dl.
  4. Sørg for at røre omhyggeligt imens den stivner, så samler kornene sig ikke på bunden.
  5. Sørg for, at den har fået 20 min udenfor køleskabet inden servering.
Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta

Så er der serveret – håber du synes om den.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift