Panna Cotta er utrolig nemt at lave. Det er en klassisk italiensk dessert, som består af meget få ingredienser, og kan laves i god tid inden gæsterne kommer. Tricket ved at lave en god Panna Cotta afslører jeg senere i opskriften. Toppen kan laves i alverdens variationer, jeg har lavt en “grundopskrift”, som gør, at du selv kan vælge efter behov. Hvis du gerne vil have en vildere topping, så kan jeg anbefale “Whisky Panna Cotta” – måske til den næste “whisky-hyggeaften”. Denne er lavet med jordbær og hindbærcoulis – god fornøjelse!
Jeg lavede for nylig Panna Cotta og fandt langt om længe niveauet for mængden af husblas, hvilket altid har været svært for mig, men denne gang lykkes det endelig, og det vil jeg gerne dele med jer. I denne ret har jeg brugt jordbær, men du kan også fx bruge hindbær, solbær, brombær eller noget lignende. Du kan se tips i opskriften til at få den perfekte Panne Cotta.
Opskrift på nem og hurtig Panna Cotta
Panna Cotta er en italiensk dessert med fløde og vanilje. Den er nem at lave, hvis du ved præcis hvor meget husblas der skal bruges, se det hele i opskriften.
Ingredienser
Panna Cotta
- 5 dl piskefløde
- 1 stk. vaniljestang
- 65 gram sukker
- 2,5 blad husblas
Jordbærcoulis
- 200 gram frosne eller friske hindbær
- 3 spsk. sukker kommer lidt an på hvor syrlige bærrene er
- ½ stang vanilje
Sådan gør du
Panna Cotta
-
Start med at skrabe alle vaniljekornene ud og bland dem med en spsk. sukker.
-
Hæld alt fløde i en kasserolle og tilsæt sukker og vaniljestangen, det trækker lidt ekstra smag.
-
Varm det nu langsomt op til 90 grader.
-
Læg husblasen i iskoldt vand imens.
-
Når massen rammer ca. 90 grader – er det lidt mere gør det ikke noget så tager du den af varmen.
-
Opløs nu husblasen i massen og hæld det på en karaffel eller kande der kan tåle varmen.
-
Stil det nu på køl og hver 8-10 min. shaker du den lige en omgang.
-
Det skal du gøre i en times tid. Det forhindrer nemlig vaniljekornene i at lægge sig på bunden.
-
Herefter er den klar til at komme på glas eller skåle alt efter hvad du foretrækker.
-
Lad dem stå helt forsigtigt, indtil de har sat sig, det giver den flotteste kant.
Jordbærcoulis
-
Start på samme måde med at skrabe alle vaniljekornene ud og bland dem med en spsk. sukker.
-
Varm jordbær og sukker langsomt op til en ensartet masse.
-
Lad det nu køle af ind til du skal bruge det.
-
Fordel det over Panna Cottaen, enten med en tragt eller på en ske, så det ligger så pænt som muligt.
Sådan får du den perfekte Panne Cotta
- Sørg for at fløden opnår ca. 90 grader når du samler massen.
- Sørg for at dit husblas er udblødt i iskoldt vand inden brug.
- Sørg for at mængden er præcis – ca. ½ blad til 1 dl.
- Sørg for at røre omhyggeligt imens den stivner, så samler kornene sig ikke på bunden.
- Sørg for, at den har fået 20 min udenfor køleskabet inden servering.
Så er der serveret – håber du synes om den.
2 Comments
Pingback: Nytårsmenu opskrifter 2022 - Find det helt rigtige nytårsmad
Pingback: The Sparkling T - danske bobler til enhver lejlighed