Aspargessæsonen ligger i Danmark fra midt i april måned og frem til Sankt Hans. Asparges er virkelig indbegrebet af sommer, hvis du spørger mig. Ofte er det sådan, at sæsonen for stenbiderrogn falder sammen med denne sæson, og det betyder, du kan lave den perfekte forårs- eller sommerret. Friske grønne asparges med hollandaise og stenbiderrogn toppet med karse – nemt, ustyrligt lækkert og lidt syndigt – god fornøjelse.
Jeg elsker denne tid på året, det betyder nemlig, at det snart er forår, mere lyst, hvilket for mig betyder mere energi, bedre humør og mere overskud. Denne ret er en af mine favoritter – mest fordi den er nem at lave, og fordi jeg kan bruge alle mine favoritter – asparges, stenbiderrogn, karse og den cremede syrlige og lækre hollandaisesauce. Stenbiderrognen er fra Kystfisken, som jeg ofte bestiller fra – de leverer frisk fisk til store dele af nordjylland.
Læs også: Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche
Opskrift på dampede grønne asparges med hollandaisesauce og stenbiderrogn
Hurtig og nem opskrift på dampede grønne asparges med stenbiderrogn, karse og en lækker cremet hollandaisesauce til – kan laves på 20 min.
Ingredienser
Asparges og tilbehør
- 1 bundt friske grønne asparges
- 1/2 dl. hvidvin 1 spiseskefuld smør og lidt salt til dampning af de grønne asparges
- 100 gram stenbiderrogn
- 1 bakke karse
Hollandaise sauce
- 3 stk. æggeblommer stuetempererede
- 250 gram smør
- Saften fra 1 citron
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Asparges og tilbehør
-
Skyl de grønne asparges og knæk den nederste del af.
-
Kom 3 cm vand i en høj pande, tilsæt lidt hvidvin, lidt smør og noget salt.
-
Tilsæt de grønne asparges og lad dem småsimre på middel varme i et par min.
-
Tag dem af og anret i en dyb tallerken.
Hollandaise sauce
-
Klar smørret ved at smelte det i en gryde, så vallen (det hvide) falder til bunds i gryden.
-
Vallen skal blot kasseres.
-
Skil æggeblommer fra hviden.
-
Kom æggeblommer og halvdelen af citronsaften i en gryde, som sættes over ved lav varme.
-
Pisk æggeblommer og citronsaft ved den lave varme, indtil massen er lys og skummende.
-
Det kræver kræfter og tålmodighed. Der skal piskes rigtig godt.
-
Hæld dernæst meget lidt af den lune smør i den ene side af gryden imens du pisker godt i æggemassen.
-
Herefter tilføjes det smeltede smør lidt efter lidt, til du står med en en cremet og lækker hollandaise.
-
Smag til med ekstra citronsaft og salt.
-
Pas på at hollandaisesaucen ikke kommer over 70 grader, så skiller den nemlig.
-
Sker dette – kan du komme 1 spiseskefuld isvand i.
-
Tilsæt hollandaisen over de lune asparges.
-
Tilsæt et par gode skefulde stenbiderrogn, karse og et par vrid friskkværnet peber.
Håber det giver inspiration til en nem ret, hvor der er masser af forårsfornemmelser og sommervibes i. Hvis du vil have flere opskrifter på stenbiderrogn og ikke er bange for at prøve noget nyt, så har jeg lavet en opskrift på pizza med creme fraiche, rødløg, stenbidderogn og karse, som er ustyrlig lækker – rigtig god fornøjelse.