Denne artikel indeholder reklamelinks
Du står i supermarkedet og kigger på karrysalat fra Graasteen og K-Salat, det er en nem løsning, men læs lige videre for efter 6-7 minutter står du med den lækreste hjemmelavet karrysalat du kan forestille dig. Den minder med garanti om den din Mormor lavede og opskriften her skriger virkelig på en sildemad med æg og hele molevitten. Det passer både til påske, jul og hvis du bare har lidt til sild med karrysalat – håber du synes om min opskrift…
Find de bedste sild og alt i fisk hos Kystfisken.
Min første oplevelse med sild var tilbage til en julefrokost for mange år siden. Jeg var nyansat, ung og meget ambitiøs, faktisk det samme som nu, borset fra, at jeg har arbejdet der i 13 år og ikke er så ung længere 🙂 Nå, vi skulle til bords og jeg havde ikke fået noget som helst at spise, og var ikke vild med sild. Min mave rumlede og jeg begyndte at få det dårligt. Kort efter blev der sendt snaps rundt. “For pokker” tænkte jeg, det bliver voldsomt hvis jeg starter med snaps på tom mave. Jeg tog derfor en sildemad med karrysalat og godt med løg, skar et stykke ud, og skyndte mig at spise det. Kort efter skulle der skåles og første snaps gled ned. Men der skete noget for mig – den fede sild, den sødmefulde karrysalat og de skarpe løg sammen med snapsen smagte himmelsk! Jeg blev omvendt, og var pludselig vild med sild! Siden da har jeg arbejdet på en lækker karrysalat, som jeg gerne vil dele med dig.
Læs også: Hjemmelavet frokostklassiker – Hønsesalat
Påskefrokost: Opskrift på den bedste karrysalat der findes…
Her får du en lækker opskrift på karrysalat som fungerer både til påskebordet, julefrokost og til en lækker sildemad i løbet af sommeren – velbekomme.
Ingredienser
- 4 spsk creme fraice 18 %
- 2 spsk hjemmerørt mayonnaise eller Hellmanns
- 2 spsk karry
- ½ stk. revet løg
- ½ stk. finthakket æble
- 2 spsk hakket cornichoner
- ½ spsk gurkemeje
- Saften af ca. en kvart til en halv citron
- Salt & peber
Sådan gør du
-
Karryen ristes af på panden i. I mens hakkes løg, æble og cornichoner.
-
Bland det nu sammen med resten af ingredienserne.
-
Smag til med salt, peber og citron.
Læs også: Påskeklassikeren – “Skidne Æg”
Læs også: Pulled Pork Burger – En burger du aldrig glemmer
Håber du synes om den og håber du får en helt fantastisk påske!
3 Comments
Pingback: Sådan sammensætter du en lækker påskefrokost
Pingback: Påskefrokost menu | Lækre retter til den ultimative frokost
Pingback: Forårsmad: Æggesalat på ristet brød med bacon