La Casa De Papel eller Papirhuset er én af Netflix’s utallige blockbusters. Den indeholder i dag 4 dele, hvor 5. del er ved at blive indspillet og burde være klar i september 2021, hvor den bl.a. foregår i hjertet af København. Jeg vil gerne erkende, at jeg elsker serien og navnlig karaktererne. Inden du klikker væk, så lover jeg, at jeg spoiler intet! Hverken om Berlin, Helsinki, Rio, Denver, Tokyo, Nariobi og ikke mindst The Professor! Jeg har modtaget udvalgte vine fra Husted Vin og lavet ét af de til dato fedeste indlæg om vin! Kan du genkende karakterne på vinene her?

Opdateret: 2022-08-16 – priser og links.

La Casa De Papel er en hæsblæsende action-thriller, hvor du føler dig klistret til skærmen fra start til slut. Jeg har sammen med Husted Vin lavet ét af de til dato fedeste indlæg om vin! Kan du genkende karakterne på vinene her?

Helsinki” – Casa Rojo, MMM Macho Man 2019

Helsinki er seriens “bamse” – faktisk har han tatoveret en kæmpe bjørn direkte på mavsen. Han er tatoveret, grov, ligefrem men faktisk også blød og har en side, som afsløres et stykke henne i serien – mere siger jeg ikke. Tjek lige etiketten her – den passer sygt godt på “MMM Macho Man”, som er én af Casa Rojos perler fra Spanien. Den er lavet på Monastrell-druen og er præcis som Helsinki både fyldig og har også bløde tanniner, masser af kraft og finesser. Den er et skønt eksempel på, at nogle vine har to sider, som forenes helt perfekt.

Kan du genkende karaktererne fra
Helsinki – den tatoverede bamsebjørn!

Pris pr. stk. 172 kr.

“Rio” – Matsu, El Picaro, Toro 2021

Jeg elsker Matsu, som er klassen uskyldige dreng med et frækt glimt i øjet. Det er præcis seriens Rio, som er lidt af en charmør og svær ikke at være lidt forelsket i, hvilket én af seriens andre karakterer også finder ud af. Matsu er en ung vin, men lavet på gamle stokke og 100 % af den skønne Tempranillo-drue. Den dufter af røde bær og har ungdommelige tanniner. “Matsu” betyder i øvrigt “at vente” på japansk, hvilket refererer til det ungdommelige udtryk. “El Picaro” betyder “lille gavtyv” på spansk, og det er præcis, hvad Rio er – skål knægt!

Kan du genkende karaktererne fra
Rio – den frække knægt i klassen…

Pris pr. stk. 98 kr. ved køb af 6 stk.

“Tokyo” – Charles Smith, Kung Fu Girl Riesling 2020

Uha – hvem kan modstå den skønne Tokyo? Ikke mange – hun er dødbringende, rå og fuldstændig utilregnelig. Hun er typen, som dropper ind til en fest, overtager den komplet, og få minutter efter danser alle efter hendes takter. Kung Girl er ét af Charles Smiths mesterværker, hvis du spørger mig. Det er en vin, som folk bare falder pladask for, ligesom for Tokyo! Den dufter fantastisk, og for mig er det en vin, som forbinder “New World” (USA) med “Old World” (Europa). Dens stil er klassisk, men smagen er “new age”. Tokyo eller Kung Fu Girl dufter af lime, honning, jasmin og petroleum – det sidste findes ved nogle Rieslings, som har fået den rette kærlighed eller tid på fad, og det har Kung Fu Girl, som er helt sin egen, præcis som Tokyo er.

Kan du genkende karaktererne fra
Jeg elsker Kung Fu Girl, og jeg elsker Tokyo…

Pris pr. stk. 112 kr. ved køb af 6 stk.

Denver – Maison Ventenac, L’idiot

Jeg har tidligere skrevet om “L’idiot”, som er en lækkerbisken, der kommer fra Languedoc og er lavet på Merlot. På etiketten står der bandeord, og “I am not drinkin’ fucking Merlot“, hvilket passer meget godt til den fandenivoldske og meget utilregnelige Denver, som er rimelig crazy. Det er denne vin på sin vis også. Den smager nemlig på ingen måder, som en klassisk Merlot gør. Dens skønne duft byder på blomme, tobak og hindbær – det er en vin, hvor du ikke gætter på Merlot, det vil jeg garantere dig, den er nemlig utilregnelig, som Denver er.

Kan du genkende karaktererne fra
Denver – utilregnelig!

Pris pr. stk. 134 kr. ved køb af 6 stk.

Nariobi – El Xitxarel-lo 2021 – ØKO

Nu er vi kommet til min favorit! Nariobi – jeg siger det, lige som det er – fuck hun er skøn! Mørk, charmerende, varmblodet, fyldt med passion og temperament, men kærlig når man lærer hende at kende. Den er lavet på Xarello, som normalt bruges til cava, men det gør bestemt intet, det gør bare det hele endnu bedre. Nariobi er en kvinde, som godt kan have lidt meget varme i blodet, så etikettens bandeord på catalansk er helt perfekt i denne sammenhæng! Den er fyldt med duft af nektarin, citrus, melon og en snært af anis. Xitxarel er præcis som Nariobi – forførende og passioneret – en ægte spanier!

Kan du genkende karaktererne fra
Prøv at udtale det, hvis du kan… “Che-ta-re-lo”

Pris pr. stk. 143 kr. ved køb af 6 stk.

Berlin – El Hombre Bala 2016

Berlin er stjernepsykopat, lidenskabelig, sofistikeret, klassisk, men også meget voldelig! Tillad mig at præsentere “El Hombre Bala” – “den dansende mand”, hvilket Berlin netop også gør og gerne med mænd. El Hombre Bala er bjergvin fra Madrid, som er awesome! Faktisk er den overraskende, som Berlin netop er. Den har både syre, tannin og en kende sødme. Den har duft af urter som lavendel og timian, men også læder, tobak og lidt min gamle Morfars medicinskab. Derudover dybe noter af kirsebær og brombær. Det er en skøn vin, som virkelig imponerede mig!

Kan du genkende karaktererne fra
“Den Dansende Mand” – Berlin…

Pris pr. stk. 287 kr. ved køb af 6 stk.

“The Professor” – K Vintners, The Creator Cab/Syrah 2018

Artiklens afslutning kan naturligvis kun være “The Professor”, som er den eneste, der ikke har et bynavn. Det er hele seriens mastermind, og manden som lægger alle de geniale planer, og som sikrer, at banden når sine mål. Tjek lige etiketten på denne – er det ramt lige i røven or what? Ærligt, det er sgu da pisse fedt! Undskyld, jeg må ikke bande, men det holder. Dette er “The Creator”, som er topvinen fra Charles Smith, som også er på etiketten. Jeg har smagt denne flere gange i forskellige udgaver, og den er enestående. Hvis du tænker “åhh nej – en oversøiske bamsevin”, så bare rolig, det er det ikke. Den er i balance, syre, sødme og struktur er i smuk harmoni – præcis som The Professors planer er. Vinen er velproduceret, alt er gennemtænkt, og det giver en helt enestående vin, jeg kun kan opfordre dig til at prøve. Det er kort sagt “The Professor in a bottle”.

Kan du genkende karaktererne fra
“The Professor…”

Pris pr. stk. 539 kr. ved køb af 6 stk.

Håber det har givet inspiration til nogle lækre flasker. Hvis du ser Casa de Papel eller Papirhuset, så kan jeg varmt anbefale, at du knapper en flaske op, læner dig tilbage og nyder den første sæson. Hvis du bliver forelsket i karaktererne som jeg, så gå videre til sæson to og åben en flaske mere – god fornøjelse!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar