Gå til opskrift

Hver gang vi rammer weekenden, tænker jeg grundigt og længe over hvilken snack, jeg lige skal lave til min fredags Gin Tonic, hvidvin, rødvin, cocktail, whisky eller øl. Det bliver ofte lidt en gentagelse. Derfor besluttede jeg mig for, at lave nogle lækre snacks, som kan bruges til gæster, eller en starter eller bare til hygge, hvis du får nogle venner på besøg, som gerne vil have lidt snacks. Denne er pære dansk og nem at lave – du får sprøde flæskesvær efter ca. 30 min i ovnen og det er svinelækkert (fik du den?) og passer perfekt som starter – god fornøjelse!

Du kan tilføje forskellige krydderier til dine flæskesvær som fx chilipulver, eddikepulver eller som i denne et lille drys lakridsrod. Jeg har prøvet lidt af hvert og det hele fungerer ret godt. Det eneste du skal sikre er noget lækkert alkohol til.

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo
Flæskesvær med lakridsrod…

Jeg endte med at slå “to fluer med et smæk”, da de gode knægte fra “Gintossen” bad mig lave tre forskellige snacks, hvor de botanicals som Beefeater Gin indholder indgår og desuden skulle der også indgå gin i selve retten. Så det blev lidt en “win-win” situation og til tre lækre snacks, hvor denne er det første i rækken.

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo

Ret: Snacks
Køkken: dansk
Keyword: Flæskesvær
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 8 personer
Forfatter: Familiefaren

Her får du en opskrift på nemme, lækre og sprøde flæskesvær, som er perfekte som snack. Du kan tilføje chili eller eddikepulver for at give ekstra smag!

Udskriv

Ingredienser

 • 1 kg svineslag – du skal kun bruge den ukogte svær
 • Godt med salt
 • Evt. en smagsgiver – fx chilipulver eddikepulver eller 1 lakridsrod

Koriandermayo

 • 2 dl vindruekerne olie
 • Saften af 1/4 citron
 • 1 helt æg
 • 1 bundt koriander
 • 1 spsk. Beefeater Gin
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Skær sværen ud i mindre stykker og blancher dem i letsaltet vand i 25 min
 2. Tænd ovnen på 190 grader varmluft
 3. Dup sværen tør og læg dem på bagepapir og sæt dem i ovnen i 35 min
 4. Muligvis skal de have længere tid – men hold øje med dem – lige pludselig er det færdige

Koriandermayo

 1. Lad ægget og olien få samme temperatur.

 2. Tilsæt alle ingredienser i en skål.

 3. Giv den en ordentlig omgang med en stavblender – du skal bruge en rund klinke uden huller.

 4. Smag den evt. til.

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo
Du kan spise flere flæskesvær end du tror…

Beefeater Gin indeholder enebær, angelika rod, angelika frø, korianderfrø, lakrids, mandler, orris rod, appelsinskal og citronskal. Det giver lidt at arbejde med, men alligevel skal der tænkes kreativt. Jeg vil blankt erkende, at mit første forsøg med at lave “enebærmayonnaise” fejlede.

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo
Koriander mayonnaise….

Jeg havde lavet en olie på enebær, men det blev alt for bittert, og selv med justering af citron og sammen med de fede flæskesvær duede det ikke. Derfor ændrede jeg kurs til koriander og lavede en hjemmerørt mayonnaise med koriander. Det fungerede derimod rigtig godt.

Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo
Lækker klassisk gin…

Håber det har givet inspiration til en lækker weekend snack!

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift