Denne artikel indeholder reklamelinks
Så er det næsten sommer – i hvert fald er der lunt og solrigt nok til, at se adskillige danskere sidde på restauranter og caféer og nyde vejret. Når denne tid kommer tænker jeg automatisk skaldyr, fisk i store mængder! For mig betyder det østers, som jeg holder vildt meget af. Jeg nyder dem helst rå og med lidt citron, vinaigrette eller et twist som jeg har lavet her med gin-marineret agurk – eller du kan gratinere dem – så får du en helt anden oplevelse!

Sommersnack: Østers med gin-marineret agurk
En rigtig sommer snack – traditionelle østers med agurk marineret i gin. Passer perfekt til et koldt glas hvidvin eller som her en Gin/Tonic.
Ingredienser
- 6 stk øster pr. Person mindre kan også gøre det – mere kan også
- ½ stk økologisk agurk
- ½ tsk revet ingefær
- 1 bundt dild
- 1 spsk Radius Gin Batch no 33 eller den du har stående i skabet
Sådan gør du
Østers
-
Åben alle østers med din østerskniv. Det gøre således: Læg østersen fladt ned og fold viskestykket over.
-
Den skal ligge fast, så du har styr på den og chancen for at komme til skade er mindre. Find nu det sted hvor skallerne mødes og så stikker du kniven forsigtigt ind. Sørg for at holde kniven så retningen på den er så vandret som muligt.
-
Når kniven er lirket ind, skal du lige vippe den op på højkant, så den åbner lidt.
-
Herefter kører du knive langs kanten til du kan åbne den.
-
Tag nu kniven ud af østers og tør den ud i viskestykket. Der kan sidde lidt små skaller på kniven og dem vil vi ikke spise.
-
Så er du klar – gentag processen og Voila – så er der østers!
Gin-marineret agurk
-
Skær agurken ud i meget fine stykker – vær omhyggelig – det skal se godt ud til sidst.
-
Vend nu agurken i gin og tilsæt lidt revet ingefær – det skal være meget lidt og skal kun lige kunne anes.
-
Det komplimenterer nemlig den lækre gin.
-
Lad det trække 30 minutter på køl.
-
Anret nu dine østers på en tallerken med lidt høje kanter.
-
Jeg fandt lidt mos i haven – ja, min græsplæne er ikke perfekt, men lige her var det faktisk ret godt. Det brugte jeg til anretning. Tilsæt nu lidt af blandingen med agurk og gin.
-
Server en kølig GT som har fået en helt tynd skive som garnish til.
Find de bedste østers og alt i fisk hos Kystfisken.
I må endelige ikke tro, at jeg ikke drikker hvidvin eller bobler længere for det gør jeg. Men lige nu er vi i en ulige uge, hvilket jo betyder – ingen børn og dermed kan jeg eksperimentere mere med retter og fx alkohol som her.

Jeg har brugt gin fra Radius Distillery som ligger i Stenløse udenfor København. De har valgt en ret fed tilgang til deres produktion. I modsætning til mange andre, så har de nemlig valg at bruge æbler i deres produktion.

Det er måske en tilsnigelse at sige “normalt” – da gin varierer vildt meget, men alligevel kan man godt snakke om gengangere når det kommer til botanicals. Ofte er enebær, korianderfrø, angelika, citrus og kardemomme meget populære. Jeg holder meget af denne gin og dens profil – mest fordi der ligger en latent sødme bag alle elementerne.

Find de bedste østers og alt i fisk hos Kystfisken.
Nu tænker du nok, at der skal serveres et godt glas champagne eller hvidvin til den rette ikke? Nope – det er nemlig set, gjort og prøvet ikke? Derfor skal vi have en GT dertil – og naturligvis samme som er brugt til denne gin.

Den har udover syre fra citron og havtorn nemlig også en afdæmpet sødmefuld karakter fra æblesorterne, der er brugt til destillering. I virkeligheden er en GT slet ikke unormalt til østers, det er bare ikke så udbredt i Danmark – men rykker du til andre lande og navnlig kystbyer, så er det slet ikke uset.
Tilbage er der vist bare at sige – skål i østers og GT.

1 Comment
Pingback: Sådan sammensætter du den perfekte nytårsmenu