Spätburgunder er Pinot Noirs nordlige fætter eller bror om man vil. Det er den tyske udgave af den franske drue, som rigtige mange elsker. Den er mest kendt Bourgogne men dyrkes i flere dele af verden, dog kræver det, at klimaet ikke er alt for varmt, da druerne er sarte. Flere områder langs USA’s kyst dyrker dem med stor succes. Det samme gør fx New Zealand – men ofte bliver Tyskland glemt når vi snakker Pinot Noir, de har nemlig klimaet og idag også viden til at lave noget af det lækreste vin du kan forestille dig – her kommer 5 gode bud fra Vinfadet.dk – god fornøjelse.

Jeg vil gerne tilstå, at jeg på min vinrejse, var alt for længe om at nå til den erkendelse, at Pinot Noir og alles dens kloner, er noget af det bedste vin der findes. Jeg siger ofte til venner og bekendte som spørger indtil mine præferencer, at før eller siden så ender de også ved Pinot Noir eller fx Spätburgunder, som deres foretrukne vin.

Alle vine i denne test kommer fra Pfalz og er af klassifikationen “Deutcher Qualitätwein”. Du kan finde dem alle på vinfadet.dk.

Weingut Thomas Sippel – Spätburgunder 2017

Den gode Thomas Sippel laver også både rosé og hvidvin. Han laver også en glimrende Spätburgunder, som er testes billigste, men lad dig ikke narre, det er lækre dråber det her. I næsen har den “klassisk Bourgogne duft”, hvilket betyder jordbær, skovbund og cedertræ. Utrolig forførende og lækker at få i munden, faktisk vil jeg gå så vidt at sige, at den er charmerende. Det sidste jeg tænkte ved denne Spätburgunder var, at det næsten er en “rød riesling”.

Disse vinperler fra Vinfadet.dk må du ikke gå glip af!
Weingut Thomas Sippel…

Pris pr. flaske 117 kr.

Læs også: Rosé til sensommeren fra Vinfadet.dk

Weingut Wolf – Spätburgunder 2016

Weingut Wolf er en dygtig vinmager, som tryller nogle gode dråber frem. Hans “Lupus White” var jeg ret pjattet med. Det er jeg også med hans Spätburgunder, som er fra 2016, altså har den fået lidt tid, hvilket den også fortjener. Den kan endda sagtens vente et par år endnu. I næsen har den maser af jordbær, hindbær, blomme, og er utrolig skøn, at få i glasset. Duften fra glasset varer ved og ved. Dens storebror “Lupus Black” er også være at tjekke ud.

Disse vinperler fra Vinfadet.dk må du ikke gå glip af!
“Den Hvide Ulv” som også er “rød”…

Pris pr. flaske 132 kr.

Schönfelder Hof – Spätburgunder 2016

Schönerfelder Hof blev serveret blindt for nogle gode venner, som havde svært ved at placere området, men dog havde de (næsten) druen korrekt – Pinot Noir var buddet, hvilket er godkendt. Denne er nok min favorit til prisen, som ligger på 139 kr. Den minder mig en kender om “Velvet Devil” på Merlot fra Charles Smith, og så alligevel ikke, men de har begge det her helt bløde udtryk . Dog er Schönfelder Hof noget mere elegant og har fuld kraft på smagspaletten med jordbund, jordbær et hint af timian og lavendel. Det er et godt bud på, at Tyskland lave fremragende rødvin.

Disse vinperler fra Vinfadet.dk må du ikke gå glip af!
Nok den jeg finder bedst til prisen i denne test…

Pris pr. flaske 139 kr.

Læs også: Tysk hvidvin fra Vinfadet.dk når det er bedst

Weingut Karst – Dürkheimer Spätburgunder 2018, halvtør

Hvis du ikke vil gå “all-in” som du kan på Weingut K. Wegners Pinot Noir, så er dette et glimrende bud. Du får en mere sødmefuld vin end Weingut K. Wegner, men virkelig læskende og harmonisk. Det er en glimrende eksempel på en rødvin, som både kan fungere til en sen aften på terrassen eller fx til et stykke paté eller (gud forbyde det) foie gras med broiche til. Her ville den faktisk være helt perfekt. Jeg forslår, at du nyder den helt afkølet.

Disse vinperler fra Vinfadet.dk må du ikke gå glip af!
Ville matche et stykke paté helt perfekt…

Pris pr. flaske 132 kr.

Weingut K. Wegner – Pinot Noir, tør, 2012

Den sidste i testen er også testens dyreste og mest fremtrædende. Her er vi gået væk fra Spätburgunder og over til Pinot Noir. Det er Weingut K. Wegners flagskib, som har fået tid både i flasken og på fad, hvor den har ligget 33 måneder på barrique. Det giver en flot Pinot Noir, som let kunne gå for at være en stor Bourogne vin. Den har både syre, sødme, friskhed og lettet taniner hvilket vidner om perfekt balance. I næsen har den alle skovens røde og mørke bær samt jordbund. Kort sagt en flot elegant struktur, sprød syre og tør mineralsk eftersmag. Absolut et flot glas og ærligt også testen bedste – Godt gået!

Disse vinperler fra Vinfadet.dk må du ikke gå glip af!
Testens dyreste flaske – Pinot Noir fra Tyskland…

Pris pr. flaske 234 kr.

Håber det har givet inspiration til lidt tysk rødvin – du kan finde det hele på Vinfadet.dk

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar