Deviled Eggs er en amerikansk opskrift, hvor du bruger hårdkogte æg, hvor du blander blommen med forskellige ingredienser som creme fraiche, mayonnaise, tørrede og friske krydderurter og gerne et skud Tabascosauce – som i opskriften her – så den får et skønt spicy kick.
Opskriften er lavet i samarbejde med Prosciutto di Parma
Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter, hvor jeg bruger prosciutto di Parma, som er en fremragende skinke, der fungerer som et slags “universalkrydderi”. I denne opskrift bruges det som det sprøde og salte element ovenpå de cremede Deviled Eggs. I andre opskrifter er det som et alternativ til bacon, hvor du får et lidt finere stykke gris. Jeg har både brugt det i salat, som i denne opskrift på “sommersalat med sprød prosciutto di Parma og pocheret æg” og indbagt, som i denne opskrift på filodejsruller med parmaskinke og fetacreme.
Ingredienser
- 4 hårdkogte æg
- 1 stor spsk. mayonnaise
- 1 stor spsk. creme fraiche 18%
- 1 tsk. Yellow Mustard
- 5 stk. hakkede cornichoner
- 1 tsk. røget paprika
- 3 stykker prosciutto di Parma
- Salt og peber
- 1 lille bundt purløg
- Tabascosauce
Sådan gør du
-
Kog æggene i otte min. Læg dem i koldt vand.
-
Imens steger du parmaskinke sprødt på en pande.
-
Pil æggene og halver dem.
-
Tag alle blommerne ud og læg dem i en skål.
-
Tilføj alle ingredienser til blommerne og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber.
-
Placer de halve æg på et fad og fordel massen i alle æggene.
-
Hak parmaskinke og purløg og drys det over æggene og tilføj en lille smule Tabascosauce.
-
Velbekomme.
Håber du synes om opskriften, som i øvrigt også fungerer perfekt til påskefrokosten, hvor den kan indgå på det store påskebord som en lille skøn hapser.