Denne artikel indeholder reklamelinks
Du kender sikkert Laura Sahl fra Masterchef, ikke? Hende som er omtalt som “Pigen med Piskeriset”? Hvis ikke, så tjek hendes profil ud, hun er en ung tøs fra Aalborg, som virkelig kan lave mad, hvilket hun understregede, da hun vandt Masterchef i 2018. For nylig havde jeg fornøjelsen af at lave mad med hende og lærte at lave hendes “Forårsfastelavnsboller” med stenbiderrogn, rødløg, kørvel, dild og en lækker pisket creme fraiche pakket i en luftig vandbakkelse. Det er den helt perfekte forårsret – jeg har fået lov at gengive opskriften, billederne har jeg selv skudt hjemme, da jeg genskabte den – god fornøjelse…
For en måned siden havde jeg fornøjelsen af at være med til et live event, hvor Laura og jeg lavede mad i forbindelse med et påskeevent. Det foregik i Multiforms Køkken i Aalborg, hvor bl.a Quist Wine og flere andre havde bidraget med et kæmpe “påskeæg”, som du kunne vinde. Det fungerede ret godt og ja, maden blev faktisk også god. Det er et godt alternativ til de ellers super lækre blinis, som også fungerer helt perfekt til stenbiderrogn.
Find stenbiderrogn og alt andet i fisk hos Kystfisken.
Læs også: Opskrift på hjemmelavet blinis – så nemt er det faktisk…
“Forårsfastelavnsboller” med stenbiderrogn og creme fraiche…
Her får du Laura Sahls opskrift på "Forårsfastelavnsboller" fyldt med stenbiderrogn, rødløg, kørvel og en lækker pisket creme fraiche i luftige fastelavnsboller.
Ingredienser
Fastelavnsboller
- 2 dl. vand
- 100 g. smør
- 100 g. hvedemel
- 3 æg
Stenbiderrognsfyld:
- 300 g. stenbiderrogn
- 1 bundt dild
- 1 bundt kørvel
- ½ l. creme fraiche 38%
- ½ rødløg
- Lidt citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Fastelavnsboller
-
Varm smør og vand i en gryde.
-
Når smørret er smeltet, tilsættes mel.
-
Pisk det grundigt sammen. Lad dejen køle af i cirka 15 min.
-
Tilsæt derefter et æg ad gangen imens du pisker med en elpisker.
-
Det bliver meget fyldende, og du tænker måske: uha – men fat mod!
-
Form 8 “boller” (brug evt 2 spsk til dette eller en sprøjtepose).
-
Bag vandbakkelserne i ovnen på 185 gr. varmluft i cirka 30-35 min.
-
Lad dem køle af på en rist.
Stenbiderrognsfyld
-
Hak rødløg i fine tern.
-
Hak krydderurter (gem evt lidt dild til pynt)
-
Smag stenbiderrogn til med salt og peber.
-
Bland hakket rødløg, urter og stenbiderrogn sammen i en skål.
-
Pisk creme fraiche i cirka 5 minutter med elpisker til det har samme konsistens som flødeskum
-
Hæld det i en sprøjtepose.
-
Skær vandbakkelserne over og fyld dem med stenbiderrognsblandingen
-
Sprøjt den piskede cremefraiche i kanten i små “dutter”.
-
Dryp lidt citronsaft over og læg låget på.
Læs også: Opskrift på pizza med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche…
Når du laver dejen, så virker den meget flydende, når du har kommet det sidste æg i, men den sætter sig, og bliver helt som den skal. Du kan sagtens bruge et par skeer til dejen, som Laura gør, men hvis du føler, at det er lidt bøvlet, så smider du den bare i en sprøjtepose som her.
Forslag til denne ret “Wild Child”…
Du kan drikke rigtig meget til denne ret, den har både fedme fra den piskede creme fraiche, sprødhed fra vandbakkelserne, en friskhed og syre fra løg, krydderurter og stenbiderrogn. “Wild Child” er fra Sydafrika og findes hos Degustation.dk. Den er på 91,2% Sauvignon Blanc, 8,8% Semillon og har naturligvis fået ret meget sol. Det giver den en god dybde, sødme men også friskhed. I næsen har den fersken, citrus, et hint af jordbær og også mørke bær. Prisen er 119 kr. og et godt bud – ellers er champagne også en sikker vinder – skål på det.
Håber det har givet inspiration til en sygt lækker ret med stenbiderrogn – tak til Laura for hjælpen…
1 Comment
Pingback: Opskrift på rösti med stenbiderrogn, rødløg og creme fraiche