Dette er endnu en opskrift på en lækker snack, som du uhyre nemt kan lave. Det ligner en million men tro mig, det er utrolig simpelt! Tapenaden laves med lækre grønne økologiske oliven, kapers, knuste enebær og citronskal som passer vildt godt til en Gin Tonic. Der er lidt snyd med da butterdejen er købt, det er alt for bøvlet at lave det selv – tro mig, jeg har forsøgt. Her får du en lækker og nem opskrift på butterdejssnegle med oliventapenade…

Dette er den sidste snack i rækken med tre stk. som jeg har lavet sammen med de skønne gutter fra “Gintossen”. Hvis du er sulten efter mere eller skal bruge flere snacks, så se fx Gin & Tonic Snacks: Hjemmelavet flæskesvær med koriandermayo – den holder virkelig også.

Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade

Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade

Ret: Forret, Snack
Køkken: Italiensk
Keyword: Butterdejssnegle, Tapenade
Antal: 30 stk
Forfatter: Familiefaren

Her får du en utrolig nem og velsmagnee snack med oliventapenade rullet ind i butterdej. Du får omkring 30 stykker, så rigeligt som snack til gæsterne.

Udskriv

Ingredienser

 • 1 plade butterdej
 • 1 glas grønne økologiske oliven
 • ½ løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 ansjosfilet
 • 1 spsk kapers
 • ½ dl oliven olie
 • ½ tsk knust enebær
 • Skallen af ½ citron
 • 2 spsk. Beefeater Gin

Sådan gør du

 1. Start med enebærene, hvis du har en hurtighakker, så kører du ca. 1 tsk bær i denne til de er helt knuste.
 2. Hvis du ikke har en hurtighakker, så bruger du en morter og giver dem masser af tærsk!
 3. Herefter blander du det hele sammen.
 4. Smør masse ud på butterdejen og rul dem sammen på den lange led.
 5. Skær dem ud i 1 cm stykker.
 6. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.
Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
Det er nemmere end det ser ud – I promise…

Du kan i teorien også lave din butterdej selv, men tro mig, det er bøvlet! Noget af det første jeg lavede var faktisk butterdej og det kræver den del. Fordelen er så, at du styrer ingredienserne og dermed bliver der ikke brugt margarine.

Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
Klar til en tur i ovnen…

Jeg må sige, at jeg blev overrasket over resultatet, det er utrolig nemt at lave og de samler sig faktisk næsten perfelt selv om, at de ser lidt “skæve” ud når de skæres.

Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
Tricket her er en god tapenade…

Når man laver en ret med få ingredienser så er det vigtigt, at de ingredienser du bruger er af højeste kvalitet. Så her synes jeg, at du skal bruge gode økologiske oliven med sten. Nuvel, det kræver lidt, at udstene dem, men det er det hele værd når du smager den tapenaden, som bare sparker røv!

Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
Enebær er en klassisk botanical i adskillige gins…
Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
En lækker klassisk gin…
Gin & Tonic Snacks: Butterdejs-snegle med oliventapenade
Der bliver mere end rigeligt, hvis du bruger en stang butterdej…

Det var den sidste i rækken af de tre snacks jeg har lavet – håber det har givet lidt inspiration…

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar

Vurdér opskrift