Hjemmelavet rødkål - Deluxe udgaven med Queen of Denmark Likør...
Julemad Rødkål Tilbehør

Hjemmelavet rødkål – Deluxe udgaven med Queen of Denmark Likør…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på hjemmelavet rødkål men et ekstra pift i form af en lækker likør fra Skotlander Rum. Det giver rødkålen mere dybde og en ekstra dimension. Nu ved jeg godt, at det mest populære der findes nok er Meyers rødkål og hatten af for det, den er nemlig velsmagende. Alligevel slår jeg lige et slag for denne udgave, som du med garanti ikke har prøvet før – håber du synes om den….

Vi er meget tæt på Mortens Aften, hvor der typisk laves and i rigtig mange danske hjem. I sidste uge lavede jeg en perfekt opskrift på langtidsstegt and med det saftigste kød. Den blev vildt lækker. Dertil kom der naturligvis også en god brun sovs, som mine børn var ret vilde med. Jeg lavede også to udgaver af rødkål fra bunden – en klassisk og denne, hvor jeg har brugt solbær likør fra min gode ven Anders Skotlander. Det er i sig selv en virkelig velsmagnede solbær likør, som også fungerer sygt godt i en cocktail. Men den kan også bruges til madlavning – du tilføjer blot en deciliter, som du lader koge ind sammen med rødkålen – så får du “Rødkål Deluxe ala Monopolet“…

Queen of Denmark Solbær Likør…

Opskrift på hjemmelavet rødkål til Mortens Aften og jul…

Ret: Tilbehør
Køkken: dansk
Keyword: Hjemmelavet rødkål, Julemad, Rødkål
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer

Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål som passer perfekt til Mortens Aften og til juleaften – velbekom!

Udskriv

Ingredienser

  • ½ økologisk rødkål
  • 2 dl økologisk solbærsaft
  • 1 stk. tørret kanelstang
  • 1 stk. stjerne anis
  • 2-3 stk. tørrede appelsiner eller friske
  • 10 stk. peber korn
  • 5 stk. neliker
  • 5 stk. kardemomme frø
  • 5 stk. laurbær
  • 3 spsk andefedt

Sådan gør du

  1. Skær rødkålen fint ud.
  2. Find en stor gryde og smelt andefedtet.
  3. Tilsæt hele molevitten og lade simre under låg i 45 min.
  4. Hvis der er for meget vædde så lader du det koge uden låg til det er reduceret.
  5. Find en glas som du skolder eller vasker med vodka.
  6. Lad det tørre og hæld det på. Hvis du er omhyggelig med hygiejnen holder det nogle uger i køleskabet.
Frisk økologisk rødkål…
Hjemmelavet rødkål med solbærlikør…

Det er virkelig noget af det nemmeste at lave, og det passer sig selv, så det er bare at komme igang – skulle der være overskud, så er der jo til en lækker flæskestegssandwich til dagen efter.

Opskriften kan også laves uden likør, så bruger du bare en flaske økologisk solbær saft – det fungerer også glimrende. Hvis du hellere vil det, så følger du bare opskriften “klassisk hjemmelavet rødkål” – god fornøjelse – håber det har givet inspiration.

Bloggens omdrejningspunkt er Familiefaren, som i virkeligheden er mig – Mads Schytte, der har været medskaber af den succesfulde madblog Gastromand. Jeg har nu valgt at gå solo, da jeg gerne vil lave en blog, som omfavner hele mit liv – alt lige fra besøg på Michelin- restauranter, rejser verden rundt, spiritus og livets fantastiske glæder til noget som faktisk er meget vigtigere – “hverdagslivet” – det er nemlig sådan, at jeg deler mit liv med tre fantastiske piger – Sophia, Noa og Smilla på 11, 10 og 8 år. Det betyder, at daglige madpakker, børneretter i hverdagen og frysetørret kaffe i min “to-go-kop” på vej på job i bilen hver morgen, også er en del af mit liv. Det betyder bl.a. også, at jeg gerne går all-in, når datoen siger 31. oktober, og vi leger Halloween til den helt store guldmedalj. Derudover har jeg også Whiskytossen som er et lille sideprojekt - du er velkommen til at kigge forbi hvis du som mig også er Whiskylover - skål og velkommen til...

Skriv en kommentar