Artiklen er lavet i samarbejde med Stokkebye
Til nytårsaften må det gerne være lidt mere eksklusivt end normalt. Et godt bud er ægte caviar, som faktisk kan købes til fornuftige penge. Årsagen er, at selv få gram rækker langt. Denne nytårsforret er en hyldest til Bo Bech, som har ”Avocado and Caviar by Bo Bech”, som han både har haft på menukortet på Paustian og på Geist. Jeg har lavet den på caviar modtaget fra Stokkebye og brugt type Baerii. Den er meget simpel og smager guddommeligt. Rigtig god fornøjelse og godt nytår.
På Paustian får du faktisk ikke brød til denne ret, men jeg synes, der mangler noget sprødt, så derfor er dette element tilføjet. Hvis du gerne vil have mere inspiration til nytårsretter, så ligger der opskrift på bl.a. Caviar en Surprise af Jakob De Neergaard og (Indsæt én af de nye).
Nytårsmenu: Canapé med avocado og ægte caviar
Opskrift på verdens nemmeste og lækreste forret til nytårsaften er helt afgjort Canapé med avocado og ægte caviar. Laves på 10 min – godt nytår.
Ingredienser
- 1 stk. perfekt modnet avocado
- 50 gram Baerii caviar fra Stokkebye
- 2 spsk. creme fraiche 38 %
- 2-3 skiver lyst brød
- 2 spsk. smør
- 1 knivspids flagesalt
Sådan gør du
-
Udstik brødet i 8 cirkler med en diameter på ca. 3 cm
-
Rist brødcirklerne i smør på begge sider til de er gyldne og sprøde.
-
Giv dem meget lidt flagesalt.
-
Lad brødestykkerne køle af.
-
Skær nu avocadoen ud i helt tynde skiver.
-
Smør creme fraiche på brødstykkerne.
-
Læg nu avocadoskiverne på brødet.
-
Fordel nu ca. 12 gram caviar oven på hvert stykke brød.
-
Åben en flaske bobler – gerne vintage.
-
Godt nytår
Hvis du vil have mere inspiration til retter med caviar, så er der på bloggen bl.a. en opskrift på “Hasselbackkartoffel med creme fraiche og caviar”, som er inspireret af Jonathan Berntsen fra restaurant The Samuel (tidligere Clou) .
2 Comments
Pingback: Nytårsmenu: Krustader med agurkecreme og caviar
Pingback: Take Away til Nytår